Isnin, 11 Mei 2009

~* Login Yahoo Massanger 2 ID dalam 1 PC*~

ha ramai tertanya2 kan tajuk entri kali ini..ada pun juga mesti ramai yang teruja jugak..kali ini emi nak post tips and tricks..tengah godek2 forum JTK perak..jumpa la entri ni dari Yb Arif fizlan..thanks arif

so pernah tak korunk nk buka YM 2 id lam 1 pc..tentu tak leh kan?...so korunk terpaksa la guna 2 komputer..

tapi kali ini emi postkan tips itu..so lets check it out


1. Caranya buka registry editor (start - run - regedit)

2. Pergi ke HKEY_CURRENT_USER -> Software -> yahoo -> pager -> Test

3. Pergi ke menu Edit -> New -> DWORD Value

4. Isikan nama value sebagai 'Plural' ( tanpa ' ' )

5. Masukkan value data = 1 (Enter @ 2x click)

so dah leh YM 2 id lam 1 pc..k selamat mencuba

2 ulasan:

Rjuna berkata...

huhu kalau kacau registry edit maleh la, kang biol pc aku, aku jugak yg susah

lagipon selesa dgn 1 id jer, pernah tgk org lain buat, biarlah ku setia hihi

ejdeejasmi berkata...

hihi..leh la rjuna...tapi kena ati2 la..aku uat ok je..tapi still guna 1 gak..sbb kang ramai lak buzz aku..almaklumla ertis..ngeh2