Jumaat, 23 Oktober 2009

~* Tag Pertama Bulan Ini *~

hari tu ada emi ada terjah blog cik sarah..jumpa la tag ni..teringin lak nak buat..hihii...so jom la terjah ye

Please state your current brand of the following:



1. hair shampoo :
DOVE grey

2. hair conditioner :
tak pakai pun

3. facial foam :
Safi Balqis

4. scrubs :
xde jugak

5. facial cream :
Safi Balqis ni emi pakai since emi tingakatn 4 lagi..till now xpernah tukar

6. body lotion :
ala tak ingt la brand apa..hihi..sebb jarang pakai...xsuka..sbb melekit

7. shower soap :
Dettol

8. lipstick :
xpakai gak..ngee...kekadang je sapu lips balm silky girl...

9. perfume :
Lancome (purple)...

10. deodeorant :
Ladies stick (blossom)
Garnier Kuning


PART B (clothes)

Just state the favourite brand that you have only:

1. t-shirt :
xder brand pun asal cantik sudah

2. jeans :
Live`s murah2 je...huhu

3. baju kurung/melayu :
Tempah or ready made tak kesah asal lawa

4. shoes :
sandal RM 10 kat pasar malam..hihihi

5. slippers :
slip toi...kalau org yg tinggal di hostel akan tahu brand ni

6. spectacles/sunglasses :
nope..xde

7. hijjab :
xkesah..paling selesa bawal

8. underwear:
hahaha..ada brand ke?..selalu beli kat AVOn je


9. belt :
xde

10. socks : yg murah2 sudah

11. watch : -
swatch- pasar malam..ngeeee



PART C (technology)



1. mobile handphone : SONY ERICSSON K800i.

2. laptop/notebook : ACER

3. printer/scanner : HP deskjet 845c

4. camera : Samsung (hadiah birhtday dari suami)

5. hardisk :Western nye


6. mp3/mp4 : -




Photobucket

Selasa, 13 Oktober 2009

~* Ulang Tahun Pertama Blog *~



today adalah anniversary blog aku yg pertama...happy birthday..hiihiiiii



Photobucket

Isnin, 12 Oktober 2009

~* Hadiah *~

ermss..best je rasa..minggu lepas dpat minggu ni pun dapat..ni bukan dapat saja taw..ni dapat sbb ada kerjanya...hihiii..

kebetulan kot..minggu lepas seminggu berkursus di instun behrang t.malim...hari terakhir ada la ujian penilain..ingatkan saja2 buat rupanya tu untuk menilai sejauh mana kita faham akan pembelanjaran kita...

kursus macromedia flash..bagi yg tek pernah belajar memang teruja hbis..cam emi..siap yg simple2 pun emi leh kata dasyat2..fuhs.mmg hebt la sapa yg expert lam bidang ni...

so berbalik pada kuiz tersebut..buat punya buat emi ngan ayien kawan emi dari melaka je yg dapat fullmark...fuhss bangga siot

ingatkan apa je..rupanya penyelaras kursus tu kata saya akan bagi hadiah..so dia bagitahu dapat ANTIVIRUS PANDA original langganan setahun...bangga gila

huuhuhuh

dan keduanya lak..balik2 sekolah pagi tadi ada seorang ustazah cakap emi jangan lupa ambik hadiah kuiz ramadhan ari tu..

wah aku menang ke..best2 dan dapat la hadiah ni

mmg best..bertuah sunbgguh emi..ceh ayat last tu...ngeee

Photobucket

~* buaah apa kah ini *~


buah apakah ini?

ni ada kaitan dengan pantun nasihat orang tua2 dahulu kala?..
sapa jawab paling awal akan dapat hadiah dari emi...

1st time nk bagi hadiah ni..hikhik

Photobucket

Selasa, 6 Oktober 2009

~* Sedang Berkursus *~


Maaf lama tak hapdet Blog..busy la..to Pakcik blogspot sorry ye selalu masuk lam blog emi asik terliur je ngan popia pedas tu..hikhik..

maklum la mood raya masih ada..so pasti itu yg menjadi santapan mata pakcik ye..

skrg ni ngah busy berkursus..minggu depan baru balik..sian my hubby kena tgl seminggu..biasala tuntutan kerja membataskan segalanya...

ok la ni je yg sempat di pikir..idea xde..layan jela gmbr kami berlibur petang2 di sini..








Photobucket