Isnin, 31 Mei 2010

Happy birthday

ini kesah pasal kek...ehe...kek ni buat sendiri tau...thanks pada opizmate yg celebrate besday saya...dan 2 lagi rakan yg lahir sama bulan ngan saya

kek ni saya bawak time majlis tersebut..xtahu nk bgi apa so petang bali kerja terus bersilat gayung di dapur....avon pulak buat hal...xtahu nk solve mcmana..takkan nk buang kot adunan tadi..so dari kek bakar saya try cuba kukus kan kek saya ini..owesome naek cantek jea..cuma rasa jea kurang sedap...suami kata tak manis...yela...dah lain teknik lain pulak yg di buat

tapi licin gak sorang satu angkut bawak balik..ehe...ntah apa yg dorg ckp kat blakang saya pun taktahu..lantak la janji saya sedekah kek 2 itu se ikhlas hati...

kek ni siap lam kul 9 mlm...selesai buat kek saya pergi macing sampai kul 1 pagi...uhu dasyat tak..balik2 saya baru decorate kek tersebut..tido kul 3 pagi..bangun nk g kerja mula la terhuyung hayang...penat tol saya ritu..sib la tak de kerja lain...

mmg satu kerja yg gila di buatnya...

ok la tu jea cite rini...sambung nnti..mood malas menguasai diari..ehe
Photobucket

Jumaat, 21 Mei 2010

Jom timbang Berat anda..eh silap blog anda

meh sama2 kita timbang ukur dan kira blog kita.....uhuhu...

tahukah kenapa kadang2 org jarang nk masuk blog kita?..salah satu sebabnya bila nk masuk dia terpaksa menunggu hampir sejam atau sehari ehe...leh siap g mandi makan baru leh masuk..tu memang tahap kritikal la kan?...

sebenar baru hbis membaca entri seorang sahabat cikgu farha...so dia ada bagi link INI...

so apa lagi tengok la tahap keberatan blog anda itue ye

dan say telah mencubajayakan trial itue dah hsilnya..lihat ringan kan..tuan blog jea yg berat..ekekek





Photobucket

Khamis, 20 Mei 2010

1st trial signage

Door signage
Toilet signage

Ni adalah tempahan My sepupu sepapat iaitu tuan punya blog Azuwa Azmi
dia nak letak kat pintu tandas dan pintu bilik baru beliau...harap dia berpuas hati la yea...uhuhu..
ni 1st trial saya membuat signage ni...selalu tahu buat keychain jea...uhuhu

ok ..daa
Photobucket

Hari Jadi dan Zaman Sekarang

salam semua,

topik rini kisah sedih aku...ekekkek..sedih ke?..

tengok gambar diatas...hasil curian aku dr FB abg sulung tercinta....ni anak bongsu beliau...selamat menyambut hari jadi ke 6 tahun pada tanggal semalam 19 mei...budak2 yg lain bulan mei ni memg comel kan...ehe...sbb aku pun bulan mei...so aku mmg comel...angkat bakul masuk lam troli dan sorong sendiri..pepatah baru untuk hari ini...sekian

oke sambung semula...anda pernah sambut birthday?...bila kali terakhir dan bila anda mula ?...uh saya sangat sedih tahu?...saya sambung birthday seawal umur 23 tahun..tu pun uat kek sendiri dan paksa ahli keluarga habiskan kek saya itu....walaupun tak sedap tetap paksa hbiskan...uh sungguh sadis lagi sedih

skrg umur dah nk masuk 25 tapi blom 25 tahu?...25 akan di laksanakan pada 28 mei ini..alahai dh tua...syok jadi budak skrg seawal umur 1 tahun dah buat birthday party,siap mak bapak arrangekan birthday party yg grand...kalau kakak aku yg sorg tu,aku la mangsa buat kad jemputan dia...aku hantar jemputan kawin jea..dia siap jemputan birthday anak yg pertama la kedua la..alahai dengki sungguh aku

kamu pulak camner?...ada sambut ke birthday?..skrg sambut mesti ngan BF/GF masing2kan..uish aku lak bakal menyambut birthday kali pertama ngan encik suami...apa la hadiah dia nk bgi..leh wish tak en suami?..dulu masa bertunang dia bagi digital camera..tu waktu tunang..konon nk ambik hati tunang skrg siap la ko en suami tak tido mlm ko mesti mimpi2 apa nk bagi bini dia ini..ehe..kejam sikit yea di situ...

okla..xmo dah cita pjg2 sedih sgt...ehe..sangatlah kan....nk wish birthday to my anak sedara diatas jea...happy birtday aida irsalina...moga jadi anak yg solehah dan semoga success selalu..dari mak tam yg cumil dan paktam yg ensem...daaa
Photobucket

Selasa, 18 Mei 2010

Kali ini Model tak berbayar lagi tak laku saya jaja kan..ehe

Ni la universe model..miss universe...uhuh





ni semua mangsa paksaan saya untuk menjadi model....paksa juaga walaupun tak rela..tapi anak2 sedara saya ni semua getek..xpaksa pun buat muka2 xboleh blah suh dipaksa..maklumla nak mengedik didepan kamera saya ini..

bila sesuatu menda baru saya buat,saya akan jadikan anak2 sedara sebagai model...semua dah besar panjang dan cantik2 belaka (pomote ank sedara) cam gaya ibu ayam nk jual anak ayam tak...lagi sekali jgn ditiru cara ini tau...xbaekkkkk..ehe..

so dengan harapan keras tangan ini dapat dijual dengan larisnya.....maklumla bila model cantik dan cumil maka hasilnya akan memberangsangkan jiwa pembeli nk beli...psyco nya penjual...uhuhu...

so dibwah ni saya paksa gak si kecik ni.....ehe...tapi muka rela tak..ni tak lama besar ni ikut jejak kasih kakak2nya la ni nk jadi model saya..alahai...alisya....





Photobucket

Felts again

Pink Love

Patrick

Naruto,tweety dan elmo

dua sahabat rasanya..ehe


ni yg telah hbis di jual seperti pisang goreng panas dan yg latest tu saya tengah tunggu empunya tuan datang pick up di tempat kerja saya...on da way katanya

sian empunya diri ngah tercari2 pat kerja saya ini..ehe maap yea cik

ada lagi 4 patern menanti di rumah...OMG i need kerajinan yg melampau untuk menyiapkan kerja2 ini..maklumla kerajinan tu dh tahap kritikal..bila tengok kain saya terasa sayu..seolah2 memanggil marila potong saya..buat bentuk yg cumil..owh sungguh kesian

ni semua gara2 balik kerja saya akan baring dan golek2 cam ayam panggana di atas katil sungguh tak lawa okea..jgn tiru aksi saya itu....saya akan suis TV dan start tgok sayang cendana TV3 di selang seli ngan Shree TV8 (zee TV), habis tu saya sambung tengok Cinta dan Anugerah TV9 di selang ngan Main phyar apa ntah TV8 gak,hbis tu saya sambung choti bahu TV8 gak zee Tv dan seterus nya TV3 dan TV4 (diari akademik)

solat maghrib jap..dan lagi sampai kul 12 mlm..saya asik tgok tv...nape saya suka tgok cite hindustan yea..takde lak darah india lam badan ni tpi tue yg saya minat..siap nangis takleh blah...sedey wooo tgok...

kdg2 suami saya tgok saya terkebil2 mintak ihsan saya masak untuk mkn malam...dengan buat muka tak bersalah senyum kambing tanda mls masak....uhuhu....sian en suami...

hbis bila la saya nk buat felts ni...alahai mood datang la padaku ini..merayu penuh pengharapan
Photobucket

Isnin, 17 Mei 2010

Bila Memancing menyebabkan ketagihan tahap gaban



ini adalah gambar original tanpa perlu melutut dan merayu kepada Mr Google...uhu..bangga jea aku nie..ehe

dah lama tak memancing..ini semua gara2 TERbeli pancing la ni..2 batang pancing (btol ke peritbahasa aku tu) yg berharga sangat mahal bagi aku..leh makan 2 kali KFC,Mc D dan pizza hut selama seminggu...uhu..sgt tak suka sebenarnya nk beli mahal2 tu

dulu aku lebih suka pakai batang buluh yg di tebang di belakang umah mak aku jea...tali yg di ikat pada kotak rokot yg lebih sebiji batu pemberat dan mata kail...best tyme rentap bila lawan ngan ikan..teringat lak port lama kat tali air di kg aku dulu

skrg dh modern,kena guna yg ada moto bagai..aku sebenar tak reti guna tu yg aku kata tak suka..ehe...bila dah bljar dari en Boroi iaitu my hubby langsg jadi super expert...ehe

dan kerana ketereran itu la (belit lidah woo) tiap kali g mancing tak pernah balik ngan tangan kosong..terer tak?

sabtu lepas aku leh plak sampai 2 pagi melepak di tebing sungai semata ketagihan memancing yg tahap kritikal...kalau kat umah tido pun syiok..tpi kerana layan ketagihan tu tak sedar dh 2 pagi...ehe

ikan pun tahu nak tido, patut la malam tu kurang menjadi,aku yakin semua ikan dh tido...uhu...

malam ni masih nak meneruskan aktiviti itew..mintakla tak ujan kan...t naya jea...uhu
Photobucket

Jumaat, 14 Mei 2010

Tabung



cerita pasal tabung ni sebenarnya dah basi...ehe..tapi saya blom ccerita di dalam blog ini...ini lah saya kalau datang angin kus kus pemalas langsung takde entri yg saya nk ceritakan kepada anda sekalian

uhu..mood nak berblog ni makin kurang sebabnya bila setiap kali saya nk attach gambar saya perlu restart tenet 3 /4 kali baru boleh..tu saya bengang tu...

tpi hari ni walawei tenet pun ok...attach gambar pun senang so 2 entri sekali saya pos..maybe ada yg ketiga keempat mana tahu kan?...

ok berbalik pada tabung..lihat tak dua tabung comel saya tu..tahu tak nilai dalam tu brapa?....ehe jeng jeng Rm 864.15 sen...ada gak sen..semua nya selamat saya simpan dalam ASB...jaminan kewangan saya

duit tu sebenarnya hasil hari2 saya pulang dari kerja mengodek segala saki baki duit syiling dalam dompet saya dan jugak dompet en hubby....uhuhu..kayo sekejap...

ermss apa yea saya nk buat dengan duit itu...duit tu saya nk kumpul nk g jalan2 ngan en hubby saya,selebihnya saya nk simpan untuk anak2 saya nanti...berangan pulak

tabungan saya dan encik suami itu..sekarang saya gila pulak menyimpan duit kertas RM1.00..dah banyak tu...ehe..walaupun saya dh hbis duit lam dompet saya akan merengek2 gedik kepada en hubby mintak rm 1.00 nk makn ais krim di sekolah..yg dalam tabung tetap tak usik..prinsip tu..

bila menyimpan jangan gatal tangan nk ambik..pasti kena ketuk...ehe...

oklah..balik ni saya nk masuk lagi....uhu..biar setinggi gunung duit saya itu

Photobucket

RumahKu Syurgaku


salam

hari ni mari kita kongsi tentang konsep rumahku syurgaku....
kawan saya selalu bertanya kenapa saya dah kawin tapi minggu2 saya balik kampung saya....ya.
saya pun takde jawapan kenapa....ehe

yang pasti saya ari2 rindu akan bunda dan ayahnda saya yang tercinta itu....terutama bunda saya la...

