Khamis, 29 September 2011

Resepi Apam Polka dot- step by step

salam and salute;

so rini emi nk share cara2 pembuatan apam polka dot yang semakin mendapat tempat di hati semua orang..bentuk yang comel dan jugak rasa yang enak...

ramai orang dah mula tempah ini dri emi..alhamdullilah rezeki mencurah2..setakat ni rasanya seribu biji dah apam polka dot ini emi hasilkan dan dijual,...alhamdullilah..syukur

my apam polka dot

so let see how to prepared it:-
bahan-bahan:
3 biji telur dari peti ais
220gm gula @ 1 cawan gula
275 tepung@ 2 1/2 cawan tepung
3 sudu kecil baking powder
150 ml santan/ susu
1 sudu kecil ovallate

cara-caranya seperti dibawah:-
sediakan cup / acu lompang
masukkan inti didalam piping bag
telur,ovallate dan gula dipukul hingga kembang
pukul dari kuning hingga bertukar putih
pukul sehingga kembang
sehingga pekat dan meninggalkan jejak
masukkan santan / susu UHT
masukkan tepung
bahagikan adunan ke beberapa bahagian
titiskan warna pilihan
tadaaa warna pilihan hati saya
masukkan adunan dalam piping bag
masukkan separuh dulu
masukkan inti pilihan
penuhkan adunan dan dot2kan dengan kaler dari bancuhan yang lain
buat bentuk pilihan anda ( ikut suka hati)..eheheh
ready tuk di kukus
siap kukus dan sejukkan

so tadaaaaa dah siap..nyum2 leh makan

apam pelbagai version
apam yang ready untuk proses pembungkusan



http://www.emocutez.comboleh dijadikan door gift untuk majlis perkahwinan,sedia menerima tempahan tuk majlis harijadi,majlis umah terbuka,kenduri kendara..just contact me yea :)

Gotong-Royong Perdana 5S

semalam 28 sept 2011 adalah ari cuti peristiwa.so atas arahan pengetua akan diadakan gotong-royong perdana...best sangat sbb sekali sekala leh la kuarkan peluh...kalau ikutkan kumpulan 5S aku kena pusat sumber sebab bawah media...

tapi disebabkan makmal komputer bawah tanggungjawab aku jugak..aku dahulukan yang itu..makmal komputer sekolah ni xmcm makmal komputer sekolah lain..bangunan simen..makmal ni bangunan kayu..seingat aku,aku baru masuk sini 2 atau 3 kali jea untuk pantau suis ditutup atau belum dan sebagainya...

ok ready to bersihkan...so layan gambar tengok keadaannya yea..hikhik..maklumla bangunan kayu
bilik sangat berselerak
lantai yang dah disapu tapi tengoklah kerusinya..alahai semua rosak

keadaan komputer lama...masih blum dpat buat pelupusan


Jawang nama gelaran...tukang sapu paling bagus..cuci bersih dikerjakannya
farhan,dak senyap xtahu nama,zidan (dak gerik ni)..tengah tunggu turn tugasnya mengangkat menda2 berat
hasilnya...dah mcm pusat pembuangan sampah jea

berlakon..nak masuk kamera..hikhik
alih2 sapu2

jawang ngan pose
bertungkus lumus
ngah menyapu smpah


2 orang pelajar ni membantu..sangat rajin...dan mendengar kata untung sekolah menengah..

http://www.emocutez.comso thanks pada beberapa student yang membantu,sangat menghiburkan...so kerja pun xpenat,,,dah hbis sapu makmal bergegas kat pss lak

Ahad, 18 September 2011

UNDER CONSTRUCTION


http://www.emocutez.comnak cari cadar,langsir dan mood baru..eheheheh..wait yea...mood rajin menjelmalah kembali....