Jumaat, 31 Disember 2010

Piala Suzuki Vs Awek Fahmi

Mana korang lebih nak tahu.?...ehe wah aku pening tgok page FB skrg semua duk jatuh hati kat Fahmi...mentang dia jea bujang...ngeee kalau aku bujang pun aku pun jatuh hati..hahahah marah en somi nnti....nge

bila masuk jea FB , twitter semua duk i heart kat khairul Fahmi...jangan kata peminat biasa si Nora Danish yang melatop tu pun siap suh Khairul Fahmi ngan Safee sali Call lagi..wah aku lak cemburu ngalahkan awek dia...sapa x tangkap cinta kat ND janda hot jejai ( laki miang) tu..hahahahah..

anith (kau dan aku) pun tangkap cintan kat Khairul Fahmi...aku pun nak jugak la...

bila dah kecoh2 mcm ni baru la tahu si Khairul Fahmi ni dah ada awek nama Elia.....comel jea..sesuai jea deme berdua....sweet2 gitu...heheheh..

haishhhh kalau lah si Fahmi ni berumur 28 +++ n solo molo semua mak janda,bini orang duk lentok pulak kot..hahahah..gurau2 jea...kan dia encem chinese look gitu

ok lah dh hbis cite bola ni...t jumpa lagi


http://www.emocutez.comagak2 kalau kalah orang still "heart" x kat fahmi atau fahmi akan kena maki..ekekke

Rabu, 29 Disember 2010

PIALA SUZUKI AFF akhirnya milik kita


alhamdullilah akhirnya pasti milik kita

walau apa pun fitnah dari penyokong indon,yang pasti ALLAH taala jua yang mengetahui

dengan agregaet 4 berbalas 2

kita juga juara

syabas pemain malaysia...

http://www.emocutez.comnota kuku kaki: walau apa pun fitnah anda hadapi jua ngan tenang

Isnin, 27 Disember 2010

award dari pn eka


Award ni dianugerahkan Daripada EKA
thanks Eka...tak tahu lah blog ni cntik ke tak..rasanya yg dulu lagi menarik kot,...tpi yg dulu cam serabut lah pulak..yang ni tenang jea and sgt simple..i like...uhuhu...

6 favorite artis/group/singer
1. Siti Nur haliza jugak
2. Inteam
3. Lata magaskar ( eheee i peminat lagu hindustan tau)
4. M2M (lama dh dorang ni xkuar lagu baru kan)
5. Ella
6. M.Nasir

Tag 10 orang blogger utk menerima award ini.

1. erlizawani
2. kak liya
3. Pakcik dot
4. ziro
5. aida

cukup lah tu yea....bnyak sangat
http://www.emocutez.com

Jumaat, 24 Disember 2010

suram lagi

status : kena kerja di satu tempat yang serba serbi nak block...uhuhu

so status: hilang 3 minggu...

jumpa lagi nnti yea

MODE: haiyakkkkk tensi




http://www.emocutez.com

Sabtu, 11 Disember 2010

Berkilau Tak bermakna kalau hati tak suka

Suka sangat ngan lirik tu..mendalam kan...meh nk taip jugak bait2 lirik tu..sebahagiannya lagi

baju ronyok tak apa,
asal pakai selesa,
berkilau tak bermakna,
kalau hati tak suka...

ahhakan kadang2..bila kita selesa ngan sesuatu kita pasti akan pakai berulang2 kali...kalau rasa2 diri bajet artis tukau la hari2..nk kuar umah tiap 5 minit pun kena tukau..t kata artis xde baju..theee :D

tapi sebagai manusia biasa cam kita...40 kali pakai pun org tak kata dah..ehe..paling ektream orang akan umpat2 manja gitu....uhuhu

iklan jap : (en suami xhbis dok snap gambr si isteri ngah menaip..haish gangguan ni)....ehe

kadang-kadang hidup ni kita tak pernah puas..ada menda ni nak menda tu pulak..so terpaksalah berhutang piutang....

sib en somi x mengamalkan sikap utang keliling pinggang..ehe.. dia pesan TAKDE DUIT JGN BELI...ada duit ambik trus jgn PK 2 3 kali...bleh?..so sib la en somi sgt elergi ngan utang..so secara tak langsung cik bini akan terpengaruh ngan sikap2 mulia tersebut..thee (puji en somi bnyak2)

belanja lah secara berhemah..xperlu nak masuk MLM segala nk cepat kaya...amalkan amalan bersedekah,jangan lupa kat ibu bapa..hulur lah sedikit berkatnya rasa hingga ke tulang sum sum..ngeee perumpaan yang melampau...uhuhu

btol tak caye ke?..cubalah buat..yang mana yg tak pernha hulur pada ibubapa tu sila lah try barang 3 4 bulan..tengok apa perubahan mesti yg selama ni kusut ngan duit akan rasa eh?.... ada jea duit yea..ngeee

leh pulak main test2..nk bagi bio lah ikhlas yea..jangan la ada perasaan nyesal...ehe...berkat yea...



http://www.emocutez.comNota kuku kaki kakakku: JAUHI HUTANG IDUP PASTI AMAN

Jumaat, 10 Disember 2010

Nasihat orang dulu

TQ En Google

Pagi ini pagi jumaat yang indah dan permai...ehe....sebelah ni ada pendaftaran pelajar Pra sekolah...dah x permai lagi..sebab terdengar suara kanak-kanak berlari riuh rendah, uishhh teruja nk masuk sekolah...macam aku dulu-dulu...

aku tak masuk tadika pun,dalam 9 adik beradik hanya aku xmasuk tadika...di ulang HANYA AKU....uhuhu...xtahu sebab apa..masa darjah 2 sempat gak tanya mak dan abah sebab apa aku jea dorang tak hantar ke tadika...

mak jawab takde kenderaan..(jawapan waktu tu) sekarang tanya balik jawapan dah bertukar...tiap kali tnya tiap kali dia tukar..ish2...maybe dah lama and dah lupa kot...buktinya walaupun tak tadika aku tetap punyai pekerjaan tetap,,alhamdullialh...tetap masuk IPT,tetap bersekolah Teknik....tadika atau tak bukan jaminan kejayaan masa depan..cewah...

tadi pagi pergi seberang jalan 4 lorong semata2 nak ke kedai nasi lemak...baru hari ini sarapan di luar sebab ada geng..ehe..kalau x rela xmakan xpe...malas...cuti sekolah maklum la...kantin pun mesti tutup kan?..

so makan nasi lemak telur mata dan air teh suam...erkkkk alhamdullilah kenyang...bila balik seberang lagi jalan 4 lorong tu...tapi rini jalan punya jalan jumpa duit 10 sen...ambik rezeki..kesian plak duit tu duk situ...pangkah dulu...haha..apa motif pangkah tak tahu...dari dulu tiap kali jumpa duit mesti pangkah dulu...

kawan tadi yang teman makan kata nnti duit kita tak ilang...hahahahah...geli hati tapi mmg itu yg aku di beritahu dari kecik jugak...kenapa orang dulu banyak btol sebabnya yea

"jangan nyanyi di dapur nanti dapat laki tua" buktinya aku ttp dpt suami muda..tua setahun jea beza...padahal dulu habis lagu siti,ramlah ram,wing,xpdc semua aku taram nyanyi..lauk tetap masak sedap gak...hahaha

" jangan tangkap gmbr bertiga,nnti seorag akan mati dulu" buktinya KRU sampai skrg idup jea...

uhuhu...semua nak lawan ckp org tua...setiap sesuatu mesti bersebab kan..dulu mak selalu kata "jgn makan hati ayamnnti bodoh" pdhal menda tu sdap kan?..dia takut dia tak smpat makan...walhal mmg hati ayam xbagus...skrg dh xmkn sbb rasa cepat mual pulak...

jadi jangan la menidakkan kebenaran...ehehhehee


http://www.emocutez.com nota kuku kaki: berjalan2 melihat awan,burung dan juga haiwan........

Khamis, 9 Disember 2010

Idea Menulis di perlukan segera..!!

cari benda tersembunyi?

lama ke i menyepi...takdela sepi sangat kan..cuma ide banyak lam otak ni..harus kongsi di sini atau di muka buku sahaja?..kalau di sini boleh tulis isi terus sekali huraian (wah cam cikgu BM lak)...harus BM dulu dapat A1 kan?...tapi yg hakikatnya hado je.....ehe

kalau di muka buku tulis satu ayat waima satu huruf jea berjela2 kawan2 si comel ni akan membalas...paling aktif peternak kura2 berjaya 3 sahabat tu,,,ehee (kutuk disini dorg bukan tau pun)...muhahahahah (gelak jahat)

tanya seorag kawan " eh ada blog yea... rajin menulis bnyk idea dia?" dan si tuan empunya tanah menjawab " semua org boleh menulis,tulis jea apa nk tulis xyah idea2"... btol x jawapan si tuan tanah ni..? sila jawap yea...

