Jumaat, 31 Oktober 2008

~* Download video dari youtube *~

salam..korunk pernah tak rasa nak download file yang di ambik dr you tube ...video2 yang korunk minat la..tapi tak bleh..sini aku bagi korunk satu website yang leh mendownload video2 tersebut dan sedikit penerangan camner nak gunakannya..ok selamat mencuba

1. korunk buka la website ni. www.keepvid.com.

2. korunk buka youtube. dan korunk pilih la video yang korunk nak tadi dan taip di bahagian search. copy Url yang berada di sebelah kanan videoa yang dipaparkan
3. pastekan URL tadi . tekan kekunci "download " disebelah kanan url tersebut

4. satu page kan keluar dan mengkehendaki anda memilih sama ada guna format flv ataw mp4.
5. di situ juga di serta kan note2 yang berkaitan..pilih jika perlu sahaja...
6. tekan download yang berwarna hijau dan save kan dimana tempat yang anda kehendaki

7. Jangan lupa pada file name hendaklah diletakkan tajuk video. flv / tajuk video.mp4 dan pada bahagian save as type dipilih All Files.
ok sampai sini sahaja..cuba la..if korunk ada lagi website yang boleh membantu silakan kemukakan.." copy,paste and sharing"

















~* Virus 2009 *~

pernah tak korunk nya pc kena pop-up yang menyerang sesara bertubi..laktu lagi delete lagi byk..ish2 mmg susah hatikan..kekadang pakai antivirus,malware kwe apa ke mmg tak berkesan jugak..aku ada terbaca satu article yang mengatakan jgn delete pop-up tu ngan "klik" tanda pangkah kat atas belah kanan tu kerana kekadang tanda pangkah yang kat atas tu membawa maksud kita setuju untuk meh"install" virus2 ni.."..sebaliknya dengan menekan "Ctrl-W" serentak..dengan cara ni pop-up akan hilang dan tak mungkin akan merebak kedalam pc anda..maksudnya takkan men"installkan" diri nya lagi lam pc..jika anda menerima pop-up lam pc anda baca dengan betul2..kekadang "yes" membawa maksud "NO" dan "NO" ada lah "YES.


.ngah godek2 tenet..jumpa la satu blog yang menceritakan ttg pop-up dan virus 2009 serta cara nak removekannya





so leh la tgok kat sini yerk :virus 2009 ,remove virus 2009

Khamis, 30 Oktober 2008

~* Pusat Akses VS Makmal Komputer *~

ni la suasana pat kije aku skunk..first2 posting kena lak kat pat sendiri..untungnya..huhuhu..SMK dato` Seri Wan Mohamed.ni la first pat kije tetap aku..dulu dok lam bilik ngan 2 jejaka handsome bujang2 belaka..huhuhu..Mohd Hamdee Azlan Dan Mohd Azuhan...sape2 nak tackle leh contct aku..ihhiii
ni lak work station aku kat bilik akses..sunyi je..penuh kebosanan kena mengadap org2 yang tidak bertanggungjawab...ermsss..best ke jadi FT17 ni.. bosan adala..kena tunggu kerja..hakhakhak..

tapi pape pon aku bangga gak la jadi FT 17..tmbhn lak bila org kg tny aku kije apa..mak aku kata aku technician komputer..nmpk terkejut..hihihi..yela even kita taw kije kita tapi org yg tak taw anggap kije yg dimonopoli oleh kaum adam tu kaum hawa leh dpt..hebat sgt..

ni meja aku dulu lam lab komputer..biasala pat ladies tak sah kalu tak warna warni..sejuk je ada aircond..lak tu ceria kerana ada bunga sekuntum yang menyinari bilik tu..hakhakhak..aku la mangsa guraw senda dan sakat menyakat deme ni..sib aku jenis tak ambik hati..so leh jadi kawn and leh mintak tolong sentiasa..wah rindu plak nak duk sana..
tadaa ni la bilik aku skunk..pusat akses..menjaga para guru untuk key in markah exam,dak2 surf tenet..ni lampembikinan la..skunk dh cantik..huhu..aku hias cam bilik aku sendiri..even bosan pon sbb kije aku ngadap pc dan hampir rabun2 ayam..aku njoy jela..sekali sekali musuh ketat ku dtg menganggu..huhuhu..sape lagi azlan ngan zazili la....






P/s : lain kali kalu nk masuk bilik ni..jgn nk selongkar synye hp ngan beg ye...anak sape la ni...huhuhu ..jgn jadikan aku tag dh nak kawen kena kaco hbis2an..arghhhhhhhh...help me


~* Jering Oh Jering *~


KUALA TERENGGANU 29 Okt. - Jering bagi penduduk negara ini adalah salah satu ulam popular dalam hidangan nasi.
Bagaimanapun bagi masyarakat di Terengganu, jering bukan sekadar ulam untuk dicicah dengan sambal belacan, malah ia dijadikan makanan ringan ketika waktu santai atau ketika kenduri-kendara.Mungkin bagi sesetengah orang tidak boleh membayangkan bagaimana jering yang rasanya pedar itu dijadikan makanan ringan.


Menurut warga emas, Ali Umar, 76, jering yang dijadikan makanan ringan direbus terlebih dahulu dan kemudiannya dihidang dengan kelapa parut.Dia yang merupakan peniaga jering rebus memberitahu, makanan itu amat popular di kalangan masyarakat di sini sehingga mendatangkan 'rezeki semusim' kepada peniaga dan peraih.


Ini kerana jelasnya, penjualan jering rebus hanya dijalankan untuk tempoh tiga bulan dalam setahun iaitu ketika musimnya berbuah.''Biasanya dari akhir bulan September hingga Disember, saya akan berniaga jering rebus," katanya ketika ditemui di gerainya di Kampung Kemunting di sini hari ini.


Ali berkata, jering rebus bersama kelapa parut dijual RM2 bagi satu gelas plastik.
Menurutnya, dia mampu memperoleh RM700 hingga RM900 sehari hasil jualan jering rebus.
Katanya, sepanjang tiga bulan itu, dia dan tujuh pekerjanya akan bermalam di gerai tersebut untuk menyