Jumaat, 30 Julai 2010

Label

budak keras tangan memang cengini...ehe..
ops...salam jumaat
lama tak update blog kan??...ermss
kursus HRMIS lagi..ni baru balik..
hari ini just update ini..taknk nmpak lenggang sangat..isnin dah masuk bulan baru..ehehe..entri kejam!!

P/s: bangga paling banyak key in HRMIS...Paling cepat siap Key In dan Paling cepat extract file..

Photobucket

Sabtu, 24 Julai 2010

Resepi....Kerabu Kulit Tembikai..kamu pernah makan??

salam,

dah macam2 hal pelik aku makan yea..eheh ada tak macam bizare food at channet 703 tu?...yg tu lagi ngarut kot makan kumbang bagai..uhuhu

sebelum ni aku makan kerabu buah beka...memang terbaek...sekali sekala balik kampung menu yg sebegini la menjadi idaman kalbu...uh..sambil tulis sambil telan air liur laju2..uhuhuhu..bayangkan bnyaknya air liur sedang merembis keluar...uhuhu

hari ini ada kenduri sambut puasa dan kenduri merasa gaji pertama adik aku...uhuhu..so dia dah nazar 1st gaji nk buat kenduri,haari ini dah terlaksana..gambar tak snap sebab sebuk didapur..ceeewah...weeeiii

MENU:- Pulut,rendang Ayam,ikan masin goreng,ulaman rebus,tempoyak dan kari ikan masin jugakkk..Terbaek sampai tak cukup...dan pencuci mulut adalah buah tembikai..

so my Makcik buat kerabu kulit dia...uhuhu,...korek2 ngan sudu kasi nipis dan masukkan bawang dan cili padi..perghhh terangkat...kamu pernah makan?....

mmg mudah sgt cara penyediaannya...uhuhuhu..

P/s: dah macam orang OA dah..mkn macam2..ehe


Photobucket

Jumaat, 23 Julai 2010

Eh dah banyak...ehe..thank NUFF

Hasilnya

berita gumbira datang bukan sekali tapi dua kali..omputeh ckp twice...uhuhu...

1. hari ini balik awal..half day..nk lek kg...
2. dan NUFF pun makin memberangsangkan walau tak sehebat yg lain..tpi tetap bangga

TAPI

ada juga berita duka

1. 3 hari 2 malam tanpa encik suami...rindu dia dah..asal la dia nk main sukan PSSKPP tue

P/s: mendung tak semestinya hujan ...apa kaitan entah..ehehe



Photobucket

Kursus HRMIS

Motif Gambo?...nak tunjuk SEK Temin tu?...ceh...

salam..maap tak hapdet dah seminggu rasanya...emi ngah kursus.uhuhu HRMIS...
adoi banyak btol..dan sangat letih mujur enjoy jea sepanjang kursus tu...

dapat kawan2 yg suka bercerita dan mengusik so jadi hapenning sebbnya nak setel kan hampir 2000 kakitngn pendidikan daerah kuale...leh pecah kepala.

dengan buku servis nya tak lengkap.mcm2 hal...adoi..otak krem tahu...uhuhu

Motip gambo ni?...aku pun tak tahu si arip ni konon nk cari angel terbaek tgkp gambo kueh ni di buat prop...ceh...tahu la aku kuat mkn...yehaaaaaaaa

ok itu jea takat ni.t smbung next week...daa



Photobucket

Isnin, 19 Julai 2010

TAG Bag...

dapat tag ni dari cik mawar berduri...so harus menjawab di situ..amanah kan..eheh

* ANDA PERLU BUAT / ADA *

1. copy n paste batch mark BAG TAGS kat atas tu pada entry anda.
Done!

2. Mana bag yang sedang anda guna sekarang ?
ni ha sebesar ownernya..ekekke

3. Kenapa sy suke bag ni ?
sebab dia besar boleh letak kunci,beg,kamera hp.masukkan buku nota dan sebagainya...beli barang yg plastik kecik2 pun sumbat lam ni..ni la beg g kerja,g pasar,g tgok wyg,g supermarket...beg serbaguna

4. Pic anda dan bag tu ?
belakang tu sampel kerepek raya..meh la order..ehe


5. pengalaman dengan bag tu ?

pengalaman?..xada kot...tapi tula kot pengalaman bawak kemana2


6. kenapa anda rasa perempuan perlu bawak bag kemana - mana ?
lambang seorang wanita...tapi ada jea pompuan takde handbag tapi dia bawak beg sekolah..ehe..senang nk bawak ehem2...tambah time datang bulan...ehehehe

7. pandangan anda bila lelaki bawa handbag perempuan ?


maybe dia sayang awek dia kot..tapi dulu time bercinta tak pulak aku suruh husband bawak handbag..kawen pun sama...sian dia...malu

8. cara kreatif utk elak beg anda diragut ?
kalau jalan di tempat umum...saya akan peluk kuat2 dan letak di hadapan...uhuhu...kalau jalan kaki pastikan beg di sebelah lain..jln lawan arus yea..harus


9. bag atau kasut ? mana satu anda pilih ?

dua-dua aku pilih...sebabnya aku tak kisah..selagi beg tak putus atau koyak,kasut tak putus atau rosak selagi tu setia...uhuhuhu..memang tak bergaya langsung..tu la kasut g kerja,g jln,g memancing..hehehe..pakai selipar getah jea..simple kan..selekeh!!

10. TAG 5 orang kawan anda yang anda nak tau ttg begnye!

sape eh:
1. kak nida
2. tedi
3. eka
4. ch@
5. cik miminn

p/s: jawab yea nk tengok beg korg...uhuhuhu

Photobucket

Perisian Blogwalking...harus di cuba untuk kebahagian bersama..ehe



klik untuk tumbesaran

ini adalah satu software untuk mem"blogwalking" kawan2 blog....harus di cuba sebab ia sangat mesra pengguna...ehee

so maklumat lanjut boleh dapat di SINI yea

Photobucket

Sabtu, 17 Julai 2010

Undi dengan tekan LIKE...okeh harus menang yea..eheehhe

salam
emi masuk peraduan..ehehe..so marilah bergotong royong mengundi..tekan di SINI...

mudah sahaja hanya KLIK "LIKE"...
P/s: hope menang..yeay

Photobucket

Jumaat, 16 Julai 2010

Gelaran yang membawa dosa Berpanjangan


salam pagi jumaat

hari ini saya terpanggil memberi sedikit nasihat...ehe..cam ustazah tak?...bila jumaat jadi baikla kan...uhuhuhu...hari lain baik jugak..tapi jumaat lebih baik...mood pun tERbaik sebb esok lusa cuti..yehaaa

opss melalut pulak...ok lah saya terpanggil untuk berkongsi dengan anda sekalian wahai pembaca blog si cantik manis,bulat comei ini..wohaaaa..puji sendiri..

ok sedarkah kita gelaran masa bercinta..hingga membawa ke alam rumah tangga boleh menyebabkan kita berdosa besar?...gelaran bagimana?

1. Papa & Mama
2. Ayah & Ibu
3. Walid dan Umi

dan sebagainya merujuk kepada panggilan ibu dan ayah kita

bila kita dah kawin misalan saya memanggil suami saya ...papa jom tido....dan suami pulak kata jom mama kita tido..contoh sehaja...tapi kita sebenarnya seolah2 bagi si isteri tidur bersama ayah kandung nya dan si suami tidur dengan ibu kandungnya sendiri

ini lah dosa yang kita tak sedar...

oleh yang demikian panggilah pangilan suami isteri itu dengan sebaik2 panggilan...seperti suami memanggil wahai isteriku...ya humairah (si pipi merah)...sayang,ayang atau sebagainya yg memuji...tak salah lebih lagi romantik dan mebahagia umah tangga

dan isteri memangil abang,sayang...


ok sekian wallahualam

P/s: sib aku panggil suami ku abang...ehee..sayang...

EDIT: 11.54.... leh rujuk di SINI..hasil kongsian rakan FB...


