Khamis, 25 Mac 2010

ART INSPIRATION

selasa lepas emi pergi ke ipoh garden..nak pergi jugak word craft workshop..sbb dengar cite situ bnyak supply brangan craft..

so cabut dari pat kerja kul 4.30..ehe jgn marah ha boss...dah bnyk kali pergi asik tutup..yela dia buka smpai kul 7 je..pastu ahad isnin off..

so pas balik kerja terus ajak en hubby ke kedai tu..ermss mmg banyak rambang bijik mata..tapi harga super duper boleh tahan mahalnya,.

so terpandang la poster diatas..rasa cam nk join..tapi cam takde bahan lak nak pamer..so maybe akan pergi sebagai pelawat jea la dulu..nnti2 emi leh join buka booth lak..ehe

after ke situ kitaorg gerak ke ipoh prade..masuk la kedai 100 yen depan ipoh prade tu..semua brang tak kira kecik besar harga RM 4.90..kalau besar untung..kalau kecik cam rugi..ehe..just windows shopping jela

so la 10 minit kitaorg ke ipoh prade..masuk popular book store..apa lagi cari buku craft..jumpa la..melayang gak hmpir 100...huhuhu..

xpe minat nye pasal kan...

so entri ni sebenarnya nk ajak korang join /dtang ke ipoh parade nanti ye..

Photobucket

Jumaat, 12 Mac 2010

felt to me and my hubby





ritu asik menyiapkan baju2 felts tuk anak2 sedara..skrg untuk saya pula....baju ni kami beli di kamdar..so kosong je..maka datang idea nk letak perkataan ni...

nnti leh pakai ngan anak2 sedara aku lak..ehe...besh2...

yang my hubby tu dah siap di jahit yg aku lak lom lagi..maybe mlm ni hbis kan sisa-sisa terakhir jahitan sblm pulang ke kg..

dah mcm ari raya dh nk blik kg ni...uhu

Photobucket

Selasa, 9 Mac 2010

Cubaan Pertama..yeay!!!




ni first time aku cuba jahit felts di t-shirt...percubaan pertama ini aku buat khas untuk anak2 sedara aku...8 org semuanya...lenguhnya tngan nak potong and nak jahit...

walaupun lom kemas sepenuhnya tapi aku suka dan puas tgok hasilnya..wohaaa.. xsabar tgok si kecil semua memakai hasil kerja tangan ku yg keras ini nanti

aku nak cuba siapkan lam minggu ini..boleh dorang pakai hari kenduri naek umah baru aku tu nanti...walawei...xsabarnya

Photobucket

GIVEAWAY!!! from sararisa


first time join Giveaway...ni pun dari ajakan tuan punya yg buat..thanks sara....
ok syarat2 nya adalah

~ add blog sararisa-craft ke dlm blog list anda dan jadilah follower - DONE
~ copy gambar diatas,buat entri khas dan letak link blog sararisa-craft- DONE
~ tinggalkan link anda dan jejak anda di ruangan komen entry ini sahaja.-DONE
~ tarikh tutup contest ini ialah 11 MAC 2010 pada pukul 8mlm

antara hadiah yg di tawarkan:
~ 60++ fancy button
~ 1 set love sticker
~ 3 set wooden heart shape
~ 20pc satin flower
~ alphabet confetti
~ love confetti
~ flower shape sequin
~ 2 pc butterfly memo clip
~ 15pc assorted eva foam applique
~ lace border flower
~ 2pc love cross stitch
~ 1 pc love applique
~ DAN JUGA HADIAH MISTERI MENANTI ANDA!!

mintak2 la i dapat..wohaaa...x sabarnya...huhuhu




Photobucket

Khamis, 4 Mac 2010

Felt V

Couple Pillow 1 pcs RM 4.00 / 1 Pair Rm 7.00
couple pillow
booked by my x-schoolmate shoe

Photobucket