Ahad, 31 Oktober 2010

Yeay Nuff dh meningkat

klik gambar untuk tumbesaran

salam and salute

tgok minggu ni dapat 2 buffered dari nuffnang...thanks sapa yg sudi klik..

peningkatan pun memberansangkan..
sikit jea lagi nak dpat payment..biar lambat asal cara tu halal

ni dpt cepat dri paksa org suh klik xbest la kan..ehe

ok la tu jea nk cite thanks nuff

Sabtu, 30 Oktober 2010

Happy besday dak Ayien

Teka mana ayien?

Selamat hari jadi dak comot ayien..moga panjang umur dan di murahkan rezeki.....

rentetan cite ayien n me...(siapakah ayien)...eheehee

ayien ni aku kenal tyme dipoliteknik lagi...tapi bukan sama kos and tentula bukan sekelas dia kejuruteraan komputer aku?..kejuruteraan elektronik

just kenal gitu-gitu jea..

tak la rapat sangat..kenal pun sebab dia ni masuk wataniah dan kenal ngan my classmate ila..

sejak haritu just tegur2 dan ianya berlalu macam tu saja

aku pun hampir dah lupa sejak bila kitaorg rapat

dan yang pasti kitaorg sangat akrab sejak dah sem akhir sem 6..sebab kitaorg duduk umah sewa dekat2...dia duk dihujung sana sebelah umah Aca septriasa dan irwan syah..ehehehe..gelaran saja dan aku sebelah umah pakcik gatal yg main lempar2 surat nak berkenalan dengan kami..haha sangat lucu...

selalau kitaorg pergi mandi sungai samak,sungai bil dan sebagainya..uhuhuu...memori masa pengajian memang terbaik lah...

dan bila tamat jea pengajian hubungan yang terjalin makin akrab...sangat akrab....

dan hari ini adalah hari jadi dia.. dan review ini khas untuk beliau yang sangat aku sayangi

yien,
walaupun aku dah berkhawin ko masih bujang (xlama lagi xbujang dah) aku tetap sayang ko yea..
aku harap hubungan persahabatan yang terjalin ni akan terus berkekalan...ko lah kawan suka duka aku..nnti kalau pezal marah2 aku and kitaorg gaduh aku tentu akan cari ko kan..ehe

dan yang penting aku x sabar nk jumpa ko kat melaka nanti..ehe dan PD..t kita sembang puas2 smpai malam..

Happy besday dear...



Photobucket

Rabu, 27 Oktober 2010

Tutorial : Jadikan Page pendek dengan Scroll

Thanks kak liya lagi..ehehe

semalam requestkan nk jadikan kita nya code pendek..perasaan tak tutorial sorokkan shoutbox tu terlalu panjang..emi tgok pun rungsing..so apa la request la menda baik ni dari kak liya comel itu..sepantas kilat dia buatkan..ehehe


Gambar sebelum


so hari ini emi lak akan panjangkan ilmu ini pada anda semua... so marilah kita jadikan page anda kelihatan pendek dengan scroll ini..ehee
Gambar selepas

COPY ini

<div style="border: 1px solid rgb(0, 0, 0); overflow: auto; width: 200px; height: 30px;">SAYA SUKA BUAT TUTORIAL UNTUK KONGSI-KONGSI DENGAN ANDA SEMUA</div>

DAN akan terhasil lah begini

SAYA SUKA BUAT TUTORIAL UNTUK KONGSI-KONGSI DENGAN ANDA SEMUA

ejaslah ketinggian dan kelebaran yang sesuai...sekian sharing is caring

Selasa, 26 Oktober 2010

Buat Label

LABEL 1
LABEL 2

thanks to kak jihan coz sudi menyuruh emi membuat label untuk beliau..hakikatnya mmg hancur sbb xpandai sgt...ehee

mula2 kata nk kaler purple atau biru...

bila emi buat 2 2 then suh dia pilih mana d best

nak 2 2 lak..ekekke....

ish ish

ok daaa

Jom Sorok Shoutbox anda

tutorial kali ini di ambil dari blog Kak liya

kak liya thanks tutorial tu tau..so apa lagi jom la share kan benda baik..bak kata kak liya jugak untuk rujukkan masa hadapan..eheheh

so let check it out

copy code HTML ni yea..jgn tertinggal walau satu baris..ehe nnti xjadik


<style type="text/css">
#gb{
position:fixed;
top:50px;
z-index:+1000;
}
* html #gb{position:relative;}

.gbtab{
height:100px;
width:30px;
float:left;
cursor:pointer;
background:url('http://3.bp.blogspot.com/_LZtXSNcp76A/SzzN08B1K5I/AAAAAAAAA0U/QT4rY6-FhI8/s320/tabs.png') no-repeat;
}
.gbcontent{
float:left;
border:2px solid #666666;
background:#F5F5F5;
padding:10px;
}
</style>

<script type="text/javascript">
function showHideGB(){
var gb = document.getElementById("gb");
var w = gb.offsetWidth;
gb.opened ? moveGB(0, 30-w) : moveGB(20-w, 0);
gb.opened = !gb.opened;
}
function moveGB(x0, xf){
var gb = document.getElementById("gb");
var dx = Math.abs(x0-xf) > 10 ? 5 : 1;
var dir = xf>x0 ? 1 : -1;
var x = x0 + dx * dir;
gb.style.right = x.toString() + "px";
if(x0!=xf){setTimeout("moveGB("+x+", "+xf+")", 10);}
}
</script>
<div id="gb">
<div class="gbtab" onclick="showHideGB()"> </div>
<div class="gbcontent">

MASUKKAN CODE SHOUTBOX ANDA DI SINI

<div style="text-align:right">
<a href="javascript:showHideGB()">
[close]
</a>
</div>
</div>
</div>
<script type="text/javascript">
var gb = document.getElementById("gb");
gb.style.right = (30-gb.offsetWidth).toString() + "px";
</script>


dah siap COPY, klik DASHBOARD ambik DESIGN then ambik ADD GADGET dan seterusnya cari HTML /JAVA SCRIPT then PASTE code yang anda COPY tadi

sebelum Save MASUKKAN CODE SHOUTBOX ANDA DI SINI hendaklah di masukkan code shoutbox anda dan URL diatas yg di HIGHLIGHT itu digantikan dengan gambar kesukaan anda

PREVIEW terlebih dahulu dah jadi baru Save dan removekan yg lama...tadaaaa dah siap...


Isnin, 25 Oktober 2010

kenapalah diberi ujian ini


salam and salute (skeping london yea heheh)

Ya Allah Ya rabbi

xtahu nk ckp tapi sedih,segan dan malu
senyum itu enawar duka lara
bila dengar berita ini mampu lagi beri senyuman
tapi hakikatnya saya pedih di hujung hati

hanya ALLAH jea yg tahu
kenapa?

sebab saya terlalu sedih...
kenapa DIA pilih saya?..
aduhai..
kenapa saya merungut
sebab saya rasa macam tak adil
jahat kan saya ini?
tak bersyukur lepas tu mengeluh..

owh saya mmg teruk

sekian...

luahan hati 25 oktober ini....

p/s: dalam kekecewaan ini ,ada juga rasa suka sbb hari ini suami saya pulang...
rindu sangat... sangat gatal bukan..ekekek *wink *wink

Khamis, 21 Oktober 2010

Kalau Cinta

kalau datang Mood jiwang geli...ekekeke...so layan

Di lubuk hatiku

Adalah kamu
Sebagai ratu

Seluruh jiwaku
Hanya dirimu

Yang aku mahu


Telah ku percayakan
Hati ini padamu
Maka kita tak saling risau
Risau risau risau


Kalau cinta jangan kacau
Kalau sayang tak perlu marah
Kalau ikhlas tak minta berbalas
Serahkan cintamu
Pada yang punya cinta


Di lubuk hatiku
Adalah kamu
Yang aku perlu

Seluruh jiwaku
Hanya dirimu
Yang aku mahu


Telah ku percayakan
Hati ini padamu
Maka kita tak saling risau
Risau risau risau


Kalau cinta jangan kacau

Kalau sayang tak perlu marah
Kalau ikhlas tak minta berbalas
Serahkan cintamu
Pada yang punya cinta


Di lubuk hatiku
Adalah kamu
Yang aku perlu

Seluruh jiwaku
Hanya dirimu
Yang aku mahu


Kau ku perlu
Kau jiwaku
Kau cintaku
Kau ku rindu
Kaulah ratu


Kalau cinta jangan kacau
Kalau sayang tak perlu marah
Kalau ikhlas tak minta berbalas
Serahkan cintamu
Pada yang punya cinta




