Jumaat, 2 Januari 2009

~* Cari Background blog *~

salam..emi nak bgtaw satu perkara...huhuhu..nak kata tutorial tu takla jugak..tapi leh la kira emi ajar sikit2...

kekadang kita yang baru nak berjinak2 ngan blog ni teringin sangat nak taw template cantik nak dapat dari mana kan...hihihi.. emi ada caranya..
haritu emi guna tempalte yang telah diberikan blog template asal je..tapi bila godek2 page kawan2 yang lain tengok background blog bukan main cantik lagi..jeles sangat...huhuuhuu..

so sini emi ada caranya..mudah dan senang..tak rugi kalu kita berjinak2 ngan coding ni..selain nmpak genius kita gak rasa gembira walau hakikatnya page tu sama ngan org lain tapi kita hendaklah coy ngan bijak..hihihi
touch up la sikit kasi kelainan..tol tak?
ok tanpa melengahkan masa meh emi ajar sikit
step 1~ godek2 la page kawan2 anda ..cari yang mana anda berkenan...hihi
step 2~ klik kanan cari VIEW SOURCE




step 3~ cari la website yang dorang ambik tu




step 4~ download template yang anda suka
step 5~ layout
step 6~ EDIT HTML
step 7 ~Download full template (untuk mengelakkan page anda rosak)
step 8~ browse file yang anda download tadi
step 9~ upload



step 10 ~ view

p/s: untuk mengelakkan page anda dan link2 kesayangan anda hilang..anda digalakkan membuat page baru dahulu..cuba disana..jangan sesekali ambik risiko..huhuhu


selamat mencuba..caiyok2

Tiada ulasan: