Jumaat, 28 Januari 2011

Rumah idaman dan Impian



hye salam jumaat

hari ini tiba datang ide nak share rumah idaman dan impian emi..lama dah simpan angan2 tak tahu lah bila leh di realisasikan...

dalam mimpi agaknya kan..ehehee..rezeki belum lagi menjelma...ehee korang ada impian x nak rumah korang camner nanti.bila tengok ASTANA di astro ria tu ..dalam hati leh kata wow cantiknya rumah diorang..bila aku nk dapat ni...ehehhe

jom kita tengok apa yang emi idam kan sangat ni..ehehe

first emi nak sangat ada tanah sendiri..leh jea nk bina umah camner pun..ikut suka kita..kalau umah taman kena pikir nk bayar cukai pintu,indah water,nk renovate kena lukis pelan ,bagi Majlis tengok lulus baru leh..terhad sangat..so kalau ada tanah sendiri ikut lah kitanya citarasa...

emi memang suka umah kampung iaiutu umah kayu...cantik gila..nyaman jea tengok...suasana pun tenang dan damai

Cantikkan umah ni

kalau xdapat yang ni and kalau mampu sikit umah yang emi nak macam ni jugak...

rumah batu tiang seribu,..eehhe
semua cermin..rasa luas jea...leh tengok orang lalu lalang..pencahayaan pun ok..lebih feel atas bukit ,dan kalau leh pandangan ke laut...wah tenang nya tengok ombak....

so kedua tentulah ruang tamu,penting tempat lepak2 ahli keluarga,gosip2..eheh makan cokodok ke apa ke....

yang ni cukup simple...xyah barang banyak2 serabut jea...yg perlu2 jea

tak pun camni..mengadap camni..siap ada kolam renang kat tepi..pas2 makan leh terjun..xyah dah nak g picnic bagai..berkelah lam rumah jea..ehehe

yang ni pun damai..simple sangat

yang ketiga mestilah bilik tido kan?..penting tempat kita nak release tension..nk rehat2..guling2 pas lek kerja..ehee...

kalau umah kayu tadi emi nk sangat camni..cam lam hutan...scary bila malam..ehee..tapi bila siang tenang jea..jauh dari bunyi bising..hanya bunyi cengkerik jea..

yang ni mengadap laut..wah sweet gila....bila nk dapat ni..deruan ombak jea

okeh keempat walking wordrobe...xtahu la nape suka sangat wordrobe camni,..kemas dan selesa...tu kalau rajin kalau malas kan jadi camner lah xtahu...mmg minat almari pakaian camni..nak2 laluan dia ke bilik air..pas mandi terus duk bertapa lam ni pilih baju,...ehehehe


wordrobe idaman..

kelima mestilah dapur..tempat wajib bagi si isteri...suka warna merah cengini..nk2 combination merah hita,.masuk jea...dapur wajib luas2 biasalah orang kampung senang nk uat kenduri kendara...pastu leh masak2 sambil usik2 opah2 yang kuat latah..siok jea

dapur idaman ...cantik bebenor
emi suka lah dapur ada pat masak tengah2 cengini...tempat leh potong2 sayur..kalau orang kita kan suka letak meja besar..tapi emi suka cengina..ada kabinet..nak2 siap ada singki kat situ..best nya

ke enam bilik anak-anak...kalau ada anak ramai leh share2 kan..cam emi dulu2..share ngan kakak2 dan adik...camni best..warna pun best..warm jea...

pink mesti untuk anak pompuan..xleh larik....


ni lak last bilik anak lelaki...ada sikit ruang tuk dorang main game...main lego ke apa kea....

eheh itulah serba sedikit impian..kalau leh banyak lagi nak citer..tu pun lom masuk konsep luo umah...ngan ada kolam ikan..emi memang suka bela ikan kat umah ada 3 belas..aquarium ikan sungai,ikan laga,ada kolam pancut ikan gapi...alahai

taman lak mesti ada pondok kecik pat lepak minum kopi dan makan cekodok..ada bunga2 segar..mesti mak emi xnk balik biladatang umah emi nanti...

semua itu angan2 dan impian..semoga semuanya tercapai


http://www.emocutez.comYa Allah...semoga impianku ini menjadi kenyataan...berikan lah aku kesempatan membahagiakan kedua ibubapaku sebelum mereka menutup mata..amin

Rabu, 19 Januari 2011

Tempahan Bantal

Thanks Pn Bella sbb order ni..
dan jugak promote kerja tangan emi
t jangan segan2 order lagi yea...

Puan bella ni order xsilap 2 minggu lepas..maaf sedikit lewat banyak que dari customer yang lain..so semalam last touch lah katakan..ehehe
so jap lagi nak pos dah
hope puan bella dan en suami suka yerk

pstttt: tahu tak sapa yang sumbatkan fiber ni?..my en suami la...ehehe...thanks sbb dia sudi membantu isteri dia yg memang xmenang tangan ni...haisshhh
esok2 dah ada anak adakah kita akan uat kerja ni lagi?..
urmssss ehehehhe



http://www.emocutez.combest bila kerja kita di hargai....

Sabtu, 15 Januari 2011

bila ABAHMU menegur anaknya...aishh susah pakai ANON ni


ehe?..xtahula apa yg sakit hatinya komen dari ABAHMU ini? kalau kita salah tegurlah cara berhemah..xnampak pun mana yg silapnya...aishh susah nak puaskan hati dia yea...apa yang dia sakit hati sangat..sengal kot...ekekek..dah la pengecut..guna nama yg tiada nama sebenar..

pelik jugakkan..setahu saya abah saya xpandai pun guna tenet..tetiba abahmu ini muncul.abah dia kot...

wahai abahmu...kamu memang abah yang terbaiklah....
klik untuk pembesaran

yang awaknihs ni lak letak link ke google....aishh....susahkan nak tegur tapi xberani nak tunjuk muka...saya okay jea..no hal pun....tegurlah kadang2 kita pun khilaf kan..manusia kan xsempurna..jadi sesama manusia tegurlah secara sempurna sebab kita pun xsempurna

Klik untuk pembesaran

http://www.emocutez.comtetiba abahku panggil

Rabu, 12 Januari 2011

Buah Zuriat,buah adam or Buah Hawa

ru semalam guna buah ni...buah ni hasil dapatan dari seorang teman yang baru balik dari haji....kami yang pesan...sebab ramai orang kata dengan minum air dari hasil rebusan buah ni insyallah akan pregnant...

hari ini genap 2 tahun 1 bulan pernikahan kami...mula2 kawin dulu memang kami xkesah sangat pasal cahaya mata...kalau ada rezeki insyallah ada lah kalau xde kami terima dengan redha....

so bila dah genap 2 tahun terasa nak pula cahaya mata...yelah xkan selamanya nk berdua...sekarang kami dah mencuba 2 2 kaedah tradisional dan modern..sekarang kami under LPPKN ..bulan disember hari tu aku dah buang fibroid kecil bersaiz 10cm dalam rahim..alhamdullilah semua berjalan dengan lancar...first time operation nangis jugak lam bilik bedah takut dan cuak en suami masa aku kena tolak atas strecher dia dah nangis katanya kesian...ehee....sayang eh

alhamdullilah dapat suami yang ikut jea apa yang disarankan..orang kata makan ini dia buat,orang kata buat itu di ikut semua sebab satu jea ANAK...amin ya ALLAH KAU kurniakan aku seorang suami yang tidak banyak kerenah..

setengah lelaki kalau ajak jumpa doktor nak check mesti takmau dan kata isteri jea bermasalah..tidak bagi suami saya dia mahu jea bawak saya ulang alik dari Kuala kangsar ke Ipoh...alhamdullilah di mahu apa yang saya suruh buat..check kesuburan dia dan jugak saya dan resultnya alhamdullialh kami dua2 ok maybe belum tiba masanya..hanya ALLAH yang tahu apa terbaik buat hambaNYA kan?...

so berbalik pada cerita buah Zuriat ni ada setengah orang panggil buah Adam setengah orang panggil buah ADAM dan HAWA..aku senang jea panggil buah Zuriat...

semalam bertungkus lumus membelah buah ni tuk dapatkan isi...kulit luar lembut sikit just macam sagat2 dah boleh buang kulit luar..kulit tengah mcm tempurung kelapa keras sikit tapi sitil leh kopek guna pisau...yang dalam nk buka jadi isi tu yang susahnya tuhan saja yang tahu..siap terpelanting2 lagi bila ketuk ngan lesung batu...ehehhee

last2 encik suami guna gergaji,tukul dan pisau besar..eheheh kelakar..

orang kata kena buat dua biji sebab umpama adam dan hawa..suami dan isteri..so kami pun ikut lah apa orang kata sebab tak pernah pun buat sebelum ini..

jom kita tengok hasilnya

Buah Asal
Tempurung dia sebiji macam kelapa tapi bau dia harum tau macam bau buah Kurma
Belah kiri tempurung belah kanan Isi yang teramat keras