Photobucket

Khamis, 15 Julai 2010

Tutorial: Image pada setiap Tajuk Entri...syok sendiri..ehe

Tak pasti tutorial ni pernah dibuat sebelum ini atau belum...atas permintaan saudari ch@

so tutorial ni emi ambik dari along arman juga sebelum ni...crdt to her


so meh emi kongsi kan ngan anda semua yea...


mula2 edit image yang anda suka...kalau taknk buh gambar letak jea la warna...

then upload image anda di image shake atau photobucket...ikut pilihan sendiri..jgn lupa copy link tue ya

selepas itu ikut step ini

1. open blogger
2. pergi ke design (dulu layout)
3. edit HTML
4. tanda tick pada expand widget templates
5. tekan CTRL+ F (kat bawah akan keluar kekotak Find
6. taip post h3
7. cari seperti gambar dibawah

8. Kalau dah ada background gantikan URL background pilihan anda sebelum itu

9. nak tukar kaler tulisan pilih kaler pilihan anda dan tukar di colour:# tu

10 kalau nak tukar font
11.font-family ;( tukar dengan font pilihan)
12.saiz jugak begitu

p/s: URL dalam bulatan merah ditukar dengan URL anda sendiri yea

dan sebelum tekan save sila preview terlebih dahulu untuk mengelakkan sebarang kemungkinan...sekian
Photobucket

Bila Sombong Tak bertempat...

salam

dulu saya selalu cakap...kenapa orang sombong eh?..kalau turun emas seketul saya pun nak sombong..sekali jeling sekali turun seketul..wah dah lama MR Trumph kalah dengan kekayaan saya..itu dulu

sekarang bila di sini saya kadang kala pun sombong..ehe bukan apa saya kadang2 meluat dengan setence orang..jadi saya takkan senyum atau pandang..jalan melulu terus...uhuhu..

tu la kan..kekadang sifat tak elok kena batang idung sendiri....uhuhu..ntahla nak baiki di sini tapi tak boleh

P/s: kadang2 ramah tak bertempat...janggal bila org bersembang kita uat dunno..kesian pun ada...ehe...


Photobucket

Rabu, 14 Julai 2010

Kembali ke Template lama...


Memang takde pendirian tau..uhuhu..leh tak bagi alasan template ritu bila klik home kuo error...ehe...leh tak?...

padahal memang takleh nk lari dengan template ni...xtahu la nape...maybe sebb template ni dah lama i guna...cam kesian pulak habis madu sepah di buang,...ehe

tengokla esok camner..kalau rajin tukau lagi..lalalalallalalalaal.~~~



Photobucket

Ini ke namanya kerja?..halal Tak?


kerja saya seperti diaatas

hari-hari saya datang kerja...(baca nada hari2 saya main bola filem p.ramlee)
pukul 7.50 dah terpacak depan lab...buka kunci,buka grill bagi salam...letak beg dan naik opis tulis kehadiran...
turun tangga dengan lenggang kangkung dan masuk lab suis on laptop,suis on air cond...tengok-tengok,pantau-pantau...
ambil penyapu,sapu sampah,buang sampah dan menyampah

tepuk kerusi duduk...klik mozila..type facebook,usha komen tak sempat balas semlam,usha add list friend,usha msg order craft,msg nk berkenalan..balas semua..uhuhuu

buka blog..usha komen,ada komen baru balas,kalau takde tenung dalam2...eehee...buka add tab type blogger.com

kul 10 ..ketuk tingkap jiran sebelah...ke kantin sarapan...

kul 1.00 ketuk tingkap lagi..lunch hour...

kul 2..siap2 ke surau jiran sebelah..

kul 2.30 duduk balik kerusi empuk pai kul 5 tutup laptop dan balik...

yeaaay itu la kerja saya hari2...

5 tahun akan datang

berat badan akan cecah 100kg....pinggang tulang belakang akan sakit dan kaki jugak begitu....

help....saya tak suka la kerja camni...aduhai bila saya nk dpat kerja lain...

halal ke gaji saya tiap2 bulan itu?...

dalam seminggu saya akan punyai 2 @ 3 masalah sahaja..itu yg saya akan buat...aduhai..mencabarnya kerja saya ini..sekian...


P/S: bila SPA nk jemput saya interview kerja yang lain...terus menunggu sampai ntahla bila...



Photobucket

Selasa, 13 Julai 2010

Tidur la wahai Nuffnangku...tidurlah pejamkan matamu



dah 3hari nuffnang i tidur..nape eh?..sapa tahu kenapa dia akan jadi camni..camno i nye income nak masyuk kalau dia asyik tido....

adakah dia sedang mabuk todi,atau mabuk tidur kerana tidak cukup tidur di sebabkan piala dunia hari itu...qada tidur yea...

aduhai sangat susah hati melihat perkembangan tak sihat ini...help help...tolong bantu...
Photobucket

Isnin, 12 Julai 2010

Bercinta di pejabat pos...

