Selasa, 30 Jun 2009

[ Video Induksi ]



Ni la video induksi emi dulu..rindu pada semua..miss u ok..


dan ini lak gambar peserta...hahaha..org popular kat mana..sila la cari ye..hihihi

p/s: kalau tanya sapa paling happening..hahahhaha..aku la jawabnye..hikhik...
miss u guyss.


~* Jumpa Ayien syg *~


Ini Ayien my sweetheart


owh saya hampir terlupa..di sebbkan kesedihan pemergian seorang nenek saya hampir terlupa yg saya berjumpa ngan kawan paling sy sayang ayien..

thanks dear sbb ada masa saya sedih..Actually nenek saya tinggal di melaka,di sg udang so sepnjang dia sakit pak ndak ajal saya di alor Gajah yang jaga dia..so ayien adalah kawan sy yg berkerja sbg Juruteknik Komputer di Pej tanah dan daerah Alor Gajah..

sy sgt merindui dia..she d best 4 eve...sy SMS dia kata ondway ke melaka..so dia dtg menziarahi nenek saya jugak..then dia tolong saya carikan kedai tayar kereta sbb kereta suami saya guna tyar spare je sbb dah pancit sblm ke Melaka..


Apek yang tukar tayar..( dia Ckp sy cerewet) cit...hihihi..customer 1st ok

pastu dia jugak tunjukkan saya Farmasi sbb abg ipar saya demam..pastu kitorg beli nasi dan terus ke rumah ayien..rest2 and lepak2 jap..ayien balik ofis dia balik dan tglkan saya di umah dia..after few hours kitorg decide nak balik dh sbb mak ngan abh nak g Jasin lak...

mmg sgt penat... dan saya sgt gembira jumpa ayien.. i really miss her.. thanks sayang

saya jugak sempat jumpa Wahida..housemate ayien merangkap ofismate ayien dan juga blogger..

best jumpa korg dan saya pasti akan jumpa korg lagi ye..

Isnin, 29 Jun 2009

~* Sitiawan & Lumut *~


welcome to Lumut

di perkarangan rumah family angkat

semalam aku pergi melawat keluarga angkat tersayang di Fecra Lekir Sitiawan En Damanhuri dan Pn suhaila...dari kuala kitaorg bertolak dalam kul 11.00 pagi..kata suami dekat je ikut manong,beruas..aku ikut je sbb yg drive dia..hikhik..aku sebelah tido..

sampai disana lebih kurang kul 1.00 tghari..mak angkat aku lak takde sbb g mkn knduri kat kawasan runmah dia..so aku pun tunggu je la kat luar

hihi..lepak2 kat umah dia siap mkn tghari lagi...aku pun nyembang2..sampai la kul 5 petang...


Model tulang Ikan
Model Sauh
so pastu kitorg dicide nak balik..tapi ayah angkat aku iya2 halang ajak kitorg perkena ikan bakar kedai dia..fuhhh sedapnya kitaorg pun stay..kul 6 kitorg kuar g lumut..jalan2 tgok laut..tenang nya

...hikhik..sgt best..pasni leh lagi kesana....ermsss mula merindui mereka


~* AL- Fatihah *~

Hari Khamis yang lepas Nenek saya di Melaka telah kembali ke Rahmahtullah...Al-Fatihah buat nenda tersayang Yam Binti Baba..

saya sempat kesana ..walaupun sedih tapi saya sempat mengucupi dahi beliau sebelum beliau di semadikan untuk selamanya..

kami di beritahu ketiadaan beliau jam 11.00 malam, telefon adik beradik yang lain tunggu ayah dan mak dari gerik kul 2 pagi baru sampai di rumah saya..berkumpul di rumah saya sebelum kakak saya dr alor setar sampai kul 3 pagi...

kami bertolak lebih kurang kul 4 pagi dan sampai di melaka tepat jam 9 pagi...

so,saya sempat mengiringi jenazah smpai ke kubur..

saya sngt sedih..dan paling sedih tentula apabila melihat ayah saya menanggis..syahdu je sbb tu first time sy lihat ayah saya menanggis...

AL-FATIHAH

Rabu, 24 Jun 2009

~* Kerja..Kerja..kerja..bila nak habis..*~

hihii..tajuk je macam tensen kan?..tapi takde la..cuma lately busy sgt dan otak semakin tepu untuk menulis...maybe tangan pon dh krem..hahahha..

aku ada banyak gambar yg perlu di edit..ahhh busynya..ceh...ok meh la tgok psgn yg aku dh siap...takla cantik mana..tapi leh la dr takde kan..hahahah..



Majlis Pertunangan safura & Lan

Majlis Persandingan Hanim & saaim

Majlis Persandingan Silawati & Firdaus

Selasa, 23 Jun 2009

~* Award *~


Thanks to en dot a.k.a pakcik dot .yang tak ensem kiut itu .kerana memberi hadiah ini..sgt suka ari ini..tq ye pakcik..hihii

Isnin, 22 Jun 2009

[ Jiwa Kacau ]



sakit tul hati..hati aku ngan sakit..jiwa ngah kacau..kacau nye jiwa aku..huhu...

nak je aku sembur,nak je aku cari gaduh..sib aku bukan cengitu..sabarlah duhai hati

Ya ALLAH bagi la aku kekuatan iman,..eiiii....cit poooorah..(terlepas gak) sorry...



Khamis, 18 Jun 2009

~* Yes Saya LULUS induksi *~


ini sijil yang saya terima minggu lepas..dari tempat lama dan diredirect ke pada saya..thanks kak ati..






see dah lulus..hihii

tadaa saya dah leh confirm...hihiii...alhamdullilah tahun ni saya dah leh di sahkan dalam jawatan..amin...

P/s: semoga saya terus jadi pekerja cemerlang dan penuh ngan kesabaran untuk menghadapi kesulitan

semoga ALLAH S.W.T sentiasa menetapkan iman saya dan menjadikan saya seorang pekerja yang dirahmati..amin..




~* Ribbontales yang cumil *~


ha meh kawan2 kita tgok blog ini RIBBONTALES.. sangat cumilkan dianya ribbon tu..aduh kalau la cik eny leh bagi free satu kat saya lagi cumil..hihihi

ok mcamana nak order..sila berkunjungan di blog itu dan anda leh tentukan citarasa anda sendiri..sangat happening dan comel.




dan paling best harga sangat berpatutan..jom sama2 ke blog dia..hihii





Rabu, 17 Jun 2009

~* Aku Nak Tambah Sedikit Je Lagi *~

N3 kali ni aku ringkaskan seboleh yang dpat...bukan malas menulis tapi aku sedikit kepenatan dan kehilangan ingatan idea..hihihi..

dan aku sebolehnya akan menyiapkan N3 ini..hihi..aku sebenarnya nak menunjuk lampirkan hasi kerja aku..hihi..aku kan tangan keras..so inila hasilnya...hihii




ermsss bolehla dari takder kan?



aku mmg berbakat langsung tiada bakat lam melukis2 ni..hiii..tapi gagahi jugak la kan?




Selasa, 16 Jun 2009

~* Happy Fathers day *~




selamat hari Bapa kepada EN JASMI BIN IBRAHIM..andalah seorang ayah yg Best dan Terhebat..peluk cium dan kasih dari anakanda mu ayu...











Isnin, 15 Jun 2009

~* Aku Ada Banyak Cerita *~

aku ada banyak cerita mau di kongsi...kalau pun ada 5 page lom cukup nak cerita sepajang hampir dua minggu aku bercuti blog..even hakikatnya aku jadi silent readers pada blog sendiri..hahahah..sungguh hampas gas...hihihi

mana mau cerita dulu..angkat tangan dan sila baris aku mau tengok sapa mau jadi 1st story dalam ini blog ha...

aduyaiiii..ok tanpa membuang masa dan harapan korg juga aku dan tentunya mangsa2 wanted gambar yang akan disiarkan ini..hihi..harap maaf ye..kesulitan amat dikesali..hikhik..

ok jom la terjah..


ini cerita seorang guru kawin..dia ofis mate emi dulu di sekolah lama..hihi..lan tiada peti ais untukmu..so emi nak ucapkan SELAMAT PENGANTIN BARU Hamdee Azlan Dan wife..pada 06.06.2009..



ini pulak cerita seorang sahabat yang baru dikenali..semasa kursus induksi..sangat comel dan manja..emi suka nyakat dia..hihi..masa kendurinya pun sempat lagi emi sakat..hahah..mmg jahat..so untuk ila emi wish SELAMAT PENGANTIN BARU Ra`ila dan suami pada 06.06.09..wah sungguh jauh umah mu dan kami hampir putus asa untuk kesana..hikhik..nasib ada makcik yang sudi tunjukkan..terima kasih ye makcik..


ini pula cerita tentang seorang sepupu kepada suami..Azrul dan isteri selamat pengantin baru ye..suasana syahdu juga masa kenduri ini..ibunya menitiskan airmata sebb anak sulungnya sudah menamatkan zaman bujang..hihi..aku pun hampir menitiskan airmata..nasib baik aku padan control..hahaha..kalau tak malu je..



habis cerita kawin...ini la kerja yang emi dan pekerja hbiskan dalam cuti sekolah ini..kerja mengecat makmal sekolah..huhuhu..sangat penat..dan memang ceria walaupun emi ini seorang yg keras tangan ye..hihik.. dan hasilnya...jeng jeng jeng


ini dan....


ini..hihii.maaf kalau lukisan tidak cantik ye..thanks aishah for helping bagi idea..