tapi hakikatnya si tuan tanah mana ada aktif menulis xcaya tgok...sekejap ada sekijap ilang..dah macam chipsmore...mau jea ada bakat menulis dan menghiburkan..bila org baca leh senyum2 simpul..hakikat nya yg hado?... (asal kali ini bnyk perkataan hakikat?)...abaikan...
si tuan tanah ni menulis berdasarkan mood..kdg2 idea menulis berjela2 nk dtg dtg tapi si tuan tanah tahan jgn bg tulis sbb tuan tanah xde mood....kalau takde mood camner nak adun ide menulis jadi baik....

ehe.... mcm guru bahasa lak kan kan kan?...(dah2 la menipu)...ekeke... so pada pendapat anda adakah org yg pndai menulis dan bijak berkata2 dia mempunyai idea,atau menggunakan mood atau jugak sememangnya dia punya talent (wah speaking london) yang semula jadi...?

jawab jgn tak jawab...

kalau tak jadi lah seperti gambar diatas?...ayat tergantung atau dia blum lulus belajar bahasa?...


http://www.emocutez.comp/s: <--------gedik betol sebelah ni..naik menyampah pulak..ehe

Rabu, 8 Disember 2010

Im back

sorry lama menyepi....skrg dh sembuh...baru selesai operation..syukur semua selamat...

http://www.emocutez.com

Khamis, 25 November 2010

Updated Penipuan belian Online





Gambar kat atas ni bukti saya mintak balik baki, sebab dia janji nak bagi balik..lantak la RM5 pun janji itu hak saya kan?...

bila saya msg dia kata mintak baki dia tak balas langsung..so pagi tadi saya msg lagi kata dia blum reply email saya then dia jawab dah..so saya check yup memang ada.
xtahu nk uat tutorial camner

saya mintak dia send tutorial lain then diatas tu jawapan dia..siap dia nak ber YM lagi dengan saya yang dia akan ajar step bye step...

saya tak kesah pun ttg penerangan tu sebab saya pun tahu cara nk menjahit jugak...tapi kenapa dia buat customer dia mcm ni...

kalau nak meniaga kena la cara yang baik...sebab dia semua peniagan craft jadi xsedap duduk sebab mestila customer akan jadi was2 nk order kat internet lagi

selama ni saya hanya mendengar..ingatkan kat luar negara jea menda ni terjadi tapi lam malaysia ni pun ada jugak orang mcm dia....



http://www.emocutez.com9/10 rezeki adalah dari perniagaan

Selasa, 23 November 2010

Beware sapa yang beli barang Online




salam and salute

Maaf kalau entri ini menganggu emosi anda..hehee

so rini nak cite pasal shopping online...bulan 10 hari tu kalau tak salah 6/10/2010 saya ada beli barang dari seorang pengedar kraf dari kota tinggi johor..so lepas isi form saya di beritau kena byr rm 40 sekali wang postage....yea mmg rm 40 tu takde makna apa2...tapi sebagai pengedar dia kena jujur

harga barang rm 30 + postage RM 10.00... selama saya beli barang dari Giffy dan jaja Kraf baru sekitar rm 4 dan rm 7 sahaja wang pos nya ...jaja from sabah dan giffy di KL...memang bekerja dengan mereka adalah yang terbaik dan telus...tapi yang geram nya yg terbaru ni

saya memang berminat sangat nak buat sarung tisu..so google2 jumpa la kedai online ni..so selama duk beli brg dri kedai online xde mslh la so saya anggap berurusan denga pihak kedai ini pun mesti tiada masalah...dan saya terus order..1st2 order dah saya rasa lain...tapi buat dunno jea...

seminggu tunggu xde barang yang smpai..so saya msg guna no Hp yang dia beri..so dia kata akan di hantar awal bulan 11...saya balas balik kata awak xde mention pun nk hntr lambat dia kata ada mention..lmbt byr lambt la dapat means itu yang mention dia...???? pelik bukan????

so xpe saya tunggu...lagi...then bila saya buka blog dia ramai pulak yang hentam dia kata dia tipu pasal penghantaran, saya diam lagi saya nk tengok apa permainan budak ni...then bila 1 tahap ada pulak yang hentam kata dia bgi barang tak ckup,brg x sama dengan gambar yang dia tunjuk so saya rasa dia mmg penipu hbis la...saya mls buat tindakkan apa2 lagi sebab nak tunggu barang saya mcmana yang akan saya dpat...

satu hari saya msg dia tnya barang saya bila nk hantar sebb dh masuk bulan 11 dia kata dah post 13/11/2010 so saya mintak tracking no xnak pulak bagi rupa2nya dia baru pos 19/11/2010 dan bila check tracking no mmg baru pos jumaat lepas pukul 5 petang?.... kenapa dia tipu lagi...

bila saya dapat barang memang sakit jiwa la..bgi kain felt warna ijau tua..saiz standard tisu memag lgsg xngam..bila saya kol dia xnk angkat then saya msg beliau dia kata itu mmg tisu yg sama dengan yg dia bgi gambo...saya xpernh pun jumpa kotak tisu mcm tu..sepatutnya dia kena la ukur standard tisu yang 100 helai tu...

bukan semua tisu yg dlam gambr yang dihantar ada di jual...situ dia dah tipu... mari kita tengok gambar yg saya attachkan pulak

bukti penerimaan barang
tengok pengirim?...xbagi alamat lengkap dan no telefon yang diberi ialah no yg dh tak guna lagi ( nmpk sgt takut)
bukti kiriman hanya rm4.50 tapi mintak rm 10?...What The Hell dis

kain felt untuk kotak
penggunaan standard kotak..ni pun 90 helai sellau 100 helai
felt yang di ukur tidak ngam lgsg
kotak xboleh tutup ( dh pusing kiri kanan still x ngam)
Pola bengkang bengkok ( lukis ngan tangan sendiri dan photostat)
3 warna benang, 1 jarum dan 1 gam uhu (sepatutnya kena ada warna coklat,biru,itam,ijau,pink) dan 1 lagi manik untuk buat mata xdiberikan
bagi tutorial jahir manik tapi manik xdiberikan..suruh beli sendiri ke kak oi..baik xyah letak tajuk stater kit kan?

pelbagai kain felt yang di beri siap dia potong
fiber cukup rasanya

gambar tutorial yng kabur dan kecik
tutorial bergambar yang kabur dan kecik...xfaham lgsg...cuba korunk bandingakn sendiri....tulisan tu teang bukan gambr mmg kabur hbis..mmg jimat ink

http://www.emocutez.comtokey ni suka bg alasan mcm2..saya rasa waktu dia belajar dulu kompom dia ni bnyak alasan yg dia bagi kat cikgu dia....

Ahad, 21 November 2010

Buat Signaged tetap..

Tajuk gempak tak?..ni lah akibat tak tido...so kepala seakan-akan weng weng sedikit demi sedikit...mau jea goncang katil sebab cemburu melihat si budak comel itu tido...lena sungguh yea...ish2 saya pun penat jugak tau..tapi napa saya xleh tido cam kamu kamu kamu semua....uhuhu

hari ini nolong si budak demok itu buat wiring di sebuah pondok di jeniang x disangka2 jumpa dengan ustaz burhanudin yang pernah mengajar aku di sekolah agama rakyat di al-masriah air suda

nak tegur ke tak tegur..so berani2 kan diri bertanya dan ternyata telahan itu tepat...aku ni mmg suka menegur org...so xpasal2 bersurih..tapi maklum la situ tempat agama so segan2 dan meygan2 diri la jugak..ehe

owh sudah lari dari tajuk asal ni....berbalik pada tajuk lah yea....nk jadi kan signaged pun boleh,nota kaki pun boleh,semua boleh la...so meh nk ngajo sikit yea...eheee

first buka dashbord- setting-formating-post template..

isikan code HTML yang boleh anda dapat DISINI atau DISINI

paste kan dalm post template tadi dan save setting

cuba buka posting-new post dan tadaaaa ada la apa2 yang ada letak tadi...ehehehe...

selamat mencuba


comel x signaged aku nieh?... yong ko nk berlari kemana..xpenat ke?http://www.emocutez.com

Jumaat, 19 November 2010

Minta link korunk

salam sekali lagi..sungguh hyperaktif tuan blog ini...ehee...mintak perhatian sapa2 yg mahu saya link back korunk balik sila isi petak komen di bawah...

oleh kerana kerajinan menukar template blog saya kehilangan link anda...sekian




saja cari penyakit

Hari Menukar Langsir

Masih kah lagi bermood raya segala...saya yea masih...ecehceh...
tengoklah dari umah samai ke blog saya raya addict..semua segala saya tukau...ehee
masih cantikkan blog saya..sila puji...ehe





ni bukan mintak puji tapi ...ehe sila isi tempat kosong

Khamis, 18 November 2010

Kemalasan Lagi

Selamat hari raya aidiladha...xterlewat lagikan nak ucap selamat hari raya kat kamu semua kan kan kan..

walaupun mood raya semakin nipis adakah ini pertanda awal kita akan tua...oh nooooooo.. im still muda belia lagi..uhuhu

semalam adalah hari suram tanpa mengalamai atau merasai suasana raya sendiri...uhuhuk...

malam dah siap prepare masak2...uat mee goreng pagi tuk my hubby ngan ayah mentua sarapan sebelum ke masjid untuk solat sunat raya

then masak mee tomyam untuk tetamu..tetamu ke?..ada ke tetamu?...uhuhu

seperti biasa,siap2 kan diri then ketuk2 Hp yg cabok tu mesej kat lin..nak g raya umah dia..makan laksa and yang sangat2 di idami adalah lemang..nyum2... 2 ketul cukup..ngan rendang...kenyang...

ke umah shah pulak..makan coklat dari langkawi jea..sbb dah full perut ke umah lin...eheheh

then en suami tanya nak kemana?.. dan dengan cakap ntah la...so dengan dedikasi en suami ajak ke pawagam...uhuhu WTB (what the best)..eheheh g tgok wayang pada hari raya adalah heaven okay.

ramai jea pergi so pilih cite unstoppable...best gak..teruja..en suami nk tgok harry potter cuba jaya memujuk untuk tgk cite unstoppable ni dan ternyata mmg best dan penuh debaran..ehe

then pusing2 pekan tepeng untuk mencari sedikit barang...semua celah lorong kami masuk sebb selama ni pergi hanya ke tepeng sentral,tesco sahaja..kali ini cuba menerjah ke lorong2 haji taib kecil pulak....ke pekan lama

kaki siap lenguh bagai then balik....siap2 diri dan tido...apakah erti hari raya semalam..

jangan la aku ajo anak aku nnti raya itu adalah hari ergi tgok wayang..mampuih failed subjek BM anak aku nnti..ehehe

itu je cite untuk hari ini dan semalam..rangkum sekali..kan penyakit M tu ada..




entri tiada gambo..maaf yea...dan apa kena mengena tajuk dengan isi...layan jea la

Selasa, 2 November 2010

Tutorial: jadikan blockquate ada kaler

salam and salute

ok rini cikgu emi nak ajo sikit camner nak buat blockquote ada background kaler2..ehe

seperti ini

" saya suka kamu sangat-sangat"

ok mula-mula seperti biasa lah

1. dashboard- design- edit HTML
2. tekan ctrl+F dan cari code ini
.post blockquote {
margin:1em 20px;
}
3. Lepas tu korunk pastekan coded ni pula
.post blockquote {
background: #FFCC99;
-moz-border-radius-topleft: 10px;
-moz-border-radius-bottomright: 10px;
padding: 6px;
Border: 1px solid #ff0d62;
margin:1em 20px;
}
4. save dan

5. buka new post try masukkan entri baru dan highlight semua the tekan simbol di bawah ini..

ok last sekali korang leh la ubah ikut kesukaan korunk misalnya

code caler #FFCC99 korunk leh ubah ke LINK NI
garisan border yg
solid _____________
dotted ..........................................
dashed ----------------------

p/s ikut suka anda la yea..
thanks to liyanaa.com

Fakta Paksa Rela


kerja ini ditag oleh sapa lagi kalau bukan en dot tu [Sambil muncungkan mulut sedepa]uhuhu..bila baca bab tag ni mesti doa jangan la di beri tugasan tahap Universiti Havard ..saya ni SPM pun cukup2 makan jea..dah la main letak arahan dalam bahasa inggeris..bahasa Urdu tahu la saya ni..alahai...

sib pakcik ni baik hati dah google translate siap..kalau x jenuh jugak nak kena buka link cit-cat nak translate arahan ni...

ok ni arahan saya dah tukau caler xnak sama ngan pakcik..[hakikat copy paste,sama seperti tajuk blog jugak ]

"Once you have been tagged, you are supposed to write a note, with 25 random things, fact, habits, or goal about you. at the end, choose 25 10 people to be tagged. you have to tag the person who tagged you. if i tag you, its because i want to know more about you. your cooperation is highly appreciated. haha"

