Jumaat, 14 Mei 2010

RumahKu Syurgaku


salam

hari ni mari kita kongsi tentang konsep rumahku syurgaku....
kawan saya selalu bertanya kenapa saya dah kawin tapi minggu2 saya balik kampung saya....ya.
saya pun takde jawapan kenapa....ehe

yang pasti saya ari2 rindu akan bunda dan ayahnda saya yang tercinta itu....terutama bunda saya la...

hampir 23 tahun saya hidup dengan dorang tetiba saya kawin lalu saya meninggalkan dorang ikut si suami berhijrah ke tempat beliau...memang sangatlah saya sedih...bukan tak sayang encik suami tapi saya tak pernah berpisah dengan keluarga saya...dari kecil saya sekolah di gerik,sekolah menengah di gerik,sekolah teknik pun di gerik,hanya saya melanjutkan pelajaran di poli jea saya terpisah di tanjong malim..tu pun tiap2 bulan saya akan balik..

saya sanggup menaiki cik pink lady saya (scooter),sorang2 ikot highway selama 5 jam untuk sampai ke rumah mak saya...uhuhu..

kenapa saya suka umah saya (ceh dah mcm iklan hari raua lak..ehe)..sebab keluarga saya sangat bahagia...even kami 9 beradik kami sangat pro aktif,talkative dan tif tif segala...uhuhu..

minggu ni saya tak dpt balik kampung dan saya sangat sedih...rasa nk nangis jea...ni semua pasal gotong royong la ni..siap pekeliling bagai....alahai bunda...

chop apa kena mengena rumahku syurga ku seperti tajuk di atas yea?...ehe...xkira jugak sbb saya anggap rumah saya syurga saya la...uhuhu..

P/s: to My Mak...thanks jasamu mendidik saya ni jadi besar dan kuat...tak dpat saya balas jasamu itu..love u lah....mesti mak rindu nak jongket ngan saya lagi kan??...alahai bunda....


Photobucket

Tiada ulasan: