Rabu, 30 Jun 2010

langsir koyak sudah ditukar baru...beli di jakel jea

yeha...entri ini tiada gambar...ehe..mls nak upload dh..lagipun penat duk photoshop dri tadi..berat kepala rasa duk pikir idea..

jumpa dah...

aku suka yg ini buat setakat ini...jangan pulak mood beralih arah..penat tahu mahu edit segala..dah lama tinggalkan kod html ni...


esok2 kalau jemu aku tukar lagi...bergantung pada mood..tiada lagi warna garang tapi tetap merah

aku dah cuba tengok kaler lain kenapa merah jugak yang bersinar di mata..grab dan edit..untung kali ini blogger seakan memahami..xsusah payah lagi aku add segala widget..cuma resize jea...ehe

ok harap kamu puas hati yea..kali ini aku cuba 2 coloumn sahaja...malas dah 3 coloumn...ehehe...
Photobucket

menukar template seperti menukar langsir


salam..nampak blog di atas..blog paling meriah abad ini..eheheh

meriahkan?..jangan jeles yea...

rasa dh banyak kali cakap mau tukar itu langsir..tapi tiap kali itu lah jugak rasa malas...

bukan apa sayang..susah payah di edit tahu?...

ingat senang nk menghasilkan tiap tajuk ada gambar...eheh..poyo jea kan..gambar lawa la sangatkan..

susah tahu bila nk cari template...tambah2 yg free dan lawa...sehari suntuk mengadap lappy blom tentu jumpa yang berkenan di hati...

sapa yg baik hati nak designkan template kat saya ini...saya mahu kaler hitam dan oren...sejak dua menjak ni suka oren pulak..tapi tak sokong belanda yea....

ehehe...melalut lak...

saya hanya mau yg simple dan sedap mata memandang....nak kena buang semua tu ke...?...ermsss....

ok la sapa ada idea leh bagi yea


Photobucket

Selasa, 29 Jun 2010

berjumpa setelah sekian lama berpisah


tajuk tak menahan...

4 tahun berpisah bukan bermakna lost contact langsung...kan sekarang ada FB,ada email,tenet,hp bagai...

seingat beberapa kali sahaja yg bertemu..tu pun ada majlis kawen..tapi tak semua dapat hadir...

kali ini mau sangat jumpa...

yg langsung sepi tanpa berita apa khabar mereka agaknya...

saya mahu kembalikan nostalgia itu..kalau boleh mahu bergambar di kelas yang pernah aku belajar...mahu duduk di bangku itu lagi....

arghhhh sedih,gembira dan macam2 perasaan

harapan biar jadi kenyataan

mahu tahu berapa anak kamu miliki....cerita kamu lagi...mahu semacam tido di katil itu...

semoga kita ketemu yea sahabat semua...

4 tahun pelbagai kisah kita simpan....suka,duka,.....

P/s: al-fatihah pada rakan seperjuangan Azree bin Aziz...Tuhan lebih sayangkan kamu...
Photobucket

Awan berbentuk jenazah



Maha suci ALLAH....

Lagi keajaiban ciptaan tuhan SINI


P/S: dunia semakin di penghujung...moga kita semua sempat mengumpul bekal untuk ke sana

Photobucket

Isnin, 28 Jun 2010

Sambil menyelam minum air

apa nk jadi budak sekarang dalam surau pun leh buat maksiat..nasib tak kantoi bogel atau apa...

bukan mahu di jaga bapa yg tenat malah berjumpa kekasih hati pulak

sapa mau jawab...

sila baca di SINI


P/s: nasib jumpa si suami di tempat kursus...ehehe...org berkursus dia mengorat..eceh...shy

Photobucket

Jumaat, 25 Jun 2010

~* Penantian *~


ihsan: Mr. G

lihat gambar di atas..penuh makna tersirat...ehe...kalau orang BERseni tahu tafsir setiap inci sudut dan ruang gambar tersebut.

rasa sedikit tercabar ketika ber FB tadi..si "dia" bekas kekasih semacam mengungkit..fahamilah yang saya sudah bersuami mungkin itu bukan jodoh kita... saya malas nk nyata siapa yg bersalah di sini...kalau bercakap beerti mengungkit... saya punyai salah kamu jugak begitu...

mungkin peluang keberapa kali sudah di beri tapi tiada perubahan ambik jalan penyelesaian dan kita tamatkan...so titik.

jangan di ungkit kenapa masih menunggu...saya juga punyai jawapan kenapa saya xperlu menunggu....

sekian..wasalam...

