Khamis, 10 September 2009

~* Puding Roti *~


Resepi kali ini di cilok dari Dak Tedi...saja mencuba semalam tapi berlainan sikit sebab emi letak sausage dan cheese..dah macam piza lak...hihii..tapi tetap nyummi
yang ni emi letak kismis...saja untuk diberi kepada jiran tetangga
siap dibakar


RESEPINYA

* 12 keping Roti Gardenia di potong kecil-kecil
* 4 biji telur
*1/2 cawan tepung gandum
*1/2 cawan gula pasir
*2 cawan susu segar/susu cair/ air
*1/4 cawan coklat chips/ kismis (emi ganti sausage dan cheese)


Cara-caranya :

*Panaskan oven pada suhu 180 darjah
* Kisar semua bahan kecuali roti dan coklat chips/kismis/sausage/cheese
*Tuang adunan ke dalam roti dan coklat chips /kismis /sausage/chesee. Kacau rata.
* Sapukan butter pada loyang dan tuangkan adunan tadi.
* Bakar selama 30-45 minit


p/s: salin gak dari dak tedi malas nak menaip..ngeh2X..maafkan dinda ye dak tedi..hikhik

malam tadi kul 9.00mlm kami berdua keluar ke pekan kuala..saja melihat bazar2 menjual kelengkapan aidilfitri...

dari pada saja2 tu aku TERbeli dompet dan tudung dibawah ni..suami lak beli tali pinggang...hihi

maafla ye model bergaya tanpa makeup..muka kusam sikit..hihihi...bukan malas tapi kurang mengemari make up ni..cukup sekadar krim dan bedak..saya tetap kelihatan cumil...muhahahaa

p/s: sesuai ke aku pakai tudung SITI ni?..hikhik..faizal tetap puji cumil..jgn muntah ye.,..nnt batal puasa..ngeh3x
Photobucket

6 ulasan:

Na Shari berkata...

Orang cantik, pakai apa pun sesuai je :)

p/s: Kalau Siti pakai tudung tu, kena nampak rambut sikit..Errr, kena nampak rambut banyak :)

ejdeejasmi berkata...

Na shari- hahaha...mana ada cantik..biasa je..

p/s: kalau siti tgok kompom nangis...hikhik

Jimmy berkata...

Aduh nampak sedap la pulak puding roti ni.. Hehe nak cube buat la petang ni..

sI tEDI berkata...

alahai.. x sangkalak emy pun nak try... ekekekekeke

ejdeejasmi berkata...

jimmy- jgn segan2 untuk mencubanya ye

ejdeejasmi berkata...

tedi- hihi,,nmpak sedap tu yg cuba tu...ternyata mmg sdap..tq tedi