Khamis, 25 November 2010

Updated Penipuan belian Online





Gambar kat atas ni bukti saya mintak balik baki, sebab dia janji nak bagi balik..lantak la RM5 pun janji itu hak saya kan?...

bila saya msg dia kata mintak baki dia tak balas langsung..so pagi tadi saya msg lagi kata dia blum reply email saya then dia jawab dah..so saya check yup memang ada.
xtahu nk uat tutorial camner

saya mintak dia send tutorial lain then diatas tu jawapan dia..siap dia nak ber YM lagi dengan saya yang dia akan ajar step bye step...

saya tak kesah pun ttg penerangan tu sebab saya pun tahu cara nk menjahit jugak...tapi kenapa dia buat customer dia mcm ni...

kalau nak meniaga kena la cara yang baik...sebab dia semua peniagan craft jadi xsedap duduk sebab mestila customer akan jadi was2 nk order kat internet lagi

selama ni saya hanya mendengar..ingatkan kat luar negara jea menda ni terjadi tapi lam malaysia ni pun ada jugak orang mcm dia....



http://www.emocutez.com9/10 rezeki adalah dari perniagaan

Selasa, 23 November 2010

Beware sapa yang beli barang Online




salam and salute

Maaf kalau entri ini menganggu emosi anda..hehee

so rini nak cite pasal shopping online...bulan 10 hari tu kalau tak salah 6/10/2010 saya ada beli barang dari seorang pengedar kraf dari kota tinggi johor..so lepas isi form saya di beritau kena byr rm 40 sekali wang postage....yea mmg rm 40 tu takde makna apa2...tapi sebagai pengedar dia kena jujur

harga barang rm 30 + postage RM 10.00... selama saya beli barang dari Giffy dan jaja Kraf baru sekitar rm 4 dan rm 7 sahaja wang pos nya ...jaja from sabah dan giffy di KL...memang bekerja dengan mereka adalah yang terbaik dan telus...tapi yang geram nya yg terbaru ni

saya memang berminat sangat nak buat sarung tisu..so google2 jumpa la kedai online ni..so selama duk beli brg dri kedai online xde mslh la so saya anggap berurusan denga pihak kedai ini pun mesti tiada masalah...dan saya terus order..1st2 order dah saya rasa lain...tapi buat dunno jea...

seminggu tunggu xde barang yang smpai..so saya msg guna no Hp yang dia beri..so dia kata akan di hantar awal bulan 11...saya balas balik kata awak xde mention pun nk hntr lambat dia kata ada mention..lmbt byr lambt la dapat means itu yang mention dia...???? pelik bukan????

so xpe saya tunggu...lagi...then bila saya buka blog dia ramai pulak yang hentam dia kata dia tipu pasal penghantaran, saya diam lagi saya nk tengok apa permainan budak ni...then bila 1 tahap ada pulak yang hentam kata dia bgi barang tak ckup,brg x sama dengan gambar yang dia tunjuk so saya rasa dia mmg penipu hbis la...saya mls buat tindakkan apa2 lagi sebab nak tunggu barang saya mcmana yang akan saya dpat...

satu hari saya msg dia tnya barang saya bila nk hantar sebb dh masuk bulan 11 dia kata dah post 13/11/2010 so saya mintak tracking no xnak pulak bagi rupa2nya dia baru pos 19/11/2010 dan bila check tracking no mmg baru pos jumaat lepas pukul 5 petang?.... kenapa dia tipu lagi...

bila saya dapat barang memang sakit jiwa la..bgi kain felt warna ijau tua..saiz standard tisu memag lgsg xngam..bila saya kol dia xnk angkat then saya msg beliau dia kata itu mmg tisu yg sama dengan yg dia bgi gambo...saya xpernh pun jumpa kotak tisu mcm tu..sepatutnya dia kena la ukur standard tisu yang 100 helai tu...

