Selasa, 27 Ogos 2013

Next: Wiring

Bila dah dapat kunci , episod seterusnya pun bermula...
apa lagi wiring lah dulu...
alhamdullilah en faizal memang berkemahiran dalam bab ni.. 
dia punya lukisan atau draf... lukisan engineering dia perghhhhh
wa caya sama lu lah dear..
patut dapat A1 dalam LK...kikiki
dia dah sketch awal2 dah tapi xjumpa lak gambar tu.. nanti update la... hihi

proses pertama lukis pelan lantai- DONE!!
seterusnya proses tarik kabel n buat lubang2 downlight dan sebagainya
balik kerja je terus dia ke sini sampai jam 9-10 malam
kan buat sensorang.. 
sib berani... bravo!!


ni eksen je.. si arip ni... kikiki
wah wah wah.. dia punya Pose kalah orang yang buat kerja... hahahaha

ni hasil tu hall... 
jadi style lak downlight petak ni
kami aim lama dah sejak mula tengok rumah contoh dekat taman bunga raya kuala kangsar
terus servey rege... 
masuk satu kedai tu ya rabbi mahalnye.. 1 set lampu rm 40.
kami hold dulu sebab lambat lagi nak masuk rumah
cari la punyalah jauh last-last kat kuala jugak murah..kiki
rm 18.00 je satu set.. bezakan?


air cond tu kami upah kedai yang pasang.cuma en faizal tak suka kabel tu nampak so dia pergi tambah casing bagi kemas... kami sengaja memilih ruang tengah tuk pasang air cond supaya kami senang nak pasang langsir tinggi nanti.. fefeling hotel.. hahahah tak menahan
so xdapat la back to back 


ok tu je.. xde tips..hihihhii








2 ulasan:

d0tbl0gsp0td0tk0m berkata...

laman ye tak jengah belog nih.. ape kah cerita terkini gamaknye... huhuhu

ejdeejasmi berkata...

nmpk sgt pakcik rindukan saya..kuikui