Isnin, 27 Jun 2011

Pulau Pinang

salam and salute

haii lama tol x menulis...xde mood nk menulis lagi..lagipun xde story hot2 pun..ekekeke...so just nak bercerita tentang jalan2 makan angin je kat korang semua...

sabtu lepas pada 25. Jun. 2011 bertolak ler kami seramai 5 orang ke pulau pinang iaitu pulau mutiara..mula2 nak pergi ramai2 last2 sorang pas sorang tarik diri..semua ada hal masing2 xkurang jugak yang ada hal kecemasan..keluarga masuk hospital secara mengejut..takziah diucapkan

so mula2 just rancang pergi berdua jea pas seorang member si arip pun mlm bru tarik diri..so dah berdua masing2 bermalas2an ler dulu kat umah...kemas rumah ,mop lantai,lipat kain baju,sental bilik air, en suami basuh kereta,moto,cuci aquarium bagai baru lah niat nk bertolak..dah dekat kul 10 cam tu si acik kol kata nk join..so aku ckp kami pergi berdua si arip xjadi pergi.

apa ayat si acik ni kenakan kat si arip laju jea Hp berbunyi kata nk pergi..aikk..so bertolak lah kami kul 11.00 jumpa di hentian bukit merah kul 11.30..kitaorang mkn dulu kat hentian bukit gantang...

so smpai kat penang lebih kurang kul 2..si acik leh lak lajak dulu then sesat.hahaha..kitaorang smpai kat bukit bendera kul 2.30 camtu tunggu 2 si acik xsmpai2 then kitaorang naik dulu dalam sejam mcm tu bru si acik naik...
train baru
merasalah naik ni..eheee duduk di ujung time naik syiok tau time turun pun kami nak duk di bawah gak..mmg rasa nak tercabut jantung..berdesup dia turun..fuhlamak..gila kentang la.....eheheh..x caya naik ler

penat dah pusing2...kitaorang tempah buggy ni lak RM 30 satu buggy leh la muat kitaorang berlima ni...so pusing ler bukit bendera dengan benda ni....ehehehhe laju..duk blakng tgok jalan..perghhh nyirap cam nak jatuh tu..
posing jap sebelum naik..eheheee
si acik ngan watie posing depan umah orang..lawa cam vintage je..bunga2 depan umah pun lawa..sapa nak kawin leh la pre wedding kat sini...
jumpa lajk mak buyung ni..ehehehe..sib betul orangnya...sempat gamit2..ekekekkeke...maaf nita xnyempat singgah..dah lewat mlm dah balik..ehehehe



turun dri situ kul 5...pastu kitaorang jalan2 batu feringgi..nite market dia perghhh gila best...then makan dei perda dan masing2 pulang ke pangkuan..ehehe smpai umah kul 2 pagi..sakan no berjalan...eheheheh

http://www.emocutez.commelancong dan berjalan menjamin kepuasan peribadi...eheee..besh2

4 ulasan:

dotblogspotdotkom berkata...

blm pernah kesana lagi..... ingat nak jg p sna....

ejdeejasmi berkata...

g ler pakcik syiok naik train bukit bendera tu...ehehe

eKa berkata...

ait canne emi leh kenal dgn si nita...tu kawan eka masa skolah ;) emi ada byk sbb eka buka blog baru.rasa cam tak de privacy agi dah dok blog lama...leh ank murid dok baca blog eka ...jemput dtg blog baru ae

http://saya-suka-pink.blogspot.com/

ejdeejasmi berkata...

nita pun kawan emi gak..ehehe..ei tgok eka byk gak kawan emi kawan eka..ehee madal tu kawan eka kan?..kak dina?..ardina tu...tu senior sekolah teknik emi