Rabu, 18 November 2009

~* Jahit Manik Tabur *~

Salam semua

lama dah tak hapdetkan almaklumla ujung tahun ni faham2 la tahap kebizian camner

ok jom tengok jahitan terbaru emi..maap la masih keras tangan...

ni baju adik kepada kak ikin..ofismate emi..nk pakai kenduri katanya..hopefully dia suka..






Photobucket

Jumaat, 13 November 2009

~* Review Filem 2012*~

salam dan selamat pagi...
kali ini emi nak uat entri pasal filem 2012 yang sedang hangat diperkatakan sekarang..semalam emi ngan hubby g tgok filem ni kat Taiping sentrel.

filem ni dari minggu lepas emi dah start remind tarikhnya..kononnya nk jadi org first la tgok..1st time ni emi g tgok hari ni keluar hari ni emi g tgok..huhuhu

selalu nya ambik masa gak la selepas seminggu tayangan baru p tgok

owh sungguh mendukacita...dah la 2 kali blackout lam pawagam tu..ngah asik masyuk melihatnya black out..mau huru hara gak la la pawagam malam tadi

emi p tgok kul 11.30 sebb kul 9.15 semua dah sold out..wah semua teruja nk tgok filem ni kan?..ok meh emi bagi kelebihan dan keburukan

kita start dari keburukan la dulu ye
1. Starting mmg dah tak faham apa dah taw taw Andrian (saintis USA) dah g negara india pastu jumpa Santham iaitu orang pertama yang menjumpai fenonema kerak bumi sedang dalam proses mengalami kehancuran

2. banyak tak faham sebb masa berlalu terlalu pantas..5 minit ditahun 2009.5saat ditahun 2010,5 saat tahun 2011 dan setrusnya

3. leh plak ada team ngah buat kapal besar nak larikan diri

4. tak logik sangat sebbnya ada time la leh lepaskan diri

5. agama Hindu,Budhha dan kristian je ditonjolkan..islam xde..cuma 1 je cam slide show gambar kat mekah



banyak la lagi g la tgok ye..huhuhu

kelebihannya:

1. time bumi terbelah tu , tsunami,gunung berapi mmg real..sgt menakutkan
2. sepanjang dalam tu emi duk beristigfar je dan berfikir kalau mmg betul mcm tu mmg tak terdaya emi nk melawan....rasa diri kerdil..mmg ingat mati jela..
3. sound effect ok


P/s: bagi 3 setengah bintang jela...hampa la jugak..sebb nk g tgok punya la excited tapi filem xde la best sangat..

sapa2 dah tgok tu leh la share perasaan anda lak..maybe emi salah penilaian...maklumla ting tong jgk rini sbb semalam tido lewat..huhuh
Photobucket

Rabu, 4 November 2009

~* Jawatan Baru Kah ? *~

salam..wah dah lama tol tak hapdet ye..gila bersawang tol blog ni..tak percaya tgok la entri terakhir bila? dah bulan lepas hanya 5 kali je aku hapdet..hahaha..

malas la skrg ni..ntah la...mood berblogging seakan hilang...aku kena guna2 ke?..hikhik..astagfirullahalazim....ada lak kat situ..vitamin R tak cukup sebenarnya..so Vitamin M cross line la apa lagi

skrg aku gila berfacebook...bukan gila duk menulis entri tapi gila dok main game kat situ..asik masyuk je..sampai nk tido malam pun leh lagi dok sembang pasal facebook ngan suami..hahaha...penangan gila la ngan facebook...adoi

ok berbalik pada tajuk entri aku tu..ooooo opss jangan salah faham ye...bukannya naik pangkat jauh sekali dpat kenaikkan gaji..tu cuma kerja terpaksa rela..tapi ok la..skrgnya aku ada pengalaman disitu dan pengalaman itu dihargai oleh mereka...ceh

so nnti bermula lah kerja aku...ari tu aku dh buat satu di sk laneh lubok merbau..masih ingat kan?..semalam aku dapat surat perlantikan ni secara rasmi...laku nnti kalu aku mintak kerja lain..hopefully..amin

letter head tu?..dari mana see..hikhik
Pengerusi/Ahli lembaga pemeriksa( ahli je la)hikhik
sain tu yg penting tu

ok la tu je untuk arini..nnti aku tulis lagi ye..if ada kerajinan...doakan aku rajin ye..hiihi

Photobucket