Photobucket

Isnin, 18 Oktober 2010

Give away label from kak zue

dah lama saya duk mimpi2 dapt label sendiri..so jumpa dis giveway..so terasa nk join


kak zue

so ini syarat2 nya yea
  1. Design untuk label (kata nak menang, nak suruh i print apa kalau takde design kan. hehe). tak kisah pun rupa apa, tulisan sahaja pun dah oke, asal korang gembira. Syarat-syarat untuk design label, seperti di bawah yerr:
    • size: 2" x 0.5"
    • background colour: white @ soft colour
    • maximum 3 line (toksahlah buat karangan kat label tu yerr. =P)
  2. Buat la entri sikit kat blog korang, takyah nak puji, membebel apa pun, just tepek *paste* design korang untuk tatapan umum dengan link ke giveaway nih. =)
  3. Akhir sekali, tulis komen kat bawah dan bagi link korang jugak.
  4. Dah selesai..simple kan? part design jela leceh sikit kot...sorryyyy.

Anyway, this giveaway is open for all. Tarikh tutup: 25 Oktober 2010

dan ini label saya yea

label saya..tapi nk 3 line max..t saya akan bg design lain kalau menang ye kak zue


Photobucket

Khamis, 14 Oktober 2010

Bila 2 pengarah bertikam lidah


salam dan salute

baru perasan pasal menda ni..maklumla lama x baca UTUSAN ni..ehe
hari ini tetiba jumpa sal kes ni

nak tergelak pun ada sebb 2 2 pengarah bertikam lidah...malu la...UTUSAN dan UTP... (jgn saman saya yea..ehehhe) ni kes budak2 nakal jea..biasalah dorg pun nk hantr salam aidilfiti jugak..

kalau dh ada kes camni apa kata tahun depan buat ruangan salam aidilfitri untu student di malaysia pulakkan ..ehehehhe

sepatutnya kedua2 pihak harus ambil pendekatan sewajarnya la kan...kalau kes cam ni pihak UTP pun dh mintak maaf so setel la..xyah la nk perli memerli


lagi satu salah jugak yg tukang pilih gambar mana yg layak masuk xuat kerja btol2

KLIK DI SINI untuk berita lanjut...

P/S: masing2 nak menegakkan benang yang basah..malu la kat budak2 yg baca...

Photobucket

Rabu, 13 Oktober 2010

dia kata ni surat berantai tapi saya kata ini ancaman siber


salam and salute

rini saja jejak kaki kat umat pakcik dot..kalau buka blog tak pergi umah dia baca apa yg patut mmg xsah..penuh gelak ketawa...pandai pakcik ni manipulasi tajuk kearah kelawakkan..

so bila dah terjah tu TERBUKA la satu tgkap ni mau tak haru nama emi ada lam senarai yg dikehendaki..ketar dh lutut dh mcm penjenayah siber lah pulak rasa

so xnk main aci sorok ngan pakcik ni..nnti bukan apa terlebih popular la keluar muka depan harian metro anda yg dikehendaki macam ISRAEL tu...eh sila isreal...ehe

ini le soklan nye....

1) Write 5 interesting facts about the person who gave u this award....

1. aku rasa dia x beberapa center sgt..kalau tak caya g tgok..uhuhu

2. ada bini yg digelar "My LUV" sayang noe bini dia

3. Despes berjaya walaupun aku syak dia ni despes majalah ujang tu ( Boss 2inggit)

4. cara penulisan ada gaya mcm pelajar U harvard..ekekekke (pakcik ni puji lebih tau)

5. sangat kelakar la pakcik ni........


ni mmg jawapan bodek sejati tau..sbb takut ancaman beliau

2) Write down 10 interesting facts about yourself and your hobby...

1. suka main FB dulu tapi skrg dah jemu

2. suka menjahit..mcm2 dh jahit tpi baju sendiri xpandai buat..tempah kat org lagi...

3. ada seorg jea suami yg comel tu jea... minat sama lak ngan aku bidang pun sama dua2 technician..uhuhu

4. seorang isteri yg tak cukup rajin nk masak..suka paksa suami makan meggie..kejam kan..muhahhaha

5. yang lain apa lagi yea...anak mak kot sbb tiap2 minggu paksa suami balik kg..sian dia drive aku seperti biasa tido..eheheh


3) Pick your most 10 deserving recipients and describe them...

1. eka:- cikgu sekolah yg kena mengajar di sabah sian dia ..ehee

2. anita:- rakan sejawatan

3. hafiz:- dak kecik yg belajar di U..jgn ikut pakcik dot tau

4. erli:- adik sendiri senang sikit nk paksa dia buat

5. umioni: ummi yg comel pada anak yg bernama oni..ehee

dah ler tu..yg lain kalu berkenan ambik yea

Photobucket




Isnin, 11 Oktober 2010

Laksa dan triffle memenuhi selera di hari minggu

Laksa sebelum berkuah..uhuhu nyummi kan sila telan air liur
sudah ada kuah...kali ini mencuba resepi baru pulak dan ternyata mmg nyummy ( mintak pujian)

Triflle gambar separuh sebabnya yg separuh dah berlubang dek kerana tidak tahan untuk makan..ehe lupa ambik gmbar sebelum so ini lah padahnya

jadi jangan segan2 telan la air liur sebanyak mungkin yea....ehehe

P/s: blog ini sedikit masa lagi akan bertukar menjadi blog chef wan yea...ekekkeke

Photobucket

Jumaat, 8 Oktober 2010

bila cuti sekolah nak mula ni

lambat lagi ke cuti nak bermula..ish ish nape suka cuti sekolah?..padahal aku tetap kena kerja,..sbb aku bukan cikgu pun yg akan bergembira tiap kali cuti sekolah kan?.

xde la gembira sgt tapi gembira la jugak sbbnya sekolah akan sunyi,pastu aku ingat nk re format semua computer di sekolah ini..kiranya tahun baru semua baru..bio semua gigit jari..kali ni semua aku nk buat administrator..nk lock up semua xleh install apa2 dah baik PC guru atau student..kalau tak setahun 10 kali duk mengadap cuci virus

aduhai dah la guna xreti nk scan dulu segala peranti luo...xpe semangat2 yea..berjuang demi kebaikan bersama

internet pula masalah GITN ni sesuka hati tukar alternate DNS..dah la terkumat kamit kena tukar setiap PC...aduhai....bila xde tenet bising jea semua...

Ya allah KAU makbullah permintaan aku ini, tahun depan hambamu ini mau tukar ke bidang yang berkaitan dengan dirinya..amin

berharap sangat tahun 2011 nnti aku dapat sinar baru,kerja baru dan loan rumah aku diluluskan..nak duk umah baru yeay...alhamdullilah walau gaji cukup2 makan tapi berkat jimat cermat yg kami amalkan kami berjaya dapat apa yg org lain dpt..walau umah tak besar tapi alhamdullilah umah sendiri

amin.ya rabbal alamin


Photobucket

Khamis, 7 Oktober 2010

setuju ke tak setuju

ish nk sokong rasa cam nak marah jea x sokong nnti lagi ramai anak tong smpah,anak longkang dan sebagainya

bangga pulak dpat bayi sulung kan...negara mcm sokong pulak remaja hamil luar nikah sbb nntinya remaja ni akan fikir kalau mak bapak dorg xterima dorang ada sekolah yg akan jaga dorang..

baca SINI..

apa la nak jadi ngan dunia sekarang..

P/s: ambil iktibar


Photobucket

Rabu, 6 Oktober 2010

semangat blogwalking

hari ini walaupun kesibukkan membelenggu diri.xlepas peluang berblogwalking ke page kawan2 dan sahabat baru..thanks yea sudi jergah di teratak pink kaler saya yg tak seberapa ni..ehe

hari ini mmg penat sgt dengan acara rewang nya..esok dh ada majlis sambutan aidilfitri peringkat sekolah..smpat jugak larikan diri..masuk lab ambik angin air cond yg sejuk...

ok jumpa lagi yea

Photobucket

Sabtu, 2 Oktober 2010

bila arnab mati

ini berita sangat sedih 2 ekor arnab peliharaan ku telah mati..kena makan dengan kucing..
tak sangka dianya sangkar boleh terbuka..

mood sedih :(

Photobucket