Jumaat, 13 November 2009

~* Review Filem 2012*~

salam dan selamat pagi...
kali ini emi nak uat entri pasal filem 2012 yang sedang hangat diperkatakan sekarang..semalam emi ngan hubby g tgok filem ni kat Taiping sentrel.

filem ni dari minggu lepas emi dah start remind tarikhnya..kononnya nk jadi org first la tgok..1st time ni emi g tgok hari ni keluar hari ni emi g tgok..huhuhu

selalu nya ambik masa gak la selepas seminggu tayangan baru p tgok

owh sungguh mendukacita...dah la 2 kali blackout lam pawagam tu..ngah asik masyuk melihatnya black out..mau huru hara gak la la pawagam malam tadi

emi p tgok kul 11.30 sebb kul 9.15 semua dah sold out..wah semua teruja nk tgok filem ni kan?..ok meh emi bagi kelebihan dan keburukan

kita start dari keburukan la dulu ye
1. Starting mmg dah tak faham apa dah taw taw Andrian (saintis USA) dah g negara india pastu jumpa Santham iaitu orang pertama yang menjumpai fenonema kerak bumi sedang dalam proses mengalami kehancuran

2. banyak tak faham sebb masa berlalu terlalu pantas..5 minit ditahun 2009.5saat ditahun 2010,5 saat tahun 2011 dan setrusnya

3. leh plak ada team ngah buat kapal besar nak larikan diri

4. tak logik sangat sebbnya ada time la leh lepaskan diri

5. agama Hindu,Budhha dan kristian je ditonjolkan..islam xde..cuma 1 je cam slide show gambar kat mekah



banyak la lagi g la tgok ye..huhuhu

kelebihannya:

1. time bumi terbelah tu , tsunami,gunung berapi mmg real..sgt menakutkan
2. sepanjang dalam tu emi duk beristigfar je dan berfikir kalau mmg betul mcm tu mmg tak terdaya emi nk melawan....rasa diri kerdil..mmg ingat mati jela..
3. sound effect ok


P/s: bagi 3 setengah bintang jela...hampa la jugak..sebb nk g tgok punya la excited tapi filem xde la best sangat..

sapa2 dah tgok tu leh la share perasaan anda lak..maybe emi salah penilaian...maklumla ting tong jgk rini sbb semalam tido lewat..huhuh
Photobucket

6 ulasan:

FiFFyMaFiA (",) berkata...

ohoh.. bru plan nak tgk.. tp mcm tkt gak citer mcm tu.. lg2 dgn teory 2012 la ape la.. conspirasi je smua tuh.. huhu

sI tEDI berkata...

x best sgt ke?? isk isk

ejdeejasmi berkata...

tedi: nk g tgok apa salahnya..skurang2nya leh menginsafkan kita gak..ehe

fify: bukan tak best sgt..boleh la...pergi la tgok ...sbb ceritanya ok la jugak

depends pada kita

Abgbent berkata...

Belum berkesempatan menengok filem tu... Nantilah kalu ada masa.

Iklan2 yg ditunjukkan semacam best plak filem ni. heheheee

Norizwan berkata...

Tak sempat nak tengok semua full...huhu

鳳梨酥Blue berkata...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社