Ni Hasil Pertama..tengok macam isi kelapa kan?..bau pun memang macam kelapa
Ni hasil kedua2 biji buah ni...siap untuk di rebus
Dan ni telah direbus...dapat 2 gelas warna mcam air teh
air dia kelat2 sikit....ehe

mengikut petua yang diberi suami isteri kena minum selama 44 hari..ada yang kata mula2 period dan ada yang kata bila2 masa tapi mesti 44 hari..buah ni boleh di ulang rebus sehingga air dia dah xde warna kembali ke warna putih

minum air ini hendaklah dengan selawat ke atas nabi dan diikut dengan surat al- imran ayat ke
38


Surah Al-Imran Ayat 38



Yang Bermaksud
Di Sanalah Zakaria mendoa kepada Tuhan.
Ia Berkata: Berikanlah aku keturunan yang baik DaripadaMU..Sesungguhnya Engkaulah yang memperkenankan segala doa



http://www.emocutez.comsemoga ALLAH memakbulkan hajat Kami berdua..amin

Isnin, 10 Januari 2011

Fasha berbikini dah mintak maap..haiii senang nya artis kan

haii lama btol xbuh entri dengan gambo kan?... rini buh entri ngan gambo...artis kontrobasi paling tip top...ehehe...xsuka xsuka pun still follow dia lam twitter gak kan?.. suka tengok dia berlakon tapi attitude non ado..ehehe

Klik Gambo tuk pembesaran

dia dah mintak maaf dan admit tu mmg dia..bguslah kan? setence artis pasti akan ckp tu super impose la apa kejadah la...teknologi la...orang skrang dh pandai la beza gambo teraniaya atau TERsengaja sendiri...polah Lu pikir lah sendiri..aikkkk termasuk pulak...ehehe

nak jadi artis la...bila uat salah ngaku salah then mintak maaf pastu kata janji xnak ulang kesilapan semua orang tak sempurna....paling selamat no komen...eheheh best kan jadi artis..nak jugak lah tapi sebelum nk jadi artis kena pk 40 hari ada x gambo xsenonoh pernah add kat mana2?..eheh t mana tau syok2 popular lah sangat tetiba ada gmbo ngah menari dangdut lak..wakakakak..dah kena cakap "ada orang nk bunuh karier saya" susah tu nk susun dan pikio ayat...ehee

haishhh xsudah 2 si fasha ni...xpelah bagi lah dia peluang idup enjoy t dah 60 tahun kalau panjang umur takde kesio (kata orang perak) nk nengok dah..masa tu si jejai pasti akan kata " yang tolong iron bju sikit" kedut dah banyak la...ekekekke golak guling2...btol idok

masa tengah muda ni biokan lah dia..kita doa lah dia supaya terbuka pintu hati dia nk bersopan santun pulak





http://www.emocutez.comdoakan lah terbaik buek dio..lorh termasuk pulak loghat nogori...1 malaysialah katakan

Angel liena anak siapa?..watie elite kah?

salam anda salute...

tetiba mood beralih dari AJL ke Melodi... petang semalam kusyuk2 tengok melodi wahid,fafau dan dira jadi hos tetiba hangat isu Angel liena si budak 13 tahun ni...

kesian kan?..cari mak dia..mak dia artis yang tak nak ngaku dia anak..dah la mak dia buat dosa dengan berzina dan lahirkan anak,pastu taknk bertanggungjawab pulak

tak berani nk tuduh artis mana?..dari tengok gambar yang berulang2 di tayangkan tu pun still xnmpak artis mana..tapi yang terkantoinya si Melodi ni boleh pulak uat tajuk "ANAK WATI"...ceh...susah2 ko blur pastu tajuk xleh blah kantoikan...wakakaka apa pun benggong..

if watie sedang tengok pasti ngah panas bontot ni..kalau ko xsalah watie ko saman je TV3 tu...ehe..

si anak ni comel jea...kalau korunk pandai carilah dia lam FB ada jea budak ni...siankan dah la pompuan pastu mak dia buat camtu..

banyak dah blog2 gosip kata itu anak wati..wallahualam..hanya ALLAH dan tuan badan jea tahu

watie ni memang suka berahsia..tengok lah pada anak yang dulu tu..xngaku ada anak sekali tuhan balas anak jatuh kondo kan mengelabah nangis kata anak...apolah ko ni...ngaku jea la ko ada anak xrugi pun...

orang lain ada anak berjaya jea...sebab orang lain ada hubungan sah ko?...ada anak dengan hubungan xsah tu yang ko malukan?????...aisheh marah betul aku....ehe..yela anakkan anugerah ALLAH..aku yang hari2 minta anak ni pun ALLAH belum Makbulkan...ko yang dah ada anak xnak ngaku pulak...WTH...lah....

oklah...hari ni TERgosip pulak..ekekke.


http://www.emocutez.comp/s: kalau anak ko baik ko bertaubat..dah la ko buat dosa pastu ko abaikan tanggungjawab,,...dosa yang 1 belum terampun ko tambah2kan lagi..

