Khamis, 30 April 2009

~* Orang Bilang *~







kamu bilang padaku
bahwa kamu benar sayang
kau bilang aku kau akan slalu sayang
dan kamu bilang aku cinta kamu sayang

kamu bilang padaku
bahwa kamu benar cinta
kau bilang aku kau akan selalu cinta
dan kamu bilang aku sayang kamu cinta

tapi orang bilang
kata yang kamu enggak sayang
orang bilang kata yang kamu enggak cinta
orang bilang tentang kamu orang bilang

sekarang kamu bilang
bahwa kamu paling sayang
sekarang bilang bahwa kamu paling cinta
sekarang bilang aku siapa disayang..






~* A.T.T.E.N.T.I.O.N *~

bLOG DALAM PEMBIKINAN.

OLEH ITU BAYAK YG AKAN PENING..HIHI.








Selasa, 28 April 2009

~* Mee Udang Kuala Kangsar *~

Ah sangat teringin untuk mkn mee udang kuala sepetang..tapi apa kan daya tak jadi pulak si roslan ni..adoi bila la dpt mkn ni..hihii..
so jln2 ptg semalam suami mengajak ke mee udang kuala kangsar shj dulu..melepas kemponan.hihi.




sekali kitorg pun pergi makan..best la jugak..huhuhu..nanti pasti ke kuala seatang itu...

~* Cameron Highlands *~

Sabtu yang lepas..pergi berjalan2 di Cameron highland bersama famili..hihii..membawa ibu yg sgt kepingin kesitu..bukan kepingin apa kepingin nk beli pokok bunga..hikhik.so kami bawak la..so pergi bersama 3 buah keluarga..2buah keluarga kakak dan aku.sgt sejuk dan seronok








walau pun dlam perjalanan kakak aku dh munth..jln bersimpang siur..naik melalui simpang pulai..45 minit perjalanan nk ke sana..hihii..ibu juga turut termuntah sama..nasib aku tak..huhu..mmg pening tol..

so kul 2ptg kami pun turun pulang...sgt best..rasa mahu g honeymoon kali ke dua disana..hihiijavascript:void(0)

Jumaat, 24 April 2009

~* wallpaper Tagged *~

meh jawab tag ni..aduh menda ni pun leh jadi tag ye..xpe2 aku uat gak demi memenuhi permintaan fans2 aku..wah gitu lak.


1)Anda perlu printscreen wallpaper anda yang tengah gune skang
yg ni d latest..wallpaper aku suka tukar2..yg ni tak tetap la..if ada org nk guna laptop aku..aku tukar la..sbb malu seh..huhu..suka guna yg kosong je


2)Bagitau kenapa anda suka wallpaper anda
saya nampak sgt chantek pada hari ini.gambar ni ditgkp oleh suami lam kereta semasa kitorg nk pergi majlis bertandang di sebelah suami..


3)Tag 10 orang
sape nak jawab silakan








~* Ibu Jari kakiku II *~

Tgok disini..berbalut2..dah mcm apa dah..huhu .





~* Ibu Jari Ku *~

arghhhh sakitnya..nangis kuat2 lam makmal..lantakla takde org pun nk dgr..huhu..cenggeng tul...

tapi reality doh kaki ku retak..adoi..dapt mc dua hari..t aku upload ye gambarnya..dah macam apa dah dibalut2..hikhik

Selasa, 21 April 2009

~* Thanks dear *~

thanks to my sis..kerana menghadiahkan tudung ini



sgt menarik dan senang di pakai.








~* T.A.H.N.I.A.H *~

tahniah WAHDATUL AFNAN..nanti kita bertanding di peringkat Zon pulak ye..insyallah ke negeri..jom kita tgok




Nila kumpulan Nasyid cilik yg emi bawak sabtu lepas..bertanding di majlis ikhtifal sekolah2 agama..so dengan bangga nye kumpulan tu telah menang..sangat berpuas hati sebb penat lelah selama ini berbaloi..
hihi..tahniah kalian mmg hebat


Jumaat, 17 April 2009

~* Terkini yang Menyakitkan *~

huh,...geram dan sakit hati..sedey menyusuli..ah nape la manusia ni kan..depan baik belakang sebaliknya..kenapa tak cakap depan..face to face..bukan kita tak leh terima..even kenyataan tu pahit untuk kita terima tapi tetap juga kita kena telan kan? .

Jumaat yang tak indah ( hari jumaat tetap penghulu segala hari) realiti yg kena terima...nape eh dulu di sana tak pun macm ni.

sini lak lain..kita gak manusiakan..bukan semua perfect..ah dulikan tapi aku x..aku bukan gitu..aku tack it serius..sbb terasa macam diperhatikan..

pagi ni terima berita yg kurang sedap didgr..yang menyentap tangkai jiwa raga,tangkai hati..ni buat aku terasa nak pindah duk gerik balik...uwaaaaaaaaaaaaaaa

ah sedihnya..sedih teramat..adakah aku cenggeng..tolong ye aku bukan sebegitu tapi manja gak..aku takleh la kalau org marah2 aku..rasa nak nangis..aku dah buat yg terbaik..d best.. apa lagi yg tak cukup

6/4: 1st day aku lapor diri..hari pertama yg memenatkan- dua komputer PRA sekolah rosak aku baiki..berpeluh2..( maybe dorg tak nmpk kot aku bekerja sbb im new here)

7/4 : Bilik Akses yang berhabuk aku cuci..alamak 1 pun takde HARTA MODAL takde TAGGINg..aku uatkan walaupun usia komputer taraf dah hbis warannty..(if aku ambik sebiji hbis la dorang nk menjawab..sbb tak bertagging.) aku uatkan ( lom nmpak agaknya sbb bilik aksesnya tingkat 3..so takde sape nak naik...

8/4 : clearkan semua harta modal..fuhss lega..PKG mintak tolong psg wireless..aku tolong sampai la aku pun join kursus ( xnmpk sbb PKG bukan Bwh sekolah )

9-10: aku di PKG berkursus..( mmg dorang tak nmpk dan tak tahu)

Minggu ke dua

13.4- siapkan laporan wireless..ditolak sbb kata takut salah guna ( tpi dorg yg suruh uat) pelik aku

14.4 - terima laptop PPSMI fasa VI dan Pc PK1..aku uat juga sehingga boleh berfungsi

15.4- Pc dan laptop di hantar...terima panggilan PSS komputer rosak.. ( oh tingkt 3 gak..hnya cikgu PS tahu aku uat kerja sbb dia yg uat aduan dan tunjukkan PC tu)

16.4- aku di PKG..sbb kerjaan aku dah siap so tunggu next komputer.. terima aduan komputer JQAF rosak dan perlu dibaiki..so aku menunggu..lupala emi..ada kat umah minggu depan boleh

17.4- terima aduan dri CC..ada cikgu tak puas ati sbb selalu nmpak duk PKG..emi tu takde kerja ke?..CC tak tgur ke sbb duk bawah CC..

ambik sebijik aku kena sbb aku tak de kerja..aku tak suka org mcm tu..napa kena uat laporan ke kat ia yg aku ni uat kerja..siapa cikgu yg tak puas ati ngan aku tu..

adakah dia tak dpt terima yg aku ni juruteknik perempuan yg hebat dri dia..tell me..biar kasih syg dan perhatian khas aku tujukan untuk dia...

P/s : tetiba aku rasa nak blik gerik balik..di situ semua orang menghargai kerja aku..




~* Sabar Menanti *~

Xsabar rasanya..xsabar sgt2..cepat la masa berlalu.

x sabar nk jumpa bondqa dan ayahnda tersyg..huuuu..miss u ..tunggu kepulangan anakmu ini....








Selasa, 14 April 2009

~* Before And After *~

Sangat Jeles melihat kegebuan hasil teknik editing dri sahabat2..so aku pun nk try gak..huhuuhuu..so meh la aku try eh?...

BEFORE
AFTER








~* Photo Editing III *~


Menanti penuh sabar disini..huhu..ari2 penat bekerja..line tenet fuhss cam duk kawasan pendalaman nuh..susah benar nak cari..sibla kamcing ngan org PKG..hihiii..so daptla ihsan tenet dorang.hihi..so hampir dua minggu disini..bekerjaran kesana kemari..fuhss peluh2an..xyah diet la..sikit masa nanti pasti kurus..hihiihii..so mari mengedit bersama2ku...

.








Jumaat, 10 April 2009

~* Tukar Background Firefox Anda *~

meh kita bertukar ke page yg lebih menarik..thanks tu Rjuna..sedang melawat2 page pagi ini..melihat kepada benda yg baru lagi unik..so anda boleh melihat disini

see sgt menarikkan si musang anda...byk lagi yg menarik..mengikut pilihan anda sendiri..sgt cumil si musang itukan?? so anda boleh view DISINI.selepas itu anda boleh restart firefox anda dan mula menukar background yang anda sukai...
selamat mencuba..








Rabu, 8 April 2009

~* Rindu tiada terucap *~

ah berjiwang disini..kenapa..rindu yg tiada diucap...

Nyesalkah? ah mungkin qada dan Qadar..
kenapa? hanya ALLAH yg tahu
Mengapa? mungkin Hikmah Tuhan lebih manis dan benar ada disini
oh sunyi? yup sememangnya..sunyi lagi rindu2an

moga pengorbanan ini terbalas..amin.








Sabtu, 4 April 2009

~* Photo shootong II *~

saja ngada2 nak tgok tyme waktu mlm and witout any make up huhuhu.













~* Majlis Perpisahan *~

sedihnya x terhingga..sebak gak time ni...sebak je nk bagi ucapan..semua org turut bersedih,..uwaaaaaaaaaaaaaaaa





ah sedih tul..isnin ni dah bermula bertugas di tempat baru....