Selasa, 21 Julai 2009

~* Jom Format Komputer Makmal *~

entri kali ini sebenarnya dah lama ...tapi taklah lama sangat minggu lepas je...hari jumaat...aktiviti ni emi uat dua hari berturut2....memang penat giler 15 buah desktop makmal selamat di format..

mula nk format satu pastu nak GHOSTkan je..tapi maklumla komputer lama Ram hanya 512MB dan tak support lak external hard disk so kuburkan la niat tu....cuma sempat la uat CLONE HARD DISK sahaja dan selebihnya format cara biasa...yang ni tak suka ni...lambat yang amat...

nak taknk terpaksa la..selamat tinggal win 98 dan selamat datang windows Xp sp 2...tu je mampu..ada satu pc je Guna win ME...hahaha..takpe janji leh guna ye tak.....

emi tak install banyak..Office 2003,antivirus,install Mozila,CC cleaner,GVr dan Net support School senang sikit nk pantau apa budak tengah uat..huhuuhu...

ingat nak je install norton go Back tapi biar kan la ...sian lak bebudak ni..kang tak pasal semua hilang..huhuu..

sebelum tu jenuh la jugak sbb Cd rom semua tak berfungsi..hasil dari Laporan STS..emi dpat la peruntukkan RM 11,759.00 untuk tukar ke DVD RW,SDRAM Pc 100 64Mb ke 512MB,Network Card,dan 9 biji monitor baru....nasib vendor tolong pasangkan menda tu..thanks to CHARISMA TECHNOLOGY for Your Helping

ok meh la kita tgok sikit sebanyak Pc yg sedang di format tu...dan makmal yg dari buruk hasil sentuhan emi leh la berubah sikit..even tak banyak janji sedap mata memandang..ceh puji diri sendiri..sebenarnya berbaloi ngan peruntukkan yg dpt ye tak...


Ni la makmal tempat emi bertapa..hahaha

CPU yg telah terbarai...proses clone HDD ni sebenarnya

Saya Curi jantung dia..hihihi..pinjam jap ye..kawan kamu perlukan bantuan...hihii

Ni proses format biasa...lambat dan leceh

Ni Clone HDD..senang tapi leceh gak sbb kena cabut HDD,...

p/s: to Warga SK Talang..selamat mengguna Lab Komputer..guna la sebaiknya dan dengan penuh tanggung jawab...hihiii

2 ulasan:

<< s| tED| >> berkata...

cayalah.. jarang aku tgk perempuan leh barai dan pasangkan komputer...

hehehehhe.. emi juruteknik komputer ke? atau cikgu komputer?

khaLifah feDi berkata...

slm cik emi boleh tak buat n3 khas format pc guna GHOST DGN clone HDD TUE?

EMM lagi satu format pc dgn format laptops same ker? klu x same mc ner caranye okeh dh..tq..!!!