Jumaat, 7 Januari 2011

Apakah petanda kematian ribuan ekor burung dan ikan

salam jumaat...

semalam,hari ini baca cerita yang sama di akhbar....takut,berdebar2 rasanya....sebab apa yea?


adakah itu petanda yang ALLAH sedang marah dengan umat manusia..apakah itu petanda bahawa ALLAH memberi amaran akan turun satu bencana yang hebat kepada kita

cuba kita bayangkan kejadian ini hanya berlaku di negara sweden,USA dan kini merebak ke Brazil...adakah kekejaman US terhadap umat islam di beri amaran oleh ALLAH bahawa tiada apa yang berkuasa selain dari NYA...

apakh ini petanda akan terjadinya hari pembalasan...gerun dan sebak rasanya...takut memikirkan dosa2 yang telah di lakukan

cuma ALLAH belum beri pertunjuk di negara kita..lihat la manusia sekarang artis2 malaysia yang terlalu leka..macam tak takut tuhan pulak...

insaf la selagi masih ada kesempatan...

http://www.emocutez.comsemoga aku sempat bertaubat

FAIL MEJA Juruteknik Komputer FT17

permintaan ramai member-member seangkatan dan sejawatan..so pe salahnya kongsi2 kan yea dak..

so meh la kongsi2 bersama2..just copy,edit dan ready jea nk guna


fail meja bukan fail yang duk atas meja..aku pun xtahu nape dorang panggil fail meja...ehe..maybe nnti bila pegawai yang berkenaan nk tgok ambik lam almari then letak atas meja..so jadilah fail meja...


ehhee...mana la tahu btol jawapan aku tu..kalau masauk lam PTK ritu kompom terus lulus..banyaklah lulus...kan

so pe lagi donload la

http://www.emocutez.comsharing is caring....

Laporan Tugasan Harian 2011

Bajet rajin nak uat kerja kan..ehe..so semangat tahun baru berkobar2 nk kerja bersungguh..jangan tengah2 tahun yang hado kan..ehee...

so rini emi attachkan format laporan kerja tahunan 2011..leh la donload kat link ni


http://www.emocutez.comselamat berkerja semua...

Isnin, 3 Januari 2011

Hutang yang di tuntut

salam entri kali ini sangat syiok..ngeeee bajet ko hot sangat kan....eekekekke

ok aku sebenarnya ambik upah uat blog orang secara sambilan..xde la bajet pandai sgt...buat tapak jea pastu aku akan past menda tu kat owner dia

sepanjang dah buat blog ni...xde pulak aku ni jahat nk masuk balik orang tu then ubah apa2 isi customer...sepanjang aku buat segala password and email sekali jea akan aku ambik...aku jenis xmenghafal..takut silap nnti..so tiap kali tuan tanah nak suh aku buat,,aku akan mintak email dan password dorang sekali lagi...ehehe...btol2 pelupa

kali ini aku jumpa ngan customer yang btol2 uat aku hangin...dia suh aku buat blog untuk bisnis jual kucing parsi and lain2..

aku xreti sngt pasal jenis kucing ni...eheheh...pastu aku buat la..dah decide harga dia setuju then bermula lah proses menyiapkan blog tu...murah sgt aku ambik sbb bukan susah pun lagi pun guna blogspot jea...aku ambik semperna akunya edit banner,edit widget dan masa aku tu jea

pastu dia dah la cerewet nak mampus,kadang2 smpai hilang pertimbangan aku rasa...aku lak yg hot tapi xpernah melenting kat dia sebab aku pegang prinsip
"customer always right"


then dari bulan 9 aku siapkan..masa aku banyak terbuang kat situ jea...xpe la aku no hal punya selagi xde kerja aku leh buatkan..
sepanjang dia suruh buat dan siap sekali jea aku mintak dia bayar..dia leh pulak bagi alasan dan janji nk bayar...
sampai rini yang hado... tak jugak membayarnya...
siap removekan aku dr FB dia..ok fine aku senang jea ngajor....kita tgok jea la..ko nk malu tahap smpai mana kan?>>>>!!!
so jom la kita terjah blog ni...semua aku dh remove..aku tgl menda yang senang2 dia nk ingt jea http://bellsroszcats.blogspot.com/
maruah ko jugak kan....
>http://www.emocutez.com moral of d story : Hutang sampai mati kena langsaikan....