Jumaat, 17 April 2009

~* Terkini yang Menyakitkan *~

huh,...geram dan sakit hati..sedey menyusuli..ah nape la manusia ni kan..depan baik belakang sebaliknya..kenapa tak cakap depan..face to face..bukan kita tak leh terima..even kenyataan tu pahit untuk kita terima tapi tetap juga kita kena telan kan? .

Jumaat yang tak indah ( hari jumaat tetap penghulu segala hari) realiti yg kena terima...nape eh dulu di sana tak pun macm ni.

sini lak lain..kita gak manusiakan..bukan semua perfect..ah dulikan tapi aku x..aku bukan gitu..aku tack it serius..sbb terasa macam diperhatikan..

pagi ni terima berita yg kurang sedap didgr..yang menyentap tangkai jiwa raga,tangkai hati..ni buat aku terasa nak pindah duk gerik balik...uwaaaaaaaaaaaaaaa

ah sedihnya..sedih teramat..adakah aku cenggeng..tolong ye aku bukan sebegitu tapi manja gak..aku takleh la kalau org marah2 aku..rasa nak nangis..aku dah buat yg terbaik..d best.. apa lagi yg tak cukup

6/4: 1st day aku lapor diri..hari pertama yg memenatkan- dua komputer PRA sekolah rosak aku baiki..berpeluh2..( maybe dorg tak nmpk kot aku bekerja sbb im new here)

7/4 : Bilik Akses yang berhabuk aku cuci..alamak 1 pun takde HARTA MODAL takde TAGGINg..aku uatkan walaupun usia komputer taraf dah hbis warannty..(if aku ambik sebiji hbis la dorang nk menjawab..sbb tak bertagging.) aku uatkan ( lom nmpak agaknya sbb bilik aksesnya tingkat 3..so takde sape nak naik...

8/4 : clearkan semua harta modal..fuhss lega..PKG mintak tolong psg wireless..aku tolong sampai la aku pun join kursus ( xnmpk sbb PKG bukan Bwh sekolah )

9-10: aku di PKG berkursus..( mmg dorang tak nmpk dan tak tahu)

Minggu ke dua

13.4- siapkan laporan wireless..ditolak sbb kata takut salah guna ( tpi dorg yg suruh uat) pelik aku

14.4 - terima laptop PPSMI fasa VI dan Pc PK1..aku uat juga sehingga boleh berfungsi

15.4- Pc dan laptop di hantar...terima panggilan PSS komputer rosak.. ( oh tingkt 3 gak..hnya cikgu PS tahu aku uat kerja sbb dia yg uat aduan dan tunjukkan PC tu)

16.4- aku di PKG..sbb kerjaan aku dah siap so tunggu next komputer.. terima aduan komputer JQAF rosak dan perlu dibaiki..so aku menunggu..lupala emi..ada kat umah minggu depan boleh

17.4- terima aduan dri CC..ada cikgu tak puas ati sbb selalu nmpak duk PKG..emi tu takde kerja ke?..CC tak tgur ke sbb duk bawah CC..

ambik sebijik aku kena sbb aku tak de kerja..aku tak suka org mcm tu..napa kena uat laporan ke kat ia yg aku ni uat kerja..siapa cikgu yg tak puas ati ngan aku tu..

adakah dia tak dpt terima yg aku ni juruteknik perempuan yg hebat dri dia..tell me..biar kasih syg dan perhatian khas aku tujukan untuk dia...

P/s : tetiba aku rasa nak blik gerik balik..di situ semua orang menghargai kerja aku..




5 ulasan:

ciKnaThiRaH berkata...

kakak!

biaselah tu.. org jeles mmg cmtu.

hasil keje sendiri xtaw jauh mane dah buat. org lainnye gak nak dia nak nyebok..

name pon c****~

huk3!!

chill!!

Hayati berkata...

emy..
banyak2 bersabar yek..
mungkin dorg x penah trima technicion sblm nie..2 sebab la diorg jd cam2..
moga emy tabah meghadapi dugaan2 nie yek..

mrberett berkata...

sabar ye..manusia mmg macam tu...
kuatkan diri untuk hadapu hidup :)

| Krsty Pinky | berkata...

manusia ni kuat PHDnya..
kene paham tu...
be strong yea..
new environment,mmg amik ms..

EjdeeJasmi berkata...

@nat`c- ye c***** mmg begitu ye..t nat`c jgn jadi bergitu eks

@yat-insyallah..ngah kuatkan semangat ler ni..mmg SK begini ke?

@Mr berret- thanks..insyallah sy mampu kuatkan diri

@krsty- yup thanks..agaknya mcm kak waida kena dulu tak?