Khamis, 27 Ogos 2009

~* S.K Laneh,lubuk merbau here i come *~

salam ramadhan buat semua sahabat blog yg dikasihi sekalian. Moga anda berada didalam limpahan rahmat ALLAH S.W.T di bulan yg mulia ini

tiada apa coretan untuk dikongsikan sekadar kerja2an yang sama sahaja setiap hari..masih ingat lagi entri ini saya yang menurut perintah. ok hari ini misinya telah dilaksanakan..misi penuh kesopanan dan keterujaan..hihiii..berkhidmat sambil membuat amal kebajikan.


misi nya bermula seawal 8.00 pagi..hari ini datang ke tempat kerja membawa kereta waja kesayangan suami tu..pinjam ye...saya takder kereta..hhhiiii..

punch card dan masuk ke Pusat Kegiatan Guru Talang pickup juruteknik Komputer PKG dan juga seorang student praktikal untuk menemani emi dan selaku pemandu pelancong...yela saya kan orang baru..mana tahu jalan kesana...


so misi pun bermula,jumpa pembantu tadbir kak Ramlah..baik orangnya..comel jugak...dan penuh senyuman menghiasi bibirnya....

disuruhnya kami mengisi buku pelawat dan dibawa ke tempat destinasi iaitu Makmal Komputer Sk Laneh, cantik jugak makmalnya

kami bertiga duduk di meja besar mula2 masuk kemakmal tersebut...segala alatan dikeluarkan 6 buah laptop,LCD Prijector,printer dan desktop untuk proses memeriksa tahap kerosakkan dan tahap logik untuk dihapus kira

emi bahagi sama rata,dan jugak panduan untuk dihapus kira..lin dan shida membantu emi..alhamdullilah selain pengalaman dorang kutip dorang dapat ringankan beban emi...xrugi baik ngan orang ni kan?..sama2 kongsi ilmu


so segala proses dijalankan...sementara menunggu kak ramlah menaip laporan emi tu kami membantu membetulkan NETWORK mereka yg rosak...


satu2 diuji dibilik server..sambil gelak ketawa...hiii..kami uat amal la...hihi...1 Pc rosak..so kami mix and match mana yg elok ngan tak elok..shida la jadi mangsa kami snap gambarnya..



sebb nya selain dia nak uat laporan kami jugak leh masukkan lam blog..thanks shida sebb kena masuk bawah meja..hahaha..sian dia...

ip adress di betulkan dan taraa...5 biji Pc yg tak boleh digunakan hanya 2 sahaja yang benar2 rosak.selepas kami betulkan.....wah seronok sangat..


kami tak sangka walaupun kami perempuan kami dapat jugak uat kerja ini..yela..tentula ada yg tak percaya kami leh uat networking dan betulkan komputer...

cikgu yang tunggu tu pun seronok sebab komputer dah leh guna...
Photobucket

Tiada ulasan: