Rabu, 14 Julai 2010

Ini ke namanya kerja?..halal Tak?


kerja saya seperti diaatas

hari-hari saya datang kerja...(baca nada hari2 saya main bola filem p.ramlee)
pukul 7.50 dah terpacak depan lab...buka kunci,buka grill bagi salam...letak beg dan naik opis tulis kehadiran...
turun tangga dengan lenggang kangkung dan masuk lab suis on laptop,suis on air cond...tengok-tengok,pantau-pantau...
ambil penyapu,sapu sampah,buang sampah dan menyampah

tepuk kerusi duduk...klik mozila..type facebook,usha komen tak sempat balas semlam,usha add list friend,usha msg order craft,msg nk berkenalan..balas semua..uhuhuu

buka blog..usha komen,ada komen baru balas,kalau takde tenung dalam2...eehee...buka add tab type blogger.com

kul 10 ..ketuk tingkap jiran sebelah...ke kantin sarapan...

kul 1.00 ketuk tingkap lagi..lunch hour...

kul 2..siap2 ke surau jiran sebelah..

kul 2.30 duduk balik kerusi empuk pai kul 5 tutup laptop dan balik...

yeaaay itu la kerja saya hari2...

5 tahun akan datang

berat badan akan cecah 100kg....pinggang tulang belakang akan sakit dan kaki jugak begitu....

help....saya tak suka la kerja camni...aduhai bila saya nk dpat kerja lain...

halal ke gaji saya tiap2 bulan itu?...

dalam seminggu saya akan punyai 2 @ 3 masalah sahaja..itu yg saya akan buat...aduhai..mencabarnya kerja saya ini..sekian...


P/S: bila SPA nk jemput saya interview kerja yang lain...terus menunggu sampai ntahla bila...



Photobucket

3 ulasan:

dotblogspotdotkom berkata...

apa kata kamu belajar on9.... bidang network ke?.... setup server ke?... @ pun kamu suka buat web?...

@ seme tu kamu dah mahir?... huhuhu nak buat mcmne.. dah itu keje nyee...

ch@ berkata...

buat design laman web pun ok jugak, buat novel online ke, buat handmade card ke. haha...

ejdeejasmi berkata...

pakcik: semua tu lom mahir..ehe akan di coba nanti...mata dah berpino asik melihat screen

cha: mcm2 suh buat..nnti lagi poning..eheheh