P/s: xnk ungkai lebih2 kang ada yang xpuas hati..sekian..terima la qada dan qadar tuhan..kerana setiap kepahitan itu adalah kemanisan untuk di kenang...:)
Photobucket

Khamis, 24 Jun 2010

~* Gaji *~


ihsan : en Google bin guggle

hari ini gaji...ekekke kenapa gaji pekerja gomen tiap hari khamis?...xleh jumaat atau isnin?...uish...saja memberi tekanan..ekekke..hari jumaat untuk yg berkerja di negeri2 yg ahadnya ada lah hari pertama bekerja adalah cuti so di beri hari khamis selaras semua negeri di malaysia

so kalau hari isnin tu tak diberi sbb kesian lak kalau bgi awal hbis awal bagi lambat kesian pulak lambat dpt..semua untuk kepuasan hati

so rini hari khamis 24 jun..bukan 25 sebb 25 jatuh hari jumaat...ehe...apa aku ngarut ni

yg penting aku ada 2 perkara

suka dan duka

yang suka sebb gaji..aku leh imagine dah apa yg aku nk untuk bulan ni..apa yg dah hbis hendaklah di topup yg blum miliki harus di miliki sambil2 tu kena pikir keperluan dan kehendak diri sendiri..ehe..yg penting wang saku bertambah..en pezal kena bagi nafkah....ekekkeke...

yang duka

siap kena bebel ngan en suami..sila asingkan duit mu itu yea duit kete,duit pinjaman pelajaran,duit yuran pengajian...kena kuarkan pelaburan ni..alahai....

duit dh tgl sikit...x suka la.....gatal nk beli kete apasal...alallllllaaaaaaa

adoi hai sapa punyai pendapatan lebih cam dato' CT atau datuk K sila la derma pada saya ini sekian....uhuhu

P/s: kalau RM 66,500.00 itu aku yg punyai..walawei syiok hbis

Photobucket

~* BTN *~



ni cerita pasal BTN...17 jun till 21 jun kena p BTN..baru jea balik ni pun....jauh sangat di UPM serdang kolej ke 10& 11...10 blok biru bagi lelaki dan blok pink 11 bagi pompuan.....ehe
mula2 sampai daftar ambik kunci ,fail bagai dan check in angkat la barang yg banyak teringat cam daftar poli dulu tapi ini kali lagi dasyat kena bawak bantal sendiri...alahai....

aku siap nyanyi lagu AF tyme tersingkir..ekekke..dh ghupa cam tu...

syiok jugak..1st2 mmg cam bosan kalau penceramah tak reti buat kelakar mmg kitorg kasi 3 jea...xsyok..banyangkan cerita fakta tapi mmg serius habis..selang seli la sikit ngan gurauan kan tak ngantuk..

macam2 peel org kita akan jumpa..ada satu minah ni aku tgok asik kehulu-ke hilir..sat2 kuar dah la aku duk tepi pintu yg bunyi bising bila di tolak...bengang gila,..aku ingat dia kerja PPM (pembantu pengurusan murid) sebb di aktif..maybe cuti 5 hari dia takleh duk diam...tpi bila dapat tahu she is jurutera ok...huhuhu..patut la kelibut semacam..ekeke

urussetia ok...sempoi..kem komandan walaupun timbalan pengarah tpi super super TERBAEK wok!!...uhuhu..rasa cam nak p lagi....

cuma penat nk berebut kerusi lam bus jea...sapa smpai dulu nasib baik duduk...sampai lambat berdiri..aku punya la berdiri sampai kasut pun tercabut...bukan apa tiap kali bus break aku pun break...sakit kaki segala bagai

apa2 pun pas balik BTN ni kita akan lebih sayangkan negara..ok la chow dulu...daaa

Photobucket

Rabu, 23 Jun 2010

Buku Nota



ni hasil gatal tangan...kekonon nk g kursus..mlm tu emi balut a buku nota...mcam la bnyak sangat catitan..tpi sbb kaler kulit buku tu tak menarik so emi pun balut...

tengok ada pulak board lebih buat signage ritu so letakkan sedikit riben dan button...uhuhu

layan jea la kan..ekekkekee
Photobucket

Selasa, 15 Jun 2010

award again

dapat dari en Bemie..thanks ya..tapi maap yea lmbt lgsaikan...

Syarat2 yg di tetap kan...
huh...macam2 neh
kena selesaikan pantun nih dulu.

______________________
______________________
memang aku rasa blog aku comel,
kenape korang jeles ke?


so jawapannya:-

Datang The Store nak beli seluar camel
tapi Terbeli seluar tak di suke
memanag aku rasa blog aku comel
kenape korang jeles ke?

p/s: pantun aku aku punya suka la best ke tak..ehe...


Photobucket

ANUGERAH TERhormat...ehe

lama tak langsaikan award ni..duk lama terperam...asik lupa...tadi godek2 blog akak nida ni terjumpa la award ni..sorry yea kak..saya dh bayar ni..ehe

1. Thank n link the person that give u the award~

Tq to mummy nida.. coz suda bgi award ni...


2. Pass this award on to 20 bloggers you've recently discovered n think r fantastic~

mak aih rameinyaaaaaaaaa...


*my adeq erliza
* jaja Craft
* Cik Tedi
* Cik Mar Jauh di Oversea nun
* Terompah surau
* Cik Nat'c
* Pn Ciare yg bakal terima ahli baru
* en Bemie
* Cik Eny dak sakit
* pakcik dot
* akak liya
* pn Fiza
* cik sus tangan berseni
* Cikgu farha baru bertunang
* DLL..uhu


yg tak taq tu sila la ambik yea...uhuhu.maap



No.1 Aperkah jenama Deodorant yg korang pakai skang?

deadorant garnier...jadikan keti kita kembali putih..yea mmg diakui..kuikuik

No.2 Brand ikan Sardin dalam tin yang paling digemari?

Sardin apa yea...ayam brand kot


No.3 Apakah bahagian badan anda yg paling anda rasa SEKSI & SEKSA!

ask my hubby la..uhuhu

No.4 Aper hadiah yg paling 'HAMPEH' yg korang penah terima dr yg tersayang?

lom lagi setakat nie semua okay.


No.5 Korang akan rasa diri disayangi bila.........???

ada my hubby di sis time susah senang

No.6 Apakah hadiah yg korang akan kasik pada bakal mak mentua pd kali pertama berjumpa?

dah takde mak mentua..xempat jumpa pun


No.7 Antara Belacan, Cencalok & Budu...yang mana lebih wangi dan sesuai dibuat perfume?

semua tak okay..cencaluk sedap di makan


No.8 Jenama kasut paling banyak yg anda miliki?

takde jenama..cap pasar malam


No.9 Sekiranya anda menjadi Menteri Pembangunan Masyarakat & Perancang Keluarga apakah yg akan anda lakukan demi meramaikan rakyat Malaysia?

suh kaum hawa cepat kawen


No.10 Sila Tag kepada 5 orang yang sangat anda rasa sesuai menjadi menteri di atas!

1. cik ted
2. erlizawani
3. natc
4. Mar
5. pakcik dot
6. pn fiza

Photobucket

Isnin, 14 Jun 2010

tempahan baju dan keychain

ini tempahan dari x0ficcemate for her daughter dan jugak yg keychain dari officemate jugak for his sweety wife..thanks kak ati and lan..enjoy ur stuff






Photobucket

Selasa, 8 Jun 2010

Pemandu Bodoh dan Pasangan xboleh blah


sumber google

tajuk itew mentafsir dua cerita berbeza tapi pada tarikh dan waktu yg sama..ehe

satu tajuk si kereta honda...

dah masuk parking boleh pulak bercinta didalam kete..xde perasaan ke nak terus keluar..xnmpak ke org sedang menunggu lama di belakang....aduhai tahulah anda mempunyai awek yang cantik dan orang lain tak de...kot yea pun pergi la bercinta di taman...

pantang betul kalau orang macam ni..aku kalau tgok org dh tunggu cepat2 suruh en suami keluar..kesian..takut org maki ke.org ngata ke dorng leh pulak uat mcm tue

kes kedua si pemandu gen 2 seperti gambar diatas dengan no pendaftaran WND 2*29
dahla benggang ngan pemandu honda tadi lom hbis..aku yg tunggu lama duk bgi signal boleh pulak si GEN 2 mangkuk ni masuk parking....dh bagi hon pendek,hon panjang hon semput2 pun dia leh buat dunno..memang menyirap la darahkan

kena kata BODOH ngan aku sekali kan....dah la pandang tak puas hati...dia yg potong turn pandang kita lak...memang BONGOK la kan...

pastu lom hbis di situ sesi usha mengusha..dia leh cari aku lam expo tu semata2 nk cakap apa pandang2...memang cari nahas la kan?..aku kata la...dah la BODOH tak reti bahasa pulak,..terus diam...dia ingat aku takut ke?>...

uish kepada pemadu2 kereta sekali jadilah pemandu berhemah..tengok la org kiri kanan...sekian







Photobucket