Sabtu, 3 Januari 2009

~* Cara Buang Flag Blog *~


pernahkan anda perasan..dia tas page anda terdapat blog punya logo seperti ini... tahu tak tujuan FLAG... ?

kalu tak tahu meh emi cerita sedikit...emi ambik tutorial ni dr page spiderman malaysia..situ byk juga tutorial berguna

FLAG : 'flag' tu maksudnya kita repot penyalahgunaan perkidmatan google blog utk tujuan provokasi, salahguna, perkauman, menghina dan sewaktu dengan nya..

bila kita klik flag, itu tandanya kita 'alert' google service utk take action.
kalau ramai lagi baguih sebab google boleh amik tindakan berdasarkan feedback orang yang melaporkan penyalahgunaannya

kebaikan:- Flag ini ada baiknya..kalu sesuatu blog tu bertujuan untuk perkara yang emi nyatakan diatas kita leh flagkan blog tersebut dan automatic google akan delete..

keburukan: kalu orang tak suka blog kita..orang akan flag kan dah kita akan kehilangan blog kita...musnahla blog amda

so meh emi ajar sedikit cmner nak uang flag tersebut.

step 1~ :Layout
step 2~ : Edit HTML
step 3~: ambik coding ini
#navbar-iframe {
display: none !important;
}
step 4 ~: cari code /* variable defination pastekan di atas

dan tadaa..flag itu sudah hilangkan...
ok selamat berblog.......................

2 ulasan:

Panglima Perang Cyber berkata...

salam ziarah....nice blog

darul ehsan today (det) berkata...

saya telah cuba untuk buang flag tu, tapi dalam edit html saya tada navbar-iframe, so ape dan macam mane saya perlu buat...