Selasa, 8 September 2009

~* Murtabak Mini *~


Gambar: Google

salam ramadhan..rini tak tahu nak letak entri apa...pastu terlintas nak letak resepi murtabak mini ni...maaf gambar takde..so google je la

dah 3 kali emi uat..memang laku...takyah uat sos dia..makan begitu saja pun sodap...hikhik
1st buat guna sebiji kentang je dah dapat 7 biji mini murtabak ni...pastu second tu tak ingat bape biji tapi memang banyak..3rd buat kat umah kakak di Alor setar..

licin jugak..kakak emi siap suh anto SMS mintak resepi..so kali ini emi nak kongsi lak ngan anda semua..maybe ada yang dah tahu..tapi emi guna simple je bahan..xbanyak modal

Resepi murtabak mini

Inti

Bahan A
2 biji bawang kecil
2 ulas bawang putih
1 inci halia
serbuk kari
1 ketul kiub ayam knor
garam
Daging kisar/ayam kisar atau ayam/daging fresh
1 biji kentang saiz besar (kalau kecik guna 2biji)- Potong Dadu

bahan B
2 biji telur
Lada Sulah
Bawang besar (dipotong Dadu)
minyak untuk mengoreng
kulit Popia

Cara2nya
bawang kecil,putih dan halia di tumbuk halus.tumis sampai naik bau..masukkan rempah kari ,masukkan kentang yang di potong dadu bersama2 daging..masak sehingga empuk..masukan kiub Knor if dh masin takyah tambah garam..kalau kurang masin tambah sedikit garam..selepas masak masukkan dalam bekas dan sejukkan

pecahkan telur sebiji dan masukkan sedikit lada sulah..pukul sedikit ,masukkan bawang besar yang dipotong dadu,masukan Inti ( dari bahan A)

Kulit popia di buka dan masukkan inti didalam kulit popia..lipat segi 4..goreng dengan minyak yg sedikit.Pastikan yg dilipat berada dibawah supaya apabila mengoreng ianya tak terbuka...

ok selamat mencuba
Photobucket

8 ulasan:

Piston Pecah berkata...

demo xd...
anta uma ke...
hihi..lapo tgk murtabak 2...

Hayati berkata...

sodappp la emy.
tq kongsi resepi...
nak cuba lew....

ejdeejasmi berkata...

piston- lapo ye..sabo ye..puasa...rumah jauh la...nk g anto pun..kalu jiran sebelah kompom bagi dah...

ejdeejasmi berkata...

yat- cuba2..jangan tak cuba..memang sodap

Abang Terrer berkata...

Ini menarik nmpknya... nak suh bini wat nnt...

ejdeejasmi berkata...

silakan....hihi..abg jgn suh isteri sgt sian dia..hikhik

lin berkata...

視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,色情

鳳梨酥Blue berkata...

,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社