Isnin, 31 Mac 2014

PART II : Penantian 6 Tahun - Doctor Appoiment


Sambungan dari PART I

Ok seminggu sebelum tahu saya hamil... saya mengalami simpton 

mengantuk yang teramat-amat
lapar ( always cheat day ).. hahahaa

tanda- tanda tu saya ingatkan just biasa sebab saya belajar cheat, so always nak cheat...kikiki

teruk kan..ngah diet pikir nak cheat je... ehehee


ok setelah check sendiri UPT dan ianya Positif maka saya call suami sekali... kebetulan dia cuti tengah buat wiring dekat rumah kawan dia..

saya just tanya balik lunch tak?1.. dia jawab balik tapi lambat lagi

so saya call kakak bagitau yang saya preggy, adik beradik yg lain.. semuanya menangis sebak, terharu dan ucapkan tahniah

saya call suami lagi.. kali kedua tetap jawab sekejap lagi.. jam dah nak times up...

so saya biarkan je la dulu

so saya call lagi kali ketiga dan terus bagitau saya hamil... heeee.. dia just cakap betul ke?

dan ucap alhamdullilah

balik tengahri dia tengok UPT saya dan terus sujud syukur.. dia peluk saya dan menangis... sweetkan suami saya :P .. sebenarnya saya menangis dah banyak kali.. heeee

lepas zohor terus dia bawak saya checkup di POLIKLINIK



DARI KLINIK AZHAR
KETIKA CHECKUP

Doktor cakap dia tak nampak kantung anak saya.. dia suruh saya pergi minum 500ml air dan datang semula setengah jam kemudian.. bukan setakat 500ml .. 1 liter saya minum.. hahahaa..

bila saya datang masih jugak tak jumpa kantung anak saya.. so saya fikir redha dan berserah

doktor suruh cek UPT sekali lagi dan kelihatan kabur...

so Doktor bagi 2 kemungkinan 

1. Samaada saya mengandung luar rahim
2. baby terlalu kecil

MENGANDUNG LUAR RAHIM

jika diikutkan last period saya 12/2/2014 maka pada hari itu saya dah 6 minggu 2 hari.. so doktor cakap minggu satu lagi saya dah 7 minggu..jika saya mengandung di luar rahim minggu ke 7 atau ke 8 dia akan pecah dan membahayakan pada saya

so doktor suruh saya rujuk pakar.. so dia sediakan satu surat kepada mana-mana pakar yang saya mahu pergi untuk buat details check up.. scan dari bawah

so MOOD: REDHA dan PASRAH 

BABY TERLALU KECIL

point kedua Doktor bagitau mungkin period saya jenis irregular makan pengiraan period saya ada lah tidak tepat.. maka sebab itu UPT kabur dan scan tak jumpa kantung baby

so disitu masih ada seikit harapan 50% lagi.. 

bila balik office, saya bagitau dan ada officemate cakap sebab baru memang tak nampak.. doktor memang akan kira dari tarikh period tapi kita bersama suami belum tentu tarikh tu dan kita tak tahu bila sperma jadi

see how positif my officemate.. saya sangat beruntung di kelilingi orang-orang yang positif.. heheehehe





Maka pada jumaat 28/03/2014 kami pergi ke klinik pakar sakit puan KLINIK RAOFAH di silibin Ipoh

bila turn kami doktor senyum dan ready tuk scan lanjut.. doctor terus buat 3D scan and saya terus berdoa supaya kami baik baik sahaja..

bila doctor tunjukkan kantung dan saiz bayi kami sangat bersyukur

" TAHNIAH !! Puan memang mengandung, jangan risau baby dalam kantung dan dalam Rahim, baby masih kecil ..sebab period tak regular maka kiraan dari tarikh period lepas tak boleh digunakan.. 3 minggu lagi datang baru ada janin.."

alhamdullilah.. sangat-sangat bersyukur... maka berita gembira ini kami khabarkan kepada orang lain

Doakan kami baik baik sahaja... moga kandungan kami sihat-sihat sahaja tanpa berlaku perkara-perkara yang tidak diingini





14 ulasan:

Badariah Yusof berkata...

Tahniah yer awk..jaga diri n baby elok2..kite nanges jugak untuk awak..nanges gembira ;)

zatyhashim berkata...

jge permakanan dear...jgn amik ais,kafein, bnde2 tajam, jgn angkat bnde2 berat, jgn stress, awal2 ne kne jaga...amik asid folic...anyway tahniah..

nik shariza berkata...

Jgn makan sebarang ubat yer... ikut nasihat doktor.. asid folic ok...

Mak Kecik berkata...

Oh dh ada smbungan rupenye

eilah berkata...

Tahniah
Jg diri :)

eja mizie berkata...

Akk tiga2 ank doc raofah smbut ;)

ejdeejasmi berkata...

badariah :

sis tq tumpang terharu sama2.. inshallah ...

ejdeejasmi berkata...

zaty :

tq zaty ingatkan saya.. inshallah :)

ejdeejasmi berkata...

NIK:

tq nik for ur concern.. i will inshallah.. nnti bg tips lagi yea

ejdeejasmi berkata...

mak kecik :

dah sambung pon :P

ejdeejasmi berkata...

eilah:

tq eilah.. inshallah

ejdeejasmi berkata...

eja mizie:

kak eja wah best lah .... if ada rez lebih teringin gak ngan dia... kalu xde pun mana2 pon xapa.. ehehe :)

Aida Nuriezma berkata...

Assalamualaikum...sori sy silent reader je..folo kda kt FB.. terharu & sebak baca cerita awk..same goes to me..dh masuk 4 thn kawin belum ade rezki lg lps 3 thn keguguran..lps tu berat badan naik dr 65 ke 80...tgh berusaha utk start da blk..pnh bt thn lps selama2 mgu induction berat turun 5kg..tp hawa nafsu mkn dh menganggu..hehe..nk tny masa zaman awk comel2 dlu tu period regular ke mmg dh x regular dr zaman ank dara?

sherlina halim berkata...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : asianbet77@yahoo.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
http://asianbet77.com/