Khamis, 2 Februari 2012

Kuih keria sira a.k.a kuih gelang

salam semua.. petang ni emi buat simple jea..kuih tradisional... sedap jugak pekena time hujan camni kan...so jemputla menjamu mata dengan kuih keria sira
 rasanya yang ni tak perlu resepi kot... semua org tahu buat..emi pun tak guna sukatan.. main ambik jea... sebab semuanya main rasa-rasa..tak reti nak guna sukatan...
buat bulat2 adunan yang siap

jadikan seperti bentuk gelang
Goreng hingga masak

 maybe dalam google banyak resepi2 macam ni..so boleh la mencuba mengoogle dengan pakcik  google yea,,,


 sebelum di masak dengan air gula

 masak dengan air gula hingga perang

 

 ready untuk dimakan

TIPS:~ gunakan sedikit jea tepung, masa nak proses membuat lubang pada kuih keria ni letak sedikit tepung di tapak tangan supaya tidak melekat

http://www.emocutez.comselamat menjamu selera

Tiada ulasan: