Isnin, 24 Februari 2014

Resepi Atkins Ej : Menu Ke-5 "Nasi Goreng" Kampung Cili Api


"Nasi Goreng Atkins"


Salam dan Happy Atkins

haii jumpa lagi ngan korang semua para Atkiners... moga tahap Ketosis anda semua berada dalam keadaan baik baik sahaja.. ..hahah ewahh cam tulis surat cinta..

selamat pagi isnin.. apa bekal rini?..perasan x sejak amalkan atkins ni makin rajin ke dapur kan... mcam masterchef kan... sila puji diri sendiri sbb nak makan sedap kena usaha.. dah la dapat makan sedap.. dapat jadi kurus lak...

xke berbaloi amalkan atkins ni.. adala tu yang dengki tu..lek lek.. nak solim meh jadi atkiners..meh meh


ok jom check resepi atkins kali ni... "NASI".. nah nak sangatkan makan nasi..silakan..silakan cuba

RESEPI:-"Nasi Goreng" Kampung Cili Padi
1 Mangkuk Cauliflower - Disagat 
5 biji cili padi - nak pedas sila tambah lagi
2 ulas bawang putih 
Ikan bilis -secubit rendam bg lembut
isi ayam sikit
Sayur Hijau - bok choy or kangkung
Garam
Minyak
Telur

Bahan hiasan:

bilis goreng garing
bawang goreng garing


Cara-Caranya:

Tumbuk bawang putih bersama cili padi dan ikan bilis sampai lumat
Panaskan minyak dan goreng bahas tumbuk sampai garing
Masukkan isi ayam goreng bagi masak
Masukkan cauliflower goreng sampai kering - ketuk2 kuali sikit ala2 masterchef- hihiii
Masukkan sayur dan goreng lagi dan masukkan garam
Dan nak masak pecahkan telur

ok siap... hias la ngan bilis goreng dan bawang goreng
di jamin  100% nasi goreng rasanya.. hahaha


selamat mencuba :)

1 ulasan:

norsalihah shaleh berkata...

Assalamualaikum...

kawan sy bg link blog ni sb suruh try resipi ni. sbabnya kami nk start diet kaw2 thn ni..hehehe.. azam setiap thun baru yg xpernah tercapai.. hopefully boleh la achieve size yg dikehndaki dengan resipi2 yg ada ni... thanks for sharing :-)

jemput datng blog saya Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta