Jumaat, 31 Disember 2010

Piala Suzuki Vs Awek Fahmi

Mana korang lebih nak tahu.?...ehe wah aku pening tgok page FB skrg semua duk jatuh hati kat Fahmi...mentang dia jea bujang...ngeee kalau aku bujang pun aku pun jatuh hati..hahahah marah en somi nnti....nge

bila masuk jea FB , twitter semua duk i heart kat khairul Fahmi...jangan kata peminat biasa si Nora Danish yang melatop tu pun siap suh Khairul Fahmi ngan Safee sali Call lagi..wah aku lak cemburu ngalahkan awek dia...sapa x tangkap cinta kat ND janda hot jejai ( laki miang) tu..hahahahah..

anith (kau dan aku) pun tangkap cintan kat Khairul Fahmi...aku pun nak jugak la...

bila dah kecoh2 mcm ni baru la tahu si Khairul Fahmi ni dah ada awek nama Elia.....comel jea..sesuai jea deme berdua....sweet2 gitu...heheheh..

haishhhh kalau lah si Fahmi ni berumur 28 +++ n solo molo semua mak janda,bini orang duk lentok pulak kot..hahahah..gurau2 jea...kan dia encem chinese look gitu

ok lah dh hbis cite bola ni...t jumpa lagi


http://www.emocutez.comagak2 kalau kalah orang still "heart" x kat fahmi atau fahmi akan kena maki..ekekke

Rabu, 29 Disember 2010

PIALA SUZUKI AFF akhirnya milik kita


alhamdullilah akhirnya pasti milik kita

walau apa pun fitnah dari penyokong indon,yang pasti ALLAH taala jua yang mengetahui

dengan agregaet 4 berbalas 2

kita juga juara

syabas pemain malaysia...

http://www.emocutez.comnota kuku kaki: walau apa pun fitnah anda hadapi jua ngan tenang

Isnin, 27 Disember 2010

award dari pn eka


Award ni dianugerahkan Daripada EKA
thanks Eka...tak tahu lah blog ni cntik ke tak..rasanya yg dulu lagi menarik kot,...tpi yg dulu cam serabut lah pulak..yang ni tenang jea and sgt simple..i like...uhuhu...

6 favorite artis/group/singer
1. Siti Nur haliza jugak
2. Inteam
3. Lata magaskar ( eheee i peminat lagu hindustan tau)
4. M2M (lama dh dorang ni xkuar lagu baru kan)
5. Ella
6. M.Nasir

Tag 10 orang blogger utk menerima award ini.

1. erlizawani
2. kak liya
3. Pakcik dot
4. ziro
5. aida

cukup lah tu yea....bnyak sangat
http://www.emocutez.com

Jumaat, 24 Disember 2010

suram lagi

status : kena kerja di satu tempat yang serba serbi nak block...uhuhu

so status: hilang 3 minggu...

jumpa lagi nnti yea

MODE: haiyakkkkk tensi




http://www.emocutez.com

Sabtu, 11 Disember 2010

Berkilau Tak bermakna kalau hati tak suka

Suka sangat ngan lirik tu..mendalam kan...meh nk taip jugak bait2 lirik tu..sebahagiannya lagi

baju ronyok tak apa,
asal pakai selesa,
berkilau tak bermakna,
kalau hati tak suka...

ahhakan kadang2..bila kita selesa ngan sesuatu kita pasti akan pakai berulang2 kali...kalau rasa2 diri bajet artis tukau la hari2..nk kuar umah tiap 5 minit pun kena tukau..t kata artis xde baju..theee :D

tapi sebagai manusia biasa cam kita...40 kali pakai pun org tak kata dah..ehe..paling ektream orang akan umpat2 manja gitu....uhuhu

iklan jap : (en suami xhbis dok snap gambr si isteri ngah menaip..haish gangguan ni)....ehe

kadang-kadang hidup ni kita tak pernah puas..ada menda ni nak menda tu pulak..so terpaksalah berhutang piutang....

sib en somi x mengamalkan sikap utang keliling pinggang..ehe.. dia pesan TAKDE DUIT JGN BELI...ada duit ambik trus jgn PK 2 3 kali...bleh?..so sib la en somi sgt elergi ngan utang..so secara tak langsung cik bini akan terpengaruh ngan sikap2 mulia tersebut..thee (puji en somi bnyak2)

belanja lah secara berhemah..xperlu nak masuk MLM segala nk cepat kaya...amalkan amalan bersedekah,jangan lupa kat ibu bapa..hulur lah sedikit berkatnya rasa hingga ke tulang sum sum..ngeee perumpaan yang melampau...uhuhu

btol tak caye ke?..cubalah buat..yang mana yg tak pernha hulur pada ibubapa tu sila lah try barang 3 4 bulan..tengok apa perubahan mesti yg selama ni kusut ngan duit akan rasa eh?.... ada jea duit yea..ngeee

leh pulak main test2..nk bagi bio lah ikhlas yea..jangan la ada perasaan nyesal...ehe...berkat yea...



