Rabu, 3 Jun 2009

~* Free Domain *~

Thanks pada eryza..tadi ngah jalan2..emi nampak Tajuk free domian untuk blogspot..see diatas sana..dah bertukar kan?..hiihii

dulu www.ejdeejasmi.blogspot.com dan sekarang http://ejdeejasmi.via.my

thanks eryza

if nak tgok tutorial tentang ni leh la jengah2 di blog dia DISINI



11 ulasan:

Yanmie berkata...

salam..

wah berdomain baru yea, kak yan dh lama tahu pasal nie. kekurangan domain via nie tak redirect ke www..huhuhu

cuba taip url penuh http://www.ejdeejasmi.via.my sure x leh buka melainkan kena buang www tu

Anarm berkata...

@Yanmie: masalah tak redirect www tu bleh setel dgn cara create 1 subdomain dgn nama "WWW".. lepas tu setkan cname utk subdomain "WWW" tu bg die redirect ke domain utama.. so, masalah tak redirect ke www tu akan setel..

atle ♥ waT¡e berkata...

wah! melangkah ke era baru..huhu..bagus²..

Yanmie berkata...

anarm: yg tu yan fhm, klu guna domain yg beli tp klu dr via tu x jumpa lak bhgian utk redirectkan www tu..huhuhu..blh ajar tak?

klu cam yan nie pakai domain sdiri mmglah tau camne nk buat cname tu, tp klu dr via mmg dia bg siap2 url yg tanpa www tu. yan ada gak satu blog menggunakan via. klu tak keberatan blh ajar tak mcm mana nk redirect www tu??

Luth Textile berkata...

huhu.. nanti kalau nak pakai domain, pakaila DOT COM.. baru gempak.. tak mahal pon..

ejdeejasmi berkata...

Yanmie- tula..bila taip www tak kuar..kena taip ejdee terus..saja mencuba je..

Anarm- leh ke encik anarm..leh ajarkan emi tak

atie- melangkh ke fasa baru..hihi

luth-tu la..nak try la buat yg berbayr..tpi kena ada crdt card ke?..susah tol nk fahm..hihi

Anarm berkata...

tutorial utk WWW tu bleh rujuk kt sini: http://hasbullah.pit.my/2008/10/tutorial-menggunakan-alamat.html

Abang Terrer berkata...

Ye ke? Aku masuk pakai http://ejdeejasmi.blogspot.com

Yang via tu x boleh pun... dah kena remove ke apa?

mrberett berkata...

aik..betol ke tukar?tengok sama je :]

Tanpa Nama berkata...

Mmg best domain.via.my ni..
ada kelebihan n kekurangannya tersendiri.. Tp domain free dr .co.cc pun bagus juga..:)

Melayu Boleh Magazine Blogger Templates berkata...

Mmg best domain.via.my ni..
ada kelebihan n kekurangannya tersendiri.. Tp domain free dr .co.cc pun bagus juga..:) maybe lg bgs dr via.my..:)