Jumaat, 18 April 2014

My Pregnancy Journey : Check up kali pertama



salam pagi jumaat yang indah..

rini nak share first check up.....  tarikh appoiment buat buku merah adalah pada 11/4/2014 jam 8-9 pagi.... so hari tu saya ambik cuti rehat..senang sebab belum tahu ianya lama atau tak..

so excited datang jam 7.30 pagi dapat No 2.. bukan excited sangat tapi nak awal punya pasal leh balik awal.. 

ambik nombor kat kaunter KKIA.. letak ic, letak salinan ic suami, salinan sijil nikah dan PPK suruh ambil botol untuk masukkan air kencing..

dah ambil pergi toilet then letak di kaunter... pastu Nurse panggil tanya itu ini then tunggu di makmal untuk ambik darah.. satu tiub... 

dapat keputusan darah :

Tekanan Darah : 100/70
HB : 13.1
Berat : 75.5kg ------ wah ini menganggumkan dah naik ... hahahaha


ada satu nurse cam saya... dia kata saya ke yang selalu datang dulu... saya cakap ye.. dia kata nak tegur tapi takut salah orang.. katanya nape kurus? hahahahaha

dah sembang sal kurus lak ngan dia.. siap ambil pen ngan kertas tanya saya makan apa... nak uat jugak...

dia kagum la sebab dulu besar ada masalh kesuburan dan kurus lekat lak.. alhamdullilah.. hihihihi


then lepas tu jumpa doktor gigi.. doktor gigi cakap gigi cantik dan suruh teruskan minum susu.. dan jaga kebersihan sebab time ngandung gusi akan selalu berdarah.. hihihhi


lepas tu jumpa doktor untuk scan pula... yang ni tak berapa syiok sangat la... 

sebab doktor cam jumpa CYS.. so doktor bagi appoiment untuk pergi cek ke GH  Ipoh

so next checkup : 5/5/2014
Appoiment GH Ipoh : 14/5/2014
Next scan : 15/6/2014

semoga baik baik sahaja lepas ni.. 

sekarang dah masuk 9 minggu.. alahan waktu petang je... pening dan muntah... malam susah nak tido.. cepat mengah...



p/s:  Indah nya perasaan ni ALLAH je yang tahu... moga kandungan ini baik baik sahaja... 

3 ulasan:

eKa berkata...

Emi,apa tu cys? Cyst ke?hm...eka awal kehamilan dulu pun waktu petang mmg melepekkk.lembikkk.mmg tak berasap dapo

ejdeejasmi berkata...

@eKa

ahha ika cyst ... heeee.. skrg start minggu ke 8 dh ada alahan.. petang je muntah

xleh makan nasi lgsg.. makan menda lain xpe.. ni pagi muntah pulak....

sherlina halim berkata...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : asianbet77@yahoo.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
http://asianbet77.com/