http://www.emocutez.comNota kuku kaki kakakku: JAUHI HUTANG IDUP PASTI AMAN

Jumaat, 10 Disember 2010

Nasihat orang dulu

TQ En Google

Pagi ini pagi jumaat yang indah dan permai...ehe....sebelah ni ada pendaftaran pelajar Pra sekolah...dah x permai lagi..sebab terdengar suara kanak-kanak berlari riuh rendah, uishhh teruja nk masuk sekolah...macam aku dulu-dulu...

aku tak masuk tadika pun,dalam 9 adik beradik hanya aku xmasuk tadika...di ulang HANYA AKU....uhuhu...xtahu sebab apa..masa darjah 2 sempat gak tanya mak dan abah sebab apa aku jea dorang tak hantar ke tadika...

mak jawab takde kenderaan..(jawapan waktu tu) sekarang tanya balik jawapan dah bertukar...tiap kali tnya tiap kali dia tukar..ish2...maybe dah lama and dah lupa kot...buktinya walaupun tak tadika aku tetap punyai pekerjaan tetap,,alhamdullialh...tetap masuk IPT,tetap bersekolah Teknik....tadika atau tak bukan jaminan kejayaan masa depan..cewah...

tadi pagi pergi seberang jalan 4 lorong semata2 nak ke kedai nasi lemak...baru hari ini sarapan di luar sebab ada geng..ehe..kalau x rela xmakan xpe...malas...cuti sekolah maklum la...kantin pun mesti tutup kan?..

so makan nasi lemak telur mata dan air teh suam...erkkkk alhamdullilah kenyang...bila balik seberang lagi jalan 4 lorong tu...tapi rini jalan punya jalan jumpa duit 10 sen...ambik rezeki..kesian plak duit tu duk situ...pangkah dulu...haha..apa motif pangkah tak tahu...dari dulu tiap kali jumpa duit mesti pangkah dulu...

kawan tadi yang teman makan kata nnti duit kita tak ilang...hahahahah...geli hati tapi mmg itu yg aku di beritahu dari kecik jugak...kenapa orang dulu banyak btol sebabnya yea

"jangan nyanyi di dapur nanti dapat laki tua" buktinya aku ttp dpt suami muda..tua setahun jea beza...padahal dulu habis lagu siti,ramlah ram,wing,xpdc semua aku taram nyanyi..lauk tetap masak sedap gak...hahaha

" jangan tangkap gmbr bertiga,nnti seorag akan mati dulu" buktinya KRU sampai skrg idup jea...

uhuhu...semua nak lawan ckp org tua...setiap sesuatu mesti bersebab kan..dulu mak selalu kata "jgn makan hati ayamnnti bodoh" pdhal menda tu sdap kan?..dia takut dia tak smpat makan...walhal mmg hati ayam xbagus...skrg dh xmkn sbb rasa cepat mual pulak...

jadi jangan la menidakkan kebenaran...ehehhehee


http://www.emocutez.com nota kuku kaki: berjalan2 melihat awan,burung dan juga haiwan........

Khamis, 9 Disember 2010

Idea Menulis di perlukan segera..!!

cari benda tersembunyi?

lama ke i menyepi...takdela sepi sangat kan..cuma ide banyak lam otak ni..harus kongsi di sini atau di muka buku sahaja?..kalau di sini boleh tulis isi terus sekali huraian (wah cam cikgu BM lak)...harus BM dulu dapat A1 kan?...tapi yg hakikatnya hado je.....ehe

kalau di muka buku tulis satu ayat waima satu huruf jea berjela2 kawan2 si comel ni akan membalas...paling aktif peternak kura2 berjaya 3 sahabat tu,,,ehee (kutuk disini dorg bukan tau pun)...muhahahahah (gelak jahat)

tanya seorag kawan " eh ada blog yea... rajin menulis bnyk idea dia?" dan si tuan empunya tanah menjawab " semua org boleh menulis,tulis jea apa nk tulis xyah idea2"... btol x jawapan si tuan tanah ni..? sila jawap yea...

tapi hakikatnya si tuan tanah mana ada aktif menulis xcaya tgok...sekejap ada sekijap ilang..dah macam chipsmore...mau jea ada bakat menulis dan menghiburkan..bila org baca leh senyum2 simpul..hakikat nya yg hado?... (asal kali ini bnyk perkataan hakikat?)...abaikan...
si tuan tanah ni menulis berdasarkan mood..kdg2 idea menulis berjela2 nk dtg dtg tapi si tuan tanah tahan jgn bg tulis sbb tuan tanah xde mood....kalau takde mood camner nak adun ide menulis jadi baik....

ehe.... mcm guru bahasa lak kan kan kan?...(dah2 la menipu)...ekeke... so pada pendapat anda adakah org yg pndai menulis dan bijak berkata2 dia mempunyai idea,atau menggunakan mood atau jugak sememangnya dia punya talent (wah speaking london) yang semula jadi...?

jawab jgn tak jawab...

kalau tak jadi lah seperti gambar diatas?...ayat tergantung atau dia blum lulus belajar bahasa?...


http://www.emocutez.comp/s: <--------gedik betol sebelah ni..naik menyampah pulak..ehe

Rabu, 8 Disember 2010

Im back

sorry lama menyepi....skrg dh sembuh...baru selesai operation..syukur semua selamat...

http://www.emocutez.com