Hari ini tiada kerja lain...kerana tekanan perasaan...dan tahap mengantuk yang terlampau..ramai yg MC...sbbnya mesti bola sepak nya hal..tapi taknk ngaku so semua ambil MC...ehehe

sib aku tak..walau pun tido hny 2 jam...aku berjaya smpai di opis 8.05 pagi..lewat 5 minit jea..ampon bos baru...dah la rini bos baru..sib dia tak perasan akan kelewatan...ehe..tapi pueh la hati spain menang..

ok berbalik cite pasal pos..rini mmg hari pos sedunia agaknya....

semalam balik jumpa kad cinta dari posemen suh tuntut hadiah..ehe..parcel dari kelantan...pastu saya kena pos 4 item ke 4 tempat berbeza...

hari ni jugak masukkan duit ASB....takut terguna duit org...dan Hari ini jugak saya kena byo duit kete...yehaaa,,saya dah hmpir lupa...

hari kompom saya masuk lambat lagi..terbaik la pekerja mcm saya...jangan tiru aksi ini yo...

ok la nk g tunggu en suami...uhuhu..t dia bising lambat2...

Photobucket

Ahad, 11 Julai 2010

Cara Melajukan PC dan Notebook Anda

salam dan selamat pagi semua...lama rasanya emi tak buat tutorial blog atau komputer kan...so tadi baru jea jengah portal Juruteknik Komputer...so jumpa satu tips and tricks di situ...so jom kita sama-sama mencuba


Ini adalah salah satu cara untuk melajukan internet menggunakan windows XP@VISTA...

1.Klik START, kemudian klik RUN

2.Masukkan ayat ni : "gpedit.msc" akan keluar Local Group Policy Editor

3.Double klik pada : Local Computer Policy

4.Double Klik pada : Computer Configuration

5.Double Klik pada : Administrative Templates

6.Double Klik pada : Network

7.Double Klik pada : QoS Packet Scheduler

8.Pergi ke folder QoS Packet Scheduler
Double Klik pada : Limit Reservable Bandwidth

9.Ubah posisinya menjadi : Enable.

10.Pada kotak bandwidth limit (%) : ganti angka “20″ menjadi “0″

11.Klik : Apply dan OK

12.Selanjutnya Double klik pada : Limit Outstanding Packets

13.Ubah posisinya menjadi : Enable.

14.Pada : number of packets : ganti “65535″ menjadi “70000″

15.Klik : Apply dan OK

16.Restart Komputer.

Setting ini berlaku untuk semua jenis rangkaian internet dan jika setting ini berjalan dgn lancar tanpa virus, maka akan berlaku peningkatan kelajuan sebanyak 20 %.Selamat Mencuba...

Credit: Mohaz JTKPK

Photobucket

Jumaat, 9 Julai 2010

CANTIK..Puisi buat Teman

bismillahirahmannirahim...


Awalnya aku tidak percayakan diri
Dengan Pakaian Tertutup Rapi
Kawan-kawan Berkata aku tidak Trendy
Tapi Abi(ayah) Berkata aku cantik Begitu Jugak Umi

Wahai Kawan Yang bermimpi sanjungan
Cantik Bukan beerti Buka-bukaan
Cantik Bukan Beerti selalu Berdandan
Dan Cantik Juga Bukan Beerti Seorang Pujaan


Kuhulurkan Jilbabku Hingga Terasa Damai Hatiku
Kulonggarkan Pakaianku sehingga tertutup Bentuk Tubuhku
Kulakukan semua itu demi cintaku pada RABBIKU
Dan ku Berbisik dalam Hatiku,
Semoga ENGKAU bahagia Melihatku

Andai Semua Orang Memahami
Cantik Zahir bukan Ukuran
Tapi Cantik Hati Memikat Semua Orang
Dan Yang Utama Berbudi Pekertu
Seperti Yang Rasul Contohkan.....

sekian,
dariku untuk mu teman
(erdayu)

sumber: dah lupa...dalam buku catatan peribadi tahun 2007...


Photobucket

18SX...Kalau Cetek Agama Dan Tiada Moral




salam dan selamat pagi

hari ini tiada lagi luahan kemarahan kepada TM...cuma marah ke pada PM baru ICELAND Johanna Sigudardottir ...bodohkah manusia ini?....

apabila menghalalkan perkhawinan sejenis ...sebabnya dia pun mengamalkannya..jadi dia menyokong sepenuhnya perlakuan ini..geli aku melihat mereka seolah perlakuan songsang itu adalah indah..eiiiiyewwww..

Maaf aku bukan nak menghina cuma berkongsi rasa kesal...kan TUHAN menciptakan kita berpasangan?..kenapa harus melawan Kuasa-NYA...

boleh baca di sini

p/s: nasib aku dilahirkan dengan islam..kerana amat melarang hubungan songsang...
Photobucket

Khamis, 8 Julai 2010

Mari Check Saman Anda


salam semua

okay rini emi nak kongsi link ini dengan korunk SAMAN

better check lah saman kenderaan anda sebab sekarang untuk menghidupkan cukai kenderaan anda,anda haruslah menyelesaikan semua saman tertunggak..

kalau tak roadtax tak leh nk hidup..ehehe...SISTEM BARU ni...

P/S: 2 3 hari ni dengan perkataan SISTEM leh buat tekanan jiwa tahu?...uhuhu


Photobucket

Saya yang ting tong

saya sangat pasrah

sangat bengang

sangat sakit hati

sangat dan sangat giler kentang

saya sangat tertekan...

saya sangat kecewa

saya dan saya dan saya sangat dan sangat dan sangat...itu jew
sekian...


Photobucket

Rabu, 7 Julai 2010

Sakit Jiwa dan Sakit Hati Dengan TM..Panas Hati

ihsan: Mr google..
dapat sijil penghargaan apa pun aku tak tahu..
yang aku tahu TM nye sistem cam hampeh
Mahu jea aku mencarut sib aku puasa...

p/s: entri cukup panjang..nak baca baca la taknk baca pun takpe

salam

Ntah la panas hati ngan jawapan TM ni....mana satu nk pikir,...ingat mudahkan urusan sediakan perkhidmatan tenet kat pengguna tapi lagi menyusahkan

ok aku pun nak uat rentetan cerita aku ni...ehe...

tahun 2007 tak ingt bulan apa..
aku g pasang talian telepon ngan talian internet di umah aku menyewa dengan kawan2..di kondominium d putra kelana jaya....sebab kami study so kami perlukan internet nak buat assignment..mana mampu nk bayor Cyber Cafe..so dengan harga RM11 sebulan tiap sokrang kami kongsi...done

tahun 2007
aku sempat guna satu sem jea sebb aku di tawarkan kerja dengan kerajaan..so dengan tidak cukup setahun langganan aku tak boleh tamatkan perkhidmatan nternet tersebut..so aku percayakan budak2 lain...so dorang memang terbaik sebab bayar dengan btil tnpa tunggakkan pun...tq olls

Tahun 2010
dah hampir 4 tahun dorang guna kan perkhidmatan tenet tersebut...so aku tak tahu la selama tu dorang ada masalh ke tak dengan perkhidamatan tenet tu...
jadi aku rasa dorang pun dah hbis study..so aku niat nak tamatkan perkhidmatan TM ini

24 June 2010
aku ke kaunter khidmat pelanggan di TM Kuala Kangsar...yang layan aku staf lelaki..xtahu nama apa..sbb x terpikir nak tengok nama apa...dia check mula2 dia kata no phone aku tu dah potong..aku pun muskil sebb aku baru jea try check no tu ada lagi nada dering...so aku bg no ic suruh dia chck status internet pulak...so dia kata tenet belum potong..muskil tak talian tepon dah potong tenet leh guna...TERBAEK la jawapan abang tue yea..aku pun uat2 muka konpius..pastu dia kata takpe leh isi borang ni..nak ic katanya nk photostat..so dia kepilkan ic ngan borang tu

aku tanya berapa lama proses..dia kata 4 hari bekerja..kena hantar ke KL..sbb KL yang akan proses...so aku pun okay jea la

3.7.2010
aku rasa cam tak sedap hati...so aku aku kol lagi no umah lama aku tu...still ada nada dering...( aku pelajar telekomunikasi so aku tahu beza nada dail,nada dering,nada busy camner) ...so aku cam tak puas hati kata 4 hari bekerja dah dekat 11 hari masih on

5.7.2010
sekali lagi aku terjah TM Kuala Kangsar....adik tu cam dh kenal..so dia kata oo yg Kelana Jaya tue yea..Maap sistem kami lain2..so kami takleh buat apa2...ada satu staf perempuan jawap...aku tak pasti dengan sistem apa yg di sebutkan yang sangat pasti dia kata sistem TM KL ngan Perak lain2...wah bgus jawapan...
so aku tanya jadi kes saya ni camner..dia kata kena pergi sendiri ke TM Kelana Jaya atau kol 100

aku kol 100 dah dekat setengah jam x jawap2..last aku hempas telepon depan2 tu jugak...yela bio dorg tahu brapa lama setiap customer nk di jawap..dah la aku kerja masuk kul 2...kul 2.30 masih duk depan tu 100 tak angkat2..

aku bagi adik aku pulak suruh tolong kol..dia nyamar sebagai aku...so dapat telepon 100 selepas sejam...dah bagi butiran segala...100 janji nak kol balik...20 minit kemudian 100 telepon kata boleh terminated kat mana2..

operator 100 suh aku catat nama staf tu uat aduan kata staff tu xtahu buat kerja atau budak baru...yang aku tahu yang lelaki tu memang budak baru yg perempuan yg jawap sistem lain2 tu dak lama..itu aku sangat pasti

so harini 7 july 2010
aku kol TM Point KL...tanya masalah ni..dia kata kol TM Point Muzium ibu pejabat..aku col 2 nombor yg diberi..satu tak berjawab dan satu lagi di jawab oleh cik shira..yang ni aku tnya nama...aku nk tanya no TM Point Kelana Jaya..dalm 20 minit dia suh kol lagi..sbb dia nk bantu aku dpatkan no TM Point Kelana Jaya..

20 minit kemudian aku kol balik...so cik shira pun cakap menda yang sama..aku kena ke sana..bawak dokumen pendaftaran dan pembayaran masa mula2 aku daftar..
korang bayangkan 2007 ke 2010...mana nk simpan dh menda tu,,,

aku tanya kalau saya wakilkan kawan yang menetap disana boleh?...dia kata tak pasti..suh kawan pergi dulu try tanya..kalau boleh boleh la ..kalau tak aku kena pergi sendiri...aku dh rungsing

nasib aku pos status di FB so ada kawan lama nak membantu kebetulan di kerja di Kelana Jaya..so aku nk kena tunggu feed back dari kawan aku sekarang ni...

p/s: kenapa TM nyusahkan kita yea..menda yang simple leh jadi besar sangat..aku dah sakit otak pikir
Photobucket

Selasa, 6 Julai 2010

Tolong Menolong Amalan Mulia lagi Diberkati..Baju untuk diderma

Saya bukan baik jauh sekali bagus..tapi saya punyai nilai perikemanusiaan yang tinggi..mungkin dia bukan sedara saya hanya kawan sekerja suami...tidak pernah sekali pun ketemu...tapi saya sendiri melihat kejadian yang menimpa beliau dan saya sangat sedih dengan musibah yang terkena pada beliau....

jadi saya mohon jasa baik kalian...sesiapa yang mempunyai pakaian baju kurung,kain batik,baju kanak-kanak,kain pelikat dan t-shirt untuk di sumbangkan kepada beliau..

rumah beliau musnah akibat kebakaran..bekiau tiada di rumah yang tgl cuma seorang ibu yang uzur dan ayah yang jugak tidak sihat..jadi satu apa pun tidak dpt di selamatkan...hanya tinggal sehelai sepinggang..nasib tiada kemalangan jiwa yang menimpa

saya pasti beliau tidak mempunyai segala kelengkapan asas lagi..mana mahu cari semuanya dalam masa yang singkat ini

so kalian boleh la dermakan sila komen di kotak inbox untuk tujuan derma..nanti saya akan hubungi kalian yang baik hati ini..