Fakta Kelahiran dan keturunan

1. keturunan adam dan hawa..tentulah kan...
2. Mak orang perak ayah orang melaka dan saya tentu bukan orang2 yea..itu fakta jugak
3. lahir di perak dan dibesarkan diperak kawin pun orang perak dan menetap di perak..[anak jati perak tapi tetap sokong kelantan dalam bola sepak piala malaysia...]
4. Anak ke 6 dari 9 beradik ..walau saya lebih besar dari kakak saya tetap adik [fakta yang xleh disangkal]
5. ada 2 abang 3 kakak dan 2 adik lelaki dan 1 adik perempuan [cukup sempurna xperlu lagi adik2 angkat dan abang2 angkat zaman sekolah dulu..eiiiiwwww geli]

Fakta isteri

6. isteri yang kadang2 jea masak untuk suami [suamiku harus meraung]
7. isteri yang rajin menanam bunga..buktinya umah kami di dalam taman..uhuhu
8. isteri yang kadang2 suka mengusik sang suami [ haruslah sebab dia bongsu,]
9. isteri yang suka menjahit barang kraf dan si suami di paksa membeli barang tersebut
10. isteri yang .....[berapa banyak isteri yang daaaa]

Fakta Pendidikan

11. tak pernah tadika jugak macam pakcik..puas tanya mak kenapa saya je sorang dia xanto g tadika..tapi tetap jawapan yang sama [ xyah g tadika umur 6 tahun dah pandai baca surat khabar kang anto budak lain kecewa sebab dapt no 1 sokmo ] adakah itu perli atau fakta?
12. masuk tingkatan 1 RKA...[ rancangan khas Agama] even skrg dah lupa apa itu bola dalam bahasa Arab [ ini bukan fakta,auta]
13. Tingkatan 4 tukau lagi aliran ke sekolah teknik pulak [ sangat lari aliran susah tol nk kejar time ni]
14. Sempat masuk tingkatan 6 rendah jea aliran sastera pulak [bape banyak aliran aku dah belajar]
15. sambung diploma di politeknik [ aliran sejajar pulak..eh silap kejuteraan laaa]

Fakta percintaan

16. mula bercinta dengan sepupu sepapat sebab selalu main masak2 ,main kawin2...ehehe...uat pondok2
17. sekarang cinta hati adalah encik suami seorang jea...[ sumpah xtipu ni]

Fakta Sekarang

18. Seorang pekerja gomen dengan gaji xikiut kelayakkan sewajarnya...ehe [ alhamdullilah syukur]
19. menjahit ikut mood..kang kalau mood xbaik hasilnya harus la senget benget
20. ada 1 jea mesin jahit jenama SINGER dan sedang memujuk encik suami untuk beli mesin jahit tepi
21. Suka pergi makan angin tapi encik suami tidak [uwaaaaaaa,camner nak pujuk ni]
22. Selalu guna ayat " lama kita tak tengok wayang kan,kerusi penggung wayang pun dah xtahu camner bentuk nya kan kan " [pujukkan maut untuk dapat tengok muvie]
23. Selalu masak time btol2 rajin sahaja [jangan tiru aksi ini]
24. paksa suami balik kampung tiap-tiap minggu [guling2 kalau xdpat balik]
25. berusaha lari dari bertutur bahasa kuala kangsar sebab bahasa gerik lagi sedap [ nak tahu macamana sila rujuk cikgu bahasa anda ]

yeay berjaya lagi potong pakcik...ehee..full mark ni

1. erlizawani
2. bella
3. teddy
4. anita
5. ika
6. rose
7. shoe
8. Mar
9. kak liya
10. cha

berjaya menge "tag" 10 orang jugak..uhuhu..semua perempuan adakah diskriminasi?..no lah

Isnin, 1 November 2010

kenangan itu

salam and salute


video ni adalah bingkisan terbaik untu semua kenangan antara kami semua..love u all lah...

Ahad, 31 Oktober 2010

Yeay Nuff dh meningkat

klik gambar untuk tumbesaran

salam and salute

tgok minggu ni dapat 2 buffered dari nuffnang...thanks sapa yg sudi klik..

peningkatan pun memberansangkan..
sikit jea lagi nak dpat payment..biar lambat asal cara tu halal

ni dpt cepat dri paksa org suh klik xbest la kan..ehe

ok la tu jea nk cite thanks nuff

Sabtu, 30 Oktober 2010

Happy besday dak Ayien

Teka mana ayien?

Selamat hari jadi dak comot ayien..moga panjang umur dan di murahkan rezeki.....

rentetan cite ayien n me...(siapakah ayien)...eheehee

ayien ni aku kenal tyme dipoliteknik lagi...tapi bukan sama kos and tentula bukan sekelas dia kejuruteraan komputer aku?..kejuruteraan elektronik

just kenal gitu-gitu jea..

tak la rapat sangat..kenal pun sebab dia ni masuk wataniah dan kenal ngan my classmate ila..

sejak haritu just tegur2 dan ianya berlalu macam tu saja

aku pun hampir dah lupa sejak bila kitaorg rapat

dan yang pasti kitaorg sangat akrab sejak dah sem akhir sem 6..sebab kitaorg duduk umah sewa dekat2...dia duk dihujung sana sebelah umah Aca septriasa dan irwan syah..ehehehe..gelaran saja dan aku sebelah umah pakcik gatal yg main lempar2 surat nak berkenalan dengan kami..haha sangat lucu...

selalau kitaorg pergi mandi sungai samak,sungai bil dan sebagainya..uhuhuu...memori masa pengajian memang terbaik lah...

dan bila tamat jea pengajian hubungan yang terjalin makin akrab...sangat akrab....

dan hari ini adalah hari jadi dia.. dan review ini khas untuk beliau yang sangat aku sayangi

yien,
walaupun aku dah berkhawin ko masih bujang (xlama lagi xbujang dah) aku tetap sayang ko yea..
aku harap hubungan persahabatan yang terjalin ni akan terus berkekalan...ko lah kawan suka duka aku..nnti kalau pezal marah2 aku and kitaorg gaduh aku tentu akan cari ko kan..ehe

dan yang penting aku x sabar nk jumpa ko kat melaka nanti..ehe dan PD..t kita sembang puas2 smpai malam..

Happy besday dear...



Photobucket

Rabu, 27 Oktober 2010

Tutorial : Jadikan Page pendek dengan Scroll

Thanks kak liya lagi..ehehe

semalam requestkan nk jadikan kita nya code pendek..perasaan tak tutorial sorokkan shoutbox tu terlalu panjang..emi tgok pun rungsing..so apa la request la menda baik ni dari kak liya comel itu..sepantas kilat dia buatkan..ehehe


Gambar sebelum


so hari ini emi lak akan panjangkan ilmu ini pada anda semua... so marilah kita jadikan page anda kelihatan pendek dengan scroll ini..ehee
Gambar selepas

COPY ini

<div style="border: 1px solid rgb(0, 0, 0); overflow: auto; width: 200px; height: 30px;">SAYA SUKA BUAT TUTORIAL UNTUK KONGSI-KONGSI DENGAN ANDA SEMUA</div>

DAN akan terhasil lah begini

SAYA SUKA BUAT TUTORIAL UNTUK KONGSI-KONGSI DENGAN ANDA SEMUA

ejaslah ketinggian dan kelebaran yang sesuai...sekian sharing is caring

Selasa, 26 Oktober 2010

Buat Label

LABEL 1
LABEL 2

thanks to kak jihan coz sudi menyuruh emi membuat label untuk beliau..hakikatnya mmg hancur sbb xpandai sgt...ehee

mula2 kata nk kaler purple atau biru...

bila emi buat 2 2 then suh dia pilih mana d best

nak 2 2 lak..ekekke....

ish ish

ok daaa

Jom Sorok Shoutbox anda

tutorial kali ini di ambil dari blog Kak liya

kak liya thanks tutorial tu tau..so apa lagi jom la share kan benda baik..bak kata kak liya jugak untuk rujukkan masa hadapan..eheheh

so let check it out

copy code HTML ni yea..jgn tertinggal walau satu baris..ehe nnti xjadik


<style type="text/css">
#gb{
position:fixed;
top:50px;
z-index:+1000;
}
* html #gb{position:relative;}

.gbtab{
height:100px;
width:30px;
float:left;
cursor:pointer;
background:url('http://3.bp.blogspot.com/_LZtXSNcp76A/SzzN08B1K5I/AAAAAAAAA0U/QT4rY6-FhI8/s320/tabs.png') no-repeat;
}
.gbcontent{
float:left;
border:2px solid #666666;
background:#F5F5F5;
padding:10px;
}
</style>

<script type="text/javascript">
function showHideGB(){
var gb = document.getElementById("gb");
var w = gb.offsetWidth;
gb.opened ? moveGB(0, 30-w) : moveGB(20-w, 0);
gb.opened = !gb.opened;
}
function moveGB(x0, xf){
var gb = document.getElementById("gb");
var dx = Math.abs(x0-xf) > 10 ? 5 : 1;
var dir = xf>x0 ? 1 : -1;
var x = x0 + dx * dir;
gb.style.right = x.toString() + "px";
if(x0!=xf){setTimeout("moveGB("+x+", "+xf+")", 10);}
}
</script>
<div id="gb">
<div class="gbtab" onclick="showHideGB()"> </div>
<div class="gbcontent">