dan akhir sekali perkara yg tidak sah kalau tak uat iaitu..jeng jeng..emi uat apam balik..yeha jadi..ye ye ye jadi n nyummy..meh la sapa nak rasa..urmmmmmm

P/s: saja aku uat korunk terliur


Khamis, 11 Jun 2009

~* Award dan tag *~

welcome back..huhuu..penat tul.. cuti sekolah ni..walaupun tak de pelajar aku ttp penat..hihih..

kali ini aku mengupgrade makmal komputer supaya ceria seperti aku..walau pun takde bakat seni..bakat terpendam ada la sikit2..hahahahaha..

so kerja pun belum siap..bayk komputer nak kena setting balik.dari A to Z dan nak di arrangekan kedudukannya..so aku nak rehat jap..merindu pada blog aku ni..asik jadi silent readers je pada blog sendiri..haru tul...

so en BEMIE sudah jerit bagitaw ada award so aku nk langsaikan jeritannya dengan aku nk jerit balik pada dia..hihi...

dan satu lagi tag lak dari adik aku ERLI...huhu..tahukah kamu kakak mu ini penat..adoi...

dan kad salam perkenalan dari cikgu farha yg comel itu..

so meh la tgok award,kad dan tag dari dorang..





Wah siap ada rules tu...huhuhu..

1) Accept the award, post it on your blog together with the name of the person who has granted the award and his or her blog link.

- dah dinyatakan diatas ye


2) Pass the award to 15 other blogs that you’ve newly discovered. Remember to contact the bloggers to let them know they have been chosen for this award.

- wah ramainya...emi nak bagi kat semua followers..thanks sebb follow emi..ambik la award tu..ikhlas dri emi..silakan..


dari erli lak




1. Award this badge to 10 bloggers whom you think are inspirational and friendly.
- adoi lagi ke..semua friendly dan baik ati..sumber insipirasi gak..so to follower ambik ye..sayang korang..

2. Make sure you put the recipients' names here, along with their links.

-banyak tuh

3. Let them know about this.
- ok nanti aku akan jerit kuat2..attention!!!!..hihihi

dan finally dari cik farha..thanks ye kawan...comel kad anda secomel anda..salam perkenalan jugak..






Selasa, 9 Jun 2009

~* Berehat seketika *~

Aku sedang ke BZ an yang teramat..so sebarang surat menyurat akan dilayan selepas ini..hihihi

P/s: sapa nak tolong aku melukis mural..dipersilakan ye...



Rabu, 3 Jun 2009

~* Free Domain *~

Thanks pada eryza..tadi ngah jalan2..emi nampak Tajuk free domian untuk blogspot..see diatas sana..dah bertukar kan?..hiihii

dulu www.ejdeejasmi.blogspot.com dan sekarang http://ejdeejasmi.via.my

thanks eryza

if nak tgok tutorial tentang ni leh la jengah2 di blog dia DISINI



Selasa, 2 Jun 2009

~* Pc takleh shutdown *~

hari ini sungguh tragis...bukan je hari dah 3 hari pc aku meragam..aku pun terlupa dah nk bgtaw suami aku bila balik kerja...

ntah mcmana semalam aku bgtaw dia..malam tadi kami berdua godek2 la apa yg patut..uat itu ini..fuh memang sgt susah

ahhh..suami aku pun tidak berjaya menyetelkan masalah ini...adoii..nak di format ke PC ni..sayang lak..malas lak aku nak insatall benda alah yg lain..

even ~~~~~~

aku dah siapkan GHOST buat pc aku ini..hihihii..

jenuh aku tanya sana sini.. nape pc aku takleh SHUTDOWN weh..hangin tul bila aku tekan shutdown keluar windows eror...satu tetingkap bagtaw crictical eror windows cannot unload this service..huuu haru je rasa..

dan akhir sekali aku berjaya menyetelkan poblem itu..huhuhu

dan cara2nya ialah:-

1. scandisk ( my comp +kilk kanan C+ properties+ tools+eror checking+check now)

2. pastu aku download ni

2.1 download program ni..guna utk scan registry yg rosak..

http://www.download.com/Advanced-Window ... l?tag=list

2.2 Defrag harddisk..

http://www.download.com/Auslogics-Disk- ... ag=lst-0-1

yg keempat optional..tapi digalakkan buat seminggu skali..

2.3 http://www.download.com/Auslogics-Regis ... ag=lst-0-2

yg 2.3 tu aku tak uat..aku just uat 2.1. ngan 2.2 je..besh2..alhamdulilah...hiiiii thanks pada semua yg membantu

Isnin, 1 Jun 2009

~* SKT FT17 dan bidang tugas *~

kat bawah ni aku nak share Skt dan bidang tugas FT17..dua kali dah aku pos..tapi ni nmpak kemas sikit..hihihi..cubaan yg berjaya..ok see di bawah