Jumaat, 8 Oktober 2010

bila cuti sekolah nak mula ni

lambat lagi ke cuti nak bermula..ish ish nape suka cuti sekolah?..padahal aku tetap kena kerja,..sbb aku bukan cikgu pun yg akan bergembira tiap kali cuti sekolah kan?.

xde la gembira sgt tapi gembira la jugak sbbnya sekolah akan sunyi,pastu aku ingat nk re format semua computer di sekolah ini..kiranya tahun baru semua baru..bio semua gigit jari..kali ni semua aku nk buat administrator..nk lock up semua xleh install apa2 dah baik PC guru atau student..kalau tak setahun 10 kali duk mengadap cuci virus

aduhai dah la guna xreti nk scan dulu segala peranti luo...xpe semangat2 yea..berjuang demi kebaikan bersama

internet pula masalah GITN ni sesuka hati tukar alternate DNS..dah la terkumat kamit kena tukar setiap PC...aduhai....bila xde tenet bising jea semua...

Ya allah KAU makbullah permintaan aku ini, tahun depan hambamu ini mau tukar ke bidang yang berkaitan dengan dirinya..amin

berharap sangat tahun 2011 nnti aku dapat sinar baru,kerja baru dan loan rumah aku diluluskan..nak duk umah baru yeay...alhamdullilah walau gaji cukup2 makan tapi berkat jimat cermat yg kami amalkan kami berjaya dapat apa yg org lain dpt..walau umah tak besar tapi alhamdullilah umah sendiri

amin.ya rabbal alamin


Photobucket

1 ulasan:

dotblogspotdotkom berkata...

dolu kat lab... guna juzt reboot kad.... mmg senang la nak handle.. terutama kat lab....

tapi kalu nak mudah.... buat ghosting... pastikan 1 pc tu mmg apdet... kira dah tip top..... lepas tu ghosting seme pc kat lab tu.... guna master tu tadi...

anyway... good luck fren...