Jumaat, 28 Ogos 2009

~* Apa permainan Zaman kecilmu *~




salam ramdhan semua

entri kali ini agak menarik untuk ditulis...dikenang2 dan senyum sorang2..hihhihi...

ni semua gara2 rabu lepas...ngah bersembang2 ngan rakan sekerja tetiba terbuka topik permainan zaman kanak-kanak kitorang

sambil gelak2 dam mengiya2kan apa yg diceritakan..ye sama la..tula ayat yg kitorg akan kuarkan dr mulut masing2...

teringat kembali (flash back la) orang kampung emi ckp..huhuhu.

masih ingat lagi ke..Guli,lompat getah,ting ting (kitaorg panggil jengket2),galah pajang,tuju tin,tuju kasut,rounders,lawan biji getah



bila dah naik ke sek rendah ubah skit permainan..main tikam pemadam,teuk daun terop yg gambar kartun2..main happy family..

bila petang balik sekolah agama terjun sungai dan macam2 lagi..memang indah zaman kanak-kanak di kampungkan?

zaman skrg ada?

mungkin di kg masih ada..seperti lastik burung dan sbgnya...tapi kanak2 sekrg lebih kenal PS2,PS3 dan sebagainya...game komputer la apa la

kalau kita ke Cyber Cafe boleh lihat kanak2 pun dah ramai bermain game online...uh sungguh tidak seronok kan

emi masih ingat..zamn kecil persis lelaki lagaknya..kalau tghari kompom di jemput ngan mak ngan sebilah rotan ditangan...

suh balik makan nasi...dulu tak mkn pun takpe..best bermain..panjat2 pokok,terjun air sg...hii...macam2 gelaran

comel je rasa time tu...ayu rambo,megat biar sinonim la ngan emi...huhuuu..ntah la maybe dulu cam tomboy sikit kot..hahahaha..

ok la..

emi nak tanya korang pulak...apa permainan zaman kanak-kanak korang?jom kongsikan....


Photobucket

8 ulasan:

qyla berkata...

memang dulu slalu petang main rondes!daun terup!jagn terkejut tau perempuan main daun terup!akakakak

sekarang da xmain da.

rindu saat itu!

lizz berkata...

mase kecik..oh, byk game! sembuyi ibu. belon acah, baling tin, batu seremban, laga guli, tent teng, byk lg..tapi, xmampu nk ingt now.hehehe

<< s| tED| >> berkata...

baling tin!

Piston Pecah berkata...

xegt ar maen ape dulu...
mercun kot...
xpon maen2...
haha

ejdeejasmi berkata...

qyla- ye semua tu dulu kan..skrg dh beza tol tak...welcome qyla

ejdeejasmi berkata...

lizz- ye lizz banyak tol game zaman dulu2 kan..lom di komersialkan..hihii..konda kondi...jang jala itik,..hihii..mmg best

ejdeejasmi berkata...

tedi- baling tin ngan bola tenis ke?...

ejdeejasmi berkata...

piston- zaman ko dh berubah...hihii