Jumaat, 23 Ogos 2013

Proses memasang Grill dan Awning

Selepas menerima kunci kami terus ke kedai yang kami aim sejak beberapa bulan lagi untuk menempah grill dan awning...

setelah ke kedai n pekerja datang sukat dan mengira semua kos kami membayar wang pendahuluan...
dalam masa 2 minggu grill kami dah di pasang dan juga awning


 
di sini nak khabarkan sedikit...

Tips menempah grill dan awning

korang servey la beberapa buah kedai.. 
1) banding kan harga
2) lihat design terkini
3) tanya harga sekaki - jgn suh dia kira terus nnti dia tambah2 sendiri... kalu kita tahu harga sekaki kita leh kira sekali.. hihiii
4) apa free gift dapat ( kan bab free aku suka ..hahaha)



aku nye grill dia bagi bunga2 cinta ni sebagai free.dia kasi kaler putih je semua.... memandang kan kami orang pertama yang pasang maka berkoyan2 la orang2 lain datang bertanya itu ini...maka hampir setiap rumah di situ mempunyai grill yang sama..ohhh tidakkkk oh noo.. maka malam sebelum raya kami senyap2 g beli cat kaler kami kaler bunga2 cinta tu..hahahahah..nyesal lak xsuh dorang kalerkan ... xbazir duit..

bila orang datang menjenguk ...dimana tempah.. berapa harga itu pertanyaan biasa...- rasa macam umah contoh lak.. weeee

kelebihannya dapat ramai kawan baru.. sambil siap kan kaminye umah leh kami jadi kiah busy jenguk umah orang lain menambah mesra kan hubungan amin

setiap inci bilik kami pasang termasuk 2 bilik yg mempunyai siling tinggi kami pasangkan grill tuk keselamatan..

so total harga :

Grill 
sliding door, tingkap bilik utama, bilik 2, ke 3, ke empat, sedikit ruang udara dapur, pintu belakng yang kami gantikan dengan pintu besi  = rm 2500.00

Awning:
 Porch depan
dan  Belakang dapur 20 X 4
=RM 2800
 
TOTAL : RM 2500 + RM 2800 = RM5300.00

Korang servey la harga paling murah tau..sebab bila ada jiran2 lain yang pasang banyak lagi dorang dapat harga lebih murah dari kami... ini kelebihan pasang lambat sedikit dari orang lain.. leh tanya2..

P/s: kami terpaksa rushing sebabnya kami nak duduk awal bulan tuk elakkan bayar sewa bulan berikutnya memandangkan gaji encik faizal dah start potong... 

lambat2 Ha?!!! nak makan pasir?.. hahahahah

5 ulasan:

D Yatie berkata...

Hihihi. Tak ingat grill umah kami berapa kos dia. Hahaha. 2500 gak kot klo tak silap. Ke 2100. Huuu. Inilah dia bila kos tersebut disara sepenuhnya oleh suami terchentaaa... haha..

ejdeejasmi berkata...

Dyati-hahaha.. kami masih igt sebab nak kuokan rege mcm tu terketar2 tangan.. hais lah kos -

eddy ipoh berkata...

Sama le cerita mcm saya.. Nk masuk awal utk elak byor sewa

athi FATHIYAH berkata...

mcm kes kitaorg x lama lg ni.
skrg pon dah kena bayar 2umah..

thanks for sharing the tips and harga tu.
boleh la agak2 berapa nak kena get ready..

Queen berkata...

Salam, hai saya affe. Boleh sy dapatkan contact utk buat grill ni x? awak dok area mana ye? TQVM