Khamis, 30 Julai 2009

~*TandaTangan Baru ku *~

nampak di bawah itu..hihiii...aku punyai tandatangan baru...ok tak?



Photobucket

Rabu, 29 Julai 2009

~* Amazing *~

On August 7 , 2009

At 12hr 34 minutes and 56 seconds on the 7th of August this year, the time and date will be

12:34:56 07/08/09

1 2 3 4 5 6 7 8 9

This will never happen in your life again??!!!!

~* PIKOM PC FAIR *~


PIKOM PC FAIR
DEWAN MAJLIS PEMBANDARAN TAIPING
31 Julai 2009- 2 Ogos 2009

P/s : Jom serbu....

Selasa, 28 Julai 2009

~* Dalam pembikinan *~


~* Ainul dan Faiz *~

setel this picture...ini senior emi kat sekolah lama kak ainul fadzilah dan suami nya faiz..

fuhhh...ada satu lagi...kali ini 20 keping...perghh rasa cam nak sewel je bila ngadap menda ni lama2...

kali ini perkhemahan puteri islam peringkat negeri pulak...hari tu daerah...so layan....


~Berkelah di Ulu Kenas *~

Jom berkelah di ulu Kenas...wah sangat menarik...dah lama tak merasa air sungai...pengalaman yang sangat best untuk di kongsikan...

cuti2 malaysialah katakan....memang ramai...kami memang enjoy...

yelah dulu kecik main ayor skrg besar2 pun nak jugak..

Jom kita tengok gambar-gambarnya...

Jom tengok aksi2 kami semua
Ratu dan Raja Ayor
Sesi Monolog sendirian

wakil2nya adalah:-
JTK Kuala...emi,faizal,wan dego,bawal
JTK LMS... Faiz,Najib,aida,wan perak,esan,liza
JTK Kerian...Juliza
JTK Manjung..Ejam.Mohaz,hairi
JTK Ulu Kinta ...Arif,apai,yat,avin
JTK Batang Padang..Manja


dan keluarga masing2..memang sangat meriah...nanti kita kesana lagi ye...huhu

Isnin, 27 Julai 2009

~* Pesta Bowling JTKLMS *~

Pada Sabtu lepas iaitu pada 25.07.2009 telah diadakan Pesta Bowling Juruteknik Komputer Perak Anjuran Juruteknik Komputer larut Matang Dan selama di Kompleks Pembandaran taiping Perak

Perlawanan ini telah berlangsung sekitar jam 2.30 petang dengan 4 kumpulan bertanding iaitu 4 orang setiap kumpulan...

( Ayat Skema ok)...Perlawanan ini telah berlangsung sehingga jam 6.30 petang...memang njoy habis..walau pun emi dan faizal datang kul 4 petang sebb kitaorg sedang mengecat scooter baru emi itu

walau pun kedatangan kami lambat acara tetap berjalan dengan jayanya dan meriah...syokk beb..emi tak main pun sebab tak pandai..hahahaha
yang kelakarnya kami berdua di jemput untuk menyampaikan cenderamata dan hadiah kepada pemain...ceh terasa cam VVIP lak..jangan jeles ye....
Faizal sedang menyampaikan Hadiah kepada pemenang dan pemain terbaik...

sangat seronok dan berpuas hati...lain kali uat lagi ye...jangan lupa jemput Dato` Seri Mohd Faizal dan Datin seri Emi Erdayu lagi ye untuk menyampaikan hadiah..hahahaha...



~* Wajah-wajah Terkini Kami *~

Sila tutup mata dan page ini jika anda masih lagi berumur 18 tahun ke bawah..hihiii...dan sila sedia kan tong sampah serta tisu kerana bimbang anda akan termuntah hijau lagi muntah darah...hikhik...

jom terjah jika anda sudah memenuhi syarat di atas..
Salam penuh keceriaan...no mood and no idea...saja nak letak wajah2 terkini kami...bukan sengaja nak rapat2 tapi hakikatnya kami berdua dan tak muat nk masuk lam kamera...hahahaha


berkat dari kesenangan hati dan kebahagian kami..hihii..tolong jangan jeles ye.....kami membesar dengan jayanya...MEMBESAR SEPERTI JOHAN yeeeey...opss teriklan Milo lak...

ok *wink*wink* :P



~* Scooter Baru *~

Saya ada scooter baru...ceh...mana mampu dah..tu la harta pertama saya yang saya beli semasa umur saya 21 tahun..hihiii

ceh...kalau nk beli time tu bukan mampu pun...tu semua duit PTPTN sem 4 sebb time tu saya sedang praktikal dan semua duit PTPTN pada sem tu saya gunakan sebagai down paymain moto di atas....

minah scoot la time tu...hikhik...moto ni bnyak berjasa...

setahun saya balik Tanjung malim ke Gerik menggunakan khidmat dia persendirian...masa tu mmg rasa best la sangat dan selalu berdoa jangan la pancit di tengah jalan..sebb saya seorang je...hhuhuuhu..dia memang sayang saya....buah hati saya la time tu


ok la ..meh saya cerita proses penukaran moto ini
warna asal mula2 saya beli ialah merah...warna original la katakan..hihiihii...pastu bila dah habis je belajar dan bayar segala ansurannya, dapat je geran saya dah start terfikir untuk mengubah cat scooter saya...

so fikir punya fikir suami saya yang time tu baru tunang,suggest colour biru sebb dia suka warna tersebut...so prosesnya memakan masa dua hari la juga..medesign segalanya...


dan terhasilla scooter biru & Putih diatas....hihiii


dan kemarin sabtu dan ahad saya dan suami ,mula menukar warna kegemaran saya pulak..pink dan putih jugak...huhuuu..sangat cantik bukan??...saya amat suka akannya..sekali helmet saya catkan warna tersebut

so jomla tengok sedikit sebanyak proses....segala sticker saya beli di yik fong ipoh...semalam jugak dan proses menampalnya malam tadi...

hari ini bila saya bawak datang kerja...dah ada orang tegur...wah pink pulak....hihii...








Khamis, 23 Julai 2009

~*Khemah Membaca & Pemilihan Tokoh Nilam *~

salam...pepagi ni emi sedikit busy..ceh busy la sangat sebabnya emi kena tolong Pusat Kegiatan Guru Talang..

hari ini telah diadakan khemah membaca dan pemilihan tokoh nilam...so dua hari berturut di sini...

best jugak sebab leh lari dari masalah di sekolah...huhuhu..

rini pagi2 dan terserempak ngan SITI ZURAIDAH itu..memang malang la nasib aku arini...sewey orang kata..hahaha..

ok la chow...busy


Selasa, 21 Julai 2009

~* Senamrobik sempena bulan Kecergasan *~

Jom kita cergas dan sihat..hahahaha..rini datang berkasut dan bertraksuit betul ke aku eja ni hahahaha....wah semangat tol pagi ni...hhuuuuhuuu...

pepagi lagi dh terpacak 90 darjah di dewan terbuka sekolah...kekonon semangat la sangat...HIHII..

ok jom kita bersenam bersama2 ye




semangat2...para kakitangan hospital pun semangat gak ngikut

yehaaaa...kanak2 bersama cikgu mereka

ni PT ngan KPT

nampak tak baju yg polka dot tu..di celah2 tiang...hahaha..tu la emi...nyorok

ni la Guru Besar,..

~* Jom Format Komputer Makmal *~

entri kali ini sebenarnya dah lama ...tapi taklah lama sangat minggu lepas je...hari jumaat...aktiviti ni emi uat dua hari berturut2....memang penat giler 15 buah desktop makmal selamat di format..

mula nk format satu pastu nak GHOSTkan je..tapi maklumla komputer lama Ram hanya 512MB dan tak support lak external hard disk so kuburkan la niat tu....cuma sempat la uat CLONE HARD DISK sahaja dan selebihnya format cara biasa...yang ni tak suka ni...lambat yang amat...

nak taknk terpaksa la..selamat tinggal win 98 dan selamat datang windows Xp sp 2...tu je mampu..ada satu pc je Guna win ME...hahaha..takpe janji leh guna ye tak.....

emi tak install banyak..Office 2003,antivirus,install Mozila,CC cleaner,GVr dan Net support School senang sikit nk pantau apa budak tengah uat..huhuuhu...

ingat nak je install norton go Back tapi biar kan la ...sian lak bebudak ni..kang tak pasal semua hilang..huhuu..

sebelum tu jenuh la jugak sbb Cd rom semua tak berfungsi..hasil dari Laporan STS..emi dpat la peruntukkan RM 11,759.00 untuk tukar ke DVD RW,SDRAM Pc 100 64Mb ke 512MB,Network Card,dan 9 biji monitor baru....nasib vendor tolong pasangkan menda tu..thanks to CHARISMA TECHNOLOGY for Your Helping

ok meh la kita tgok sikit sebanyak Pc yg sedang di format tu...dan makmal yg dari buruk hasil sentuhan emi leh la berubah sikit..even tak banyak janji sedap mata memandang..ceh puji diri sendiri..sebenarnya berbaloi ngan peruntukkan yg dpt ye tak...


Ni la makmal tempat emi bertapa..hahaha

CPU yg telah terbarai...proses clone HDD ni sebenarnya

Saya Curi jantung dia..hihihi..pinjam jap ye..kawan kamu perlukan bantuan...hihii

Ni proses format biasa...lambat dan leceh

Ni Clone HDD..senang tapi leceh gak sbb kena cabut HDD,...

p/s: to Warga SK Talang..selamat mengguna Lab Komputer..guna la sebaiknya dan dengan penuh tanggung jawab...hihiii

Isnin, 20 Julai 2009

~* Pink *~

ceh sejak bila aku minat pink ni..eeeew..hahaha.tapi lately ni mmg caler ni la aku peberet..hahah..maybe aku nk dpt anak pompuan kot...amin....

mana2 jela...aku ngah wish kat adik aku laptop Dell warna sedemikian tak pun merah..hahaha..

P/s: kalau erli baca mintak2 la dia memenuhi hajat ini..kang kempunan kang kakak mu ini..hahaha..







Khamis, 16 Julai 2009

~* Sabtu ini tak dapat pulang Kampung *~



uwaaa sedihnya..xdpt pulang kampung..segalanya menuntut pengorbanan..huh..tensen je rasa harus di minta cuti tanpa record isnin ni...

cuba lihat disitu..suruh jadi penceramah..nk berckp pun tergagap..huhu..harus aku pengsan sabtu ini..dugaan2..*asal la aku setuju.aku pun minggong..x menolak

tapi ilmu kan harus di kongsi..lagi berkah dan nanti makin pandai..tolkan kawan2.....redha jelakan...adoiiii...

ngah nk terima kenyataan la ni

minggu ni sungguh tensen..ada je tak kena di mata org..duduk salah,bangun salah....semua salah...

nmpaknya di sini aku kena latih takyah berkawan ngan org..sbb org kat sini agak2 berdaulat ,...mungkin berada di bawh pintu gerbang yang tertera "DAULAT TUANKU" ataw orang di sini mungkin xnk kawan ngan org baru cam aku..huhuhu..sedih..:(

redha jelakan..memaafkan org tukan lebih mulia..tapi jgn la sampai satu hari tiada maaf bagimu..

P/S: aku ngah tensen ngan seorg ni..hari2 naik bgtaw aku tak baiki kom dia lagi..wahal aku g tgok semalam komp dia mana rosak pun...adakah dia dengki akan kerja aku ataw dia seorg yang bodoh xtahu tentang teknologi....,...










Isnin, 13 Julai 2009

~* Bila keyboard anda cantik *~

memang cantik..jgn jeles ye











~* Jasmi`s Family Day *~

Pada 11hb lepas..kitorg uat family together2..hahahah..sangat best bila semua ahli kuarga berkumpul..dari sulung sampai bongsu...bila lagikan dpat uat cam tu..

ok meh la tgok gmbar2nya..malas lak nk taip pjg2..sekeping gmbr menceritakan segalanya..tol kan..huhuuhhu

Nampak..nasi himpit,kuah kacang dan rencah bihun sup..erkkk sory kenyang
kaum adam ngah kipas satay secara modern sbb kipas tradisional dh hilang..muhahahaha
Manggis...nyum2
durian
Satay yg telah setel pada kul 4 petang
kak aku no 3,anak dia yg Danish dan dua anak abg aku yg sulung..aida iwani dan aida irsyalina
ni abg aku yg sulung dan wife dia..maaf dua2 tu bukan anak mereka..duk wishh ank lelaki lom dpat..hihii
Abg aku no 4 dan isteri dia..serta anak dia..hanif ikhwan
2 kakak aku dan adik aku..mmg giler2
ni kakak aku no 5 dan suami serta mohd iman amjad anak dia
model makanan...huhhh..
Kami berlima..jangan kompius..yg belakng tu lelaki ye...
anak perempuan Jasmi..4 dari 5..seorg lagi duk kat dpur time ni..
Kakak aku ngan suami dia dorang duk Melaka
dan yang ni..aku la ngan faizal...huhuu..dua2 dh gemok..maaf sedikit comot sebb kami bekerja..hahaahh

dh la...penat byk sngat..