Jumaat, 28 Januari 2011

Rumah idaman dan Impian



hye salam jumaat

hari ini tiba datang ide nak share rumah idaman dan impian emi..lama dah simpan angan2 tak tahu lah bila leh di realisasikan...

dalam mimpi agaknya kan..ehehee..rezeki belum lagi menjelma...ehee korang ada impian x nak rumah korang camner nanti.bila tengok ASTANA di astro ria tu ..dalam hati leh kata wow cantiknya rumah diorang..bila aku nk dapat ni...ehehhe

jom kita tengok apa yang emi idam kan sangat ni..ehehe

first emi nak sangat ada tanah sendiri..leh jea nk bina umah camner pun..ikut suka kita..kalau umah taman kena pikir nk bayar cukai pintu,indah water,nk renovate kena lukis pelan ,bagi Majlis tengok lulus baru leh..terhad sangat..so kalau ada tanah sendiri ikut lah kitanya citarasa...

emi memang suka umah kampung iaiutu umah kayu...cantik gila..nyaman jea tengok...suasana pun tenang dan damai

Cantikkan umah ni

kalau xdapat yang ni and kalau mampu sikit umah yang emi nak macam ni jugak...

rumah batu tiang seribu,..eehhe
semua cermin..rasa luas jea...leh tengok orang lalu lalang..pencahayaan pun ok..lebih feel atas bukit ,dan kalau leh pandangan ke laut...wah tenang nya tengok ombak....

so kedua tentulah ruang tamu,penting tempat lepak2 ahli keluarga,gosip2..eheh makan cokodok ke apa ke....

yang ni cukup simple...xyah barang banyak2 serabut jea...yg perlu2 jea

tak pun camni..mengadap camni..siap ada kolam renang kat tepi..pas2 makan leh terjun..xyah dah nak g picnic bagai..berkelah lam rumah jea..ehehe

yang ni pun damai..simple sangat

yang ketiga mestilah bilik tido kan?..penting tempat kita nak release tension..nk rehat2..guling2 pas lek kerja..ehee...

kalau umah kayu tadi emi nk sangat camni..cam lam hutan...scary bila malam..ehee..tapi bila siang tenang jea..jauh dari bunyi bising..hanya bunyi cengkerik jea..

yang ni mengadap laut..wah sweet gila....bila nk dapat ni..deruan ombak jea

okeh keempat walking wordrobe...xtahu la nape suka sangat wordrobe camni,..kemas dan selesa...tu kalau rajin kalau malas kan jadi camner lah xtahu...mmg minat almari pakaian camni..nak2 laluan dia ke bilik air..pas mandi terus duk bertapa lam ni pilih baju,...ehehehe


wordrobe idaman..

kelima mestilah dapur..tempat wajib bagi si isteri...suka warna merah cengini..nk2 combination merah hita,.masuk jea...dapur wajib luas2 biasalah orang kampung senang nk uat kenduri kendara...pastu leh masak2 sambil usik2 opah2 yang kuat latah..siok jea

dapur idaman ...cantik bebenor
emi suka lah dapur ada pat masak tengah2 cengini...tempat leh potong2 sayur..kalau orang kita kan suka letak meja besar..tapi emi suka cengina..ada kabinet..nak2 siap ada singki kat situ..best nya

ke enam bilik anak-anak...kalau ada anak ramai leh share2 kan..cam emi dulu2..share ngan kakak2 dan adik...camni best..warna pun best..warm jea...

pink mesti untuk anak pompuan..xleh larik....


ni lak last bilik anak lelaki...ada sikit ruang tuk dorang main game...main lego ke apa kea....

eheh itulah serba sedikit impian..kalau leh banyak lagi nak citer..tu pun lom masuk konsep luo umah...ngan ada kolam ikan..emi memang suka bela ikan kat umah ada 3 belas..aquarium ikan sungai,ikan laga,ada kolam pancut ikan gapi...alahai

taman lak mesti ada pondok kecik pat lepak minum kopi dan makan cekodok..ada bunga2 segar..mesti mak emi xnk balik biladatang umah emi nanti...

semua itu angan2 dan impian..semoga semuanya tercapai


http://www.emocutez.comYa Allah...semoga impianku ini menjadi kenyataan...berikan lah aku kesempatan membahagiakan kedua ibubapaku sebelum mereka menutup mata..amin

6 ulasan:

anita_hanapiah berkata...

wow taste kita lebih kurang sama la emy...2 la bila tgk astana idaman melelh je air liur..mula la nk berangan kejap....me ada tag utk me..

ejdeejasmi berkata...

ehehe impian tu bila lah leh terlaksanakan?

dotblogspotdotkom berkata...

wow!!.. hebat.... huhuhuhu... rumah pakcik. paten merpati je.. huhuhuh

ejdeejasmi berkata...

uhuhu nama un umah impian pakcik..umah emi ni reban ayam jea..ekee

E K A berkata...

cantik kan rumah batu tiang seribu tu...tp tak mampu la eka ni...keje mkn gaji je

Hamdin Zarif berkata...

impian anda sgt bgus.. sy ade berita baik utk anda.. awk boley capai impian ini dlm masa 2 tahun dr skrg..
kalo berminat emel kt sy.. midinz91@gmail.com..

semoga cpai impian~