MASUKKAN CODE SHOUTBOX ANDA DI SINI

<div style="text-align:right">
<a href="javascript:showHideGB()">
[close]
</a>
</div>
</div>
</div>
<script type="text/javascript">
var gb = document.getElementById("gb");
gb.style.right = (30-gb.offsetWidth).toString() + "px";
</script>


dah siap COPY, klik DASHBOARD ambik DESIGN then ambik ADD GADGET dan seterusnya cari HTML /JAVA SCRIPT then PASTE code yang anda COPY tadi

sebelum Save MASUKKAN CODE SHOUTBOX ANDA DI SINI hendaklah di masukkan code shoutbox anda dan URL diatas yg di HIGHLIGHT itu digantikan dengan gambar kesukaan anda

PREVIEW terlebih dahulu dah jadi baru Save dan removekan yg lama...tadaaaa dah siap...


Isnin, 25 Oktober 2010

kenapalah diberi ujian ini


salam and salute (skeping london yea heheh)

Ya Allah Ya rabbi

xtahu nk ckp tapi sedih,segan dan malu
senyum itu enawar duka lara
bila dengar berita ini mampu lagi beri senyuman
tapi hakikatnya saya pedih di hujung hati

hanya ALLAH jea yg tahu
kenapa?

sebab saya terlalu sedih...
kenapa DIA pilih saya?..
aduhai..
kenapa saya merungut
sebab saya rasa macam tak adil
jahat kan saya ini?
tak bersyukur lepas tu mengeluh..

owh saya mmg teruk

sekian...

luahan hati 25 oktober ini....

p/s: dalam kekecewaan ini ,ada juga rasa suka sbb hari ini suami saya pulang...
rindu sangat... sangat gatal bukan..ekekek *wink *wink

Khamis, 21 Oktober 2010

Kalau Cinta

kalau datang Mood jiwang geli...ekekeke...so layan

Di lubuk hatiku

Adalah kamu
Sebagai ratu

Seluruh jiwaku
Hanya dirimu

Yang aku mahu


Telah ku percayakan
Hati ini padamu
Maka kita tak saling risau
Risau risau risau


Kalau cinta jangan kacau
Kalau sayang tak perlu marah
Kalau ikhlas tak minta berbalas
Serahkan cintamu
Pada yang punya cinta


Di lubuk hatiku
Adalah kamu
Yang aku perlu

Seluruh jiwaku
Hanya dirimu
Yang aku mahu


Telah ku percayakan
Hati ini padamu
Maka kita tak saling risau
Risau risau risau


Kalau cinta jangan kacau

Kalau sayang tak perlu marah
Kalau ikhlas tak minta berbalas
Serahkan cintamu
Pada yang punya cinta


Di lubuk hatiku
Adalah kamu
Yang aku perlu

Seluruh jiwaku
Hanya dirimu
Yang aku mahu


Kau ku perlu
Kau jiwaku
Kau cintaku
Kau ku rindu
Kaulah ratu


Kalau cinta jangan kacau
Kalau sayang tak perlu marah
Kalau ikhlas tak minta berbalas
Serahkan cintamu
Pada yang punya cinta




Photobucket

Isnin, 18 Oktober 2010

Give away label from kak zue

dah lama saya duk mimpi2 dapt label sendiri..so jumpa dis giveway..so terasa nk join


kak zue

so ini syarat2 nya yea
  1. Design untuk label (kata nak menang, nak suruh i print apa kalau takde design kan. hehe). tak kisah pun rupa apa, tulisan sahaja pun dah oke, asal korang gembira. Syarat-syarat untuk design label, seperti di bawah yerr:
    • size: 2" x 0.5"
    • background colour: white @ soft colour
    • maximum 3 line (toksahlah buat karangan kat label tu yerr. =P)
  2. Buat la entri sikit kat blog korang, takyah nak puji, membebel apa pun, just tepek *paste* design korang untuk tatapan umum dengan link ke giveaway nih. =)
  3. Akhir sekali, tulis komen kat bawah dan bagi link korang jugak.
  4. Dah selesai..simple kan? part design jela leceh sikit kot...sorryyyy.

Anyway, this giveaway is open for all. Tarikh tutup: 25 Oktober 2010

dan ini label saya yea

label saya..tapi nk 3 line max..t saya akan bg design lain kalau menang ye kak zue


Photobucket