hampir 23 tahun saya hidup dengan dorang tetiba saya kawin lalu saya meninggalkan dorang ikut si suami berhijrah ke tempat beliau...memang sangatlah saya sedih...bukan tak sayang encik suami tapi saya tak pernah berpisah dengan keluarga saya...dari kecil saya sekolah di gerik,sekolah menengah di gerik,sekolah teknik pun di gerik,hanya saya melanjutkan pelajaran di poli jea saya terpisah di tanjong malim..tu pun tiap2 bulan saya akan balik..

saya sanggup menaiki cik pink lady saya (scooter),sorang2 ikot highway selama 5 jam untuk sampai ke rumah mak saya...uhuhu..

kenapa saya suka umah saya (ceh dah mcm iklan hari raua lak..ehe)..sebab keluarga saya sangat bahagia...even kami 9 beradik kami sangat pro aktif,talkative dan tif tif segala...uhuhu..

minggu ni saya tak dpt balik kampung dan saya sangat sedih...rasa nk nangis jea...ni semua pasal gotong royong la ni..siap pekeliling bagai....alahai bunda...

chop apa kena mengena rumahku syurga ku seperti tajuk di atas yea?...ehe...xkira jugak sbb saya anggap rumah saya syurga saya la...uhuhu..

P/s: to My Mak...thanks jasamu mendidik saya ni jadi besar dan kuat...tak dpat saya balas jasamu itu..love u lah....mesti mak rindu nak jongket ngan saya lagi kan??...alahai bunda....


Photobucket

Isnin, 10 Mei 2010

selamat hari ibu

selamat hari ibu buat my ibu PN Zamzuriah bt Zaini

ujung minggu lepas kami telah pulang ke kg untuk celebrate hari ibu, buat majlis simple jea...aku buat 2 jenis kek..satu kek coklat satu cupcake...

kek coklat tue kami terus sambut besday ahli keluarga yg lahir pada bulan april dan mei....ehehe...

buat makan keaw tiaw,pengat pisang,kek,kacang2 dan sedikit makanan ringan...

ok la tue jea laporan hari ini..sekian...uhu


Photobucket

Khamis, 6 Mei 2010

duhai hati tabahlah hati

arghhh feeling lak tetiba dengar lagu....napew eh mudah tersentuh lately ni....uhuhu...jgn la mcm tu uhuhu...

13.5.2010 ni genaplah usia perkhawinan kami yg ke 1tahun 5 bulan...masih lam mood sayang menyanyangi dan honeymoon

sering kali terdengar pertanyaan "dh preggy ke?" ermss cam susah lak nk jawab..kalah soklan SPM dulu...ekekkeke

kalau la saya boleh dpat segera..mau jea hari kawin tu esoknya pregnant...tol tak..tapi sapa tahu kuasa ALLAH s.w.t...mungkin ada hikmah tersembunyi

dari hari ke sehari cam sedih jea bila dengar kawan2 sorg demi seorg dah pregnant..pengalaman dorng tu cam nk jea rasai sama....lak tuh kadang2 aku lak yg teruja lebih...sabau jea la..ehe

ntahla...kesian en suami dah la dia dua beradik jea....kalau ada anakkan lebih meriah..ehe...bukan rezeki kita lagi la sayang...hari2 kita berdoa...mungkin ALLAH blom lagi mahu makbulkan doa kita atau DIA rindu sgt nak dengar lagi rintihan doa kita...DIA takut kita lalai bila kita gembira dan lupa akan DIA..

aduhai jiwa dan hati jea tahu..ni la kalau duk sorg asik touching jea...kalau ramai2 lupa masalah...tapi takde anak itu masalah ke?>..tak la...mungkin hikmah...

ok la...takleh tulis bnyak2 kan berderai pulak...ekekek

P/S: untuk My Hubby saya sayang anda banyak2..tak perlu harta bertimbun,cukuplah kasih sayang dan gurau senda kamu yg banyak itu...saya sgt bahagia dengan kamu...uhuhu.. i LOVE u lah...muah



Photobucket