Photobucket

~* tak faham sistem TM POINT *~

salam... hari ini ini jea entri nya

tak tahu nak mula dari mana...dua hari ini tensen jea...

ok start yea..ehe..

aku pergi bayar bil semua di TM Point Kuala Kangsar...xyah menunggu lama..keadaan pun ok sejuk jea...so situ paling efisyen nak bayar bil...

so pada 24hb june ritu aku p bayar bil segala dengan suami.. so aku pun tetiba terdetik nak check status streamyx dengan telefon aku di Kelana Jaya.

dulu aku study di sana pada tahun 2007, so aku daftarkan talian internet dan telefon atas nama aku sebab waktu tu aku adalah ketua rumah..so tiadak terfikir panjang aku daftarkan talian perkhidmatan tersebut

masalahnya bukan di situ...

bila aku check status memang talian itu masih diguna,dan budak2 yang guna pun sangat bagus...bil tiada yang tertunggak...so aku cakap saya nak terminate talian ini sebab saya dah hbis study dan housemate saya pun dah habis rasanya study di situ

saya takut nnti orang lain tidak bertanggungjawab dan tanggungjawab itu akan kena di kepala saya...setelah aku mengisi segala borang dan pekerja tu minta salinan ic aku bagi..aku tanya berapa lama nak setel..dia kata lam masa 4 hari bekerja..ok done...aku pun keluar

semalam aku check lagi talian masih boleh digunakan..so aku pergi lagi ke TM Point Kuala Kangsar...staff TM tu kata Maaf yea " sistem kami tak sama dengan sistem TM Point Kelana jaya" ..kami tak leh buat apa2..cik kena pergi sana sendiri atau kol 100

aku pun kol la 100...setengah jam baru dapat..dah ckap ngan 100..dia janji nk kol aku balik...pas beberapa jam dia kol kata sebenarnya boleh potong..kat mana2 pun boleh potong..so dia suruh aku pergi isi termination form lagi..

kenapa 100 dan staff TM Point jawab lain2...aku tak paham sampai sekarang...sapa boleh jawab..sila jawab...
Photobucket

Jumaat, 2 Julai 2010

Tukar Background Google anda..pewittt


sungguh comel background google aku tu yea ..ini adalah permintaan dari puan syue....so letak la gambar zaman berkahwin dulu...dah kat dua tahun melayari alam perkahwinan ...saja letak gambar kenangan..pastu senyum sorang2..gatal...ekekke
so nak tahu cara nye..meh nak ajo
1. buka page google..pastikan aplikasi tenet anda laju yea..ehe..pastu nampak yg klik kat sini tu..ha klik situ...kome jgn klik gambo teman tu..klik kat page google kome tue la

2. selepas itu isi la password blog anda sekali...loading jap

3. di akan keluar cam tu pastu pilih la sama ada nak background yg disediakan atau boleh pilih dari HDD anda...

ok..sekian














Photobucket

The bestest Blog..awww shy

1: Anda mesti beri pujian pada pemberi award ni.

Tq to Mama sofia akak nida... ehe kak nida ni ibu yg owesome kepada baby comel sofia..ibu mithali ni...follow blog beliau sebelum dia kawen lagi..dah kawen jadi ibu ttp maintain...ikhlas ni..x bodek tau

2: Sila beri award kepada 10 blogger yang lain

Fuyoo banyak nye....akan di tag kelak..

3: Anda mesti memberitahu kepada 10 blogger ini
insyallaj i will

4: Bagaimana anda boleh digelar blog yang best and great?

best ke?.. great ke?...xtahu la biasa jea kot...t puji diri sendiri plak..ekekke.riak tuhan marah
Photobucket


Pesonas Bukan pesona Non Grata tau...

Nampak kecantikan background diatas..so kamu jangan jeles atau cemburu buta yea... eh x sama eh...ehehe

so background itu saya telah ambik di SINI..

dulu emi pernah bagi dah..tapi dia kena install segala..sekarang aplikasi ni mudah dan mesra pengguna..klik jea mana2 berkenaan...maaf yea saya mmg suka pink dan merah...so itu jea yg cantik di mata skrg..

bagi yang tengah drug football addict sekarang macam2 tema yang menarik anda boleh gunakan..

P/s: sekarang emi dah updated mozila firefox 4.0 Beta 1 boleh download di SINI.. ok selamat mencuba


Photobucket