bukan semua tisu yg dlam gambr yang dihantar ada di jual...situ dia dah tipu... mari kita tengok gambar yg saya attachkan pulak

bukti penerimaan barang
tengok pengirim?...xbagi alamat lengkap dan no telefon yang diberi ialah no yg dh tak guna lagi ( nmpk sgt takut)
bukti kiriman hanya rm4.50 tapi mintak rm 10?...What The Hell dis

kain felt untuk kotak
penggunaan standard kotak..ni pun 90 helai sellau 100 helai
felt yang di ukur tidak ngam lgsg
kotak xboleh tutup ( dh pusing kiri kanan still x ngam)
Pola bengkang bengkok ( lukis ngan tangan sendiri dan photostat)
3 warna benang, 1 jarum dan 1 gam uhu (sepatutnya kena ada warna coklat,biru,itam,ijau,pink) dan 1 lagi manik untuk buat mata xdiberikan
bagi tutorial jahir manik tapi manik xdiberikan..suruh beli sendiri ke kak oi..baik xyah letak tajuk stater kit kan?

pelbagai kain felt yang di beri siap dia potong
fiber cukup rasanya

gambar tutorial yng kabur dan kecik
tutorial bergambar yang kabur dan kecik...xfaham lgsg...cuba korunk bandingakn sendiri....tulisan tu teang bukan gambr mmg kabur hbis..mmg jimat ink

http://www.emocutez.comtokey ni suka bg alasan mcm2..saya rasa waktu dia belajar dulu kompom dia ni bnyak alasan yg dia bagi kat cikgu dia....

Ahad, 21 November 2010

Buat Signaged tetap..

Tajuk gempak tak?..ni lah akibat tak tido...so kepala seakan-akan weng weng sedikit demi sedikit...mau jea goncang katil sebab cemburu melihat si budak comel itu tido...lena sungguh yea...ish2 saya pun penat jugak tau..tapi napa saya xleh tido cam kamu kamu kamu semua....uhuhu

hari ini nolong si budak demok itu buat wiring di sebuah pondok di jeniang x disangka2 jumpa dengan ustaz burhanudin yang pernah mengajar aku di sekolah agama rakyat di al-masriah air suda

nak tegur ke tak tegur..so berani2 kan diri bertanya dan ternyata telahan itu tepat...aku ni mmg suka menegur org...so xpasal2 bersurih..tapi maklum la situ tempat agama so segan2 dan meygan2 diri la jugak..ehe

owh sudah lari dari tajuk asal ni....berbalik pada tajuk lah yea....nk jadi kan signaged pun boleh,nota kaki pun boleh,semua boleh la...so meh nk ngajo sikit yea...eheee

first buka dashbord- setting-formating-post template..

isikan code HTML yang boleh anda dapat DISINI atau DISINI

paste kan dalm post template tadi dan save setting

cuba buka posting-new post dan tadaaaa ada la apa2 yang ada letak tadi...ehehehe...

selamat mencuba


comel x signaged aku nieh?... yong ko nk berlari kemana..xpenat ke?http://www.emocutez.com

Jumaat, 19 November 2010

Minta link korunk

salam sekali lagi..sungguh hyperaktif tuan blog ini...ehee...mintak perhatian sapa2 yg mahu saya link back korunk balik sila isi petak komen di bawah...

oleh kerana kerajinan menukar template blog saya kehilangan link anda...sekian




saja cari penyakit

Hari Menukar Langsir

Masih kah lagi bermood raya segala...saya yea masih...ecehceh...
tengoklah dari umah samai ke blog saya raya addict..semua segala saya tukau...ehee
masih cantikkan blog saya..sila puji...ehe





ni bukan mintak puji tapi ...ehe sila isi tempat kosong

Khamis, 18 November 2010

Kemalasan Lagi

Selamat hari raya aidiladha...xterlewat lagikan nak ucap selamat hari raya kat kamu semua kan kan kan..

