Rabu, 27 Oktober 2010

Tutorial : Jadikan Page pendek dengan Scroll

Thanks kak liya lagi..ehehe

semalam requestkan nk jadikan kita nya code pendek..perasaan tak tutorial sorokkan shoutbox tu terlalu panjang..emi tgok pun rungsing..so apa la request la menda baik ni dari kak liya comel itu..sepantas kilat dia buatkan..ehehe


Gambar sebelum


so hari ini emi lak akan panjangkan ilmu ini pada anda semua... so marilah kita jadikan page anda kelihatan pendek dengan scroll ini..ehee
Gambar selepas

COPY ini

<div style="border: 1px solid rgb(0, 0, 0); overflow: auto; width: 200px; height: 30px;">SAYA SUKA BUAT TUTORIAL UNTUK KONGSI-KONGSI DENGAN ANDA SEMUA</div>

DAN akan terhasil lah begini

SAYA SUKA BUAT TUTORIAL UNTUK KONGSI-KONGSI DENGAN ANDA SEMUA

ejaslah ketinggian dan kelebaran yang sesuai...sekian sharing is caring

4 ulasan:

@LiYaNNuaR berkata...

welkam dear... u r rite... sharing is loving... muahhs

ejdeejasmi berkata...

nnti untuk kegunaan masa hadpan jugak

dotblogspotdotkom berkata...

TQ....

nanti pakcik cuba try test...

ejdeejasmi berkata...

test try tengok yea