walaupun mood raya semakin nipis adakah ini pertanda awal kita akan tua...oh nooooooo.. im still muda belia lagi..uhuhu

semalam adalah hari suram tanpa mengalamai atau merasai suasana raya sendiri...uhuhuk...

malam dah siap prepare masak2...uat mee goreng pagi tuk my hubby ngan ayah mentua sarapan sebelum ke masjid untuk solat sunat raya

then masak mee tomyam untuk tetamu..tetamu ke?..ada ke tetamu?...uhuhu

seperti biasa,siap2 kan diri then ketuk2 Hp yg cabok tu mesej kat lin..nak g raya umah dia..makan laksa and yang sangat2 di idami adalah lemang..nyum2... 2 ketul cukup..ngan rendang...kenyang...

ke umah shah pulak..makan coklat dari langkawi jea..sbb dah full perut ke umah lin...eheheh

then en suami tanya nak kemana?.. dan dengan cakap ntah la...so dengan dedikasi en suami ajak ke pawagam...uhuhu WTB (what the best)..eheheh g tgok wayang pada hari raya adalah heaven okay.

ramai jea pergi so pilih cite unstoppable...best gak..teruja..en suami nk tgok harry potter cuba jaya memujuk untuk tgk cite unstoppable ni dan ternyata mmg best dan penuh debaran..ehe

then pusing2 pekan tepeng untuk mencari sedikit barang...semua celah lorong kami masuk sebb selama ni pergi hanya ke tepeng sentral,tesco sahaja..kali ini cuba menerjah ke lorong2 haji taib kecil pulak....ke pekan lama

kaki siap lenguh bagai then balik....siap2 diri dan tido...apakah erti hari raya semalam..

jangan la aku ajo anak aku nnti raya itu adalah hari ergi tgok wayang..mampuih failed subjek BM anak aku nnti..ehehe

itu je cite untuk hari ini dan semalam..rangkum sekali..kan penyakit M tu ada..




entri tiada gambo..maaf yea...dan apa kena mengena tajuk dengan isi...layan jea la

Selasa, 2 November 2010

Tutorial: jadikan blockquate ada kaler

salam and salute

ok rini cikgu emi nak ajo sikit camner nak buat blockquote ada background kaler2..ehe

seperti ini

" saya suka kamu sangat-sangat"

ok mula-mula seperti biasa lah

1. dashboard- design- edit HTML
2. tekan ctrl+F dan cari code ini
.post blockquote {
margin:1em 20px;
}
3. Lepas tu korunk pastekan coded ni pula
.post blockquote {
background: #FFCC99;
-moz-border-radius-topleft: 10px;
-moz-border-radius-bottomright: 10px;
padding: 6px;
Border: 1px solid #ff0d62;
margin:1em 20px;
}
4. save dan

5. buka new post try masukkan entri baru dan highlight semua the tekan simbol di bawah ini..

ok last sekali korang leh la ubah ikut kesukaan korunk misalnya

code caler #FFCC99 korunk leh ubah ke LINK NI
garisan border yg
solid _____________
dotted ..........................................
dashed ----------------------

p/s ikut suka anda la yea..
thanks to liyanaa.com

Fakta Paksa Rela


kerja ini ditag oleh sapa lagi kalau bukan en dot tu [Sambil muncungkan mulut sedepa]uhuhu..bila baca bab tag ni mesti doa jangan la di beri tugasan tahap Universiti Havard ..saya ni SPM pun cukup2 makan jea..dah la main letak arahan dalam bahasa inggeris..bahasa Urdu tahu la saya ni..alahai...

sib pakcik ni baik hati dah google translate siap..kalau x jenuh jugak nak kena buka link cit-cat nak translate arahan ni...

ok ni arahan saya dah tukau caler xnak sama ngan pakcik..[hakikat copy paste,sama seperti tajuk blog jugak ]

"Once you have been tagged, you are supposed to write a note, with 25 random things, fact, habits, or goal about you. at the end, choose 25 10 people to be tagged. you have to tag the person who tagged you. if i tag you, its because i want to know more about you. your cooperation is highly appreciated. haha"

Fakta Kelahiran dan keturunan

1. keturunan adam dan hawa..tentulah kan...
2. Mak orang perak ayah orang melaka dan saya tentu bukan orang2 yea..itu fakta jugak
3. lahir di perak dan dibesarkan diperak kawin pun orang perak dan menetap di perak..[anak jati perak tapi tetap sokong kelantan dalam bola sepak piala malaysia...]
4. Anak ke 6 dari 9 beradik ..walau saya lebih besar dari kakak saya tetap adik [fakta yang xleh disangkal]
5. ada 2 abang 3 kakak dan 2 adik lelaki dan 1 adik perempuan [cukup sempurna xperlu lagi adik2 angkat dan abang2 angkat zaman sekolah dulu..eiiiiwwww geli]

Fakta isteri

6. isteri yang kadang2 jea masak untuk suami [suamiku harus meraung]
7. isteri yang rajin menanam bunga..buktinya umah kami di dalam taman..uhuhu
8. isteri yang kadang2 suka mengusik sang suami [ haruslah sebab dia bongsu,]
9. isteri yang suka menjahit barang kraf dan si suami di paksa membeli barang tersebut
10. isteri yang .....[berapa banyak isteri yang daaaa]

Fakta Pendidikan

11. tak pernah tadika jugak macam pakcik..puas tanya mak kenapa saya je sorang dia xanto g tadika..tapi tetap jawapan yang sama [ xyah g tadika umur 6 tahun dah pandai baca surat khabar kang anto budak lain kecewa sebab dapt no 1 sokmo ] adakah itu perli atau fakta?
12. masuk tingkatan 1 RKA...[ rancangan khas Agama] even skrg dah lupa apa itu bola dalam bahasa Arab [ ini bukan fakta,auta]
13. Tingkatan 4 tukau lagi aliran ke sekolah teknik pulak [ sangat lari aliran susah tol nk kejar time ni]
14. Sempat masuk tingkatan 6 rendah jea aliran sastera pulak [bape banyak aliran aku dah belajar]
15. sambung diploma di politeknik [ aliran sejajar pulak..eh silap kejuteraan laaa]

Fakta percintaan

16. mula bercinta dengan sepupu sepapat sebab selalu main masak2 ,main kawin2...ehehe...uat pondok2
17. sekarang cinta hati adalah encik suami seorang jea...[ sumpah xtipu ni]

Fakta Sekarang

18. Seorang pekerja gomen dengan gaji xikiut kelayakkan sewajarnya...ehe [ alhamdullilah syukur]
19. menjahit ikut mood..kang kalau mood xbaik hasilnya harus la senget benget
20. ada 1 jea mesin jahit jenama SINGER dan sedang memujuk encik suami untuk beli mesin jahit tepi
21. Suka pergi makan angin tapi encik suami tidak [uwaaaaaaa,camner nak pujuk ni]
22. Selalu guna ayat " lama kita tak tengok wayang kan,kerusi penggung wayang pun dah xtahu camner bentuk nya kan kan " [pujukkan maut untuk dapat tengok muvie]
23. Selalu masak time btol2 rajin sahaja [jangan tiru aksi ini]
24. paksa suami balik kampung tiap-tiap minggu [guling2 kalau xdpat balik]
25. berusaha lari dari bertutur bahasa kuala kangsar sebab bahasa gerik lagi sedap [ nak tahu macamana sila rujuk cikgu bahasa anda ]

yeay berjaya lagi potong pakcik...ehee..full mark ni

1. erlizawani
2. bella
3. teddy
4. anita
5. ika
6. rose
7. shoe
8. Mar
9. kak liya
10. cha

berjaya menge "tag" 10 orang jugak..uhuhu..semua perempuan adakah diskriminasi?..no lah

Isnin, 1 November 2010

kenangan itu

salam and salute


video ni adalah bingkisan terbaik untu semua kenangan antara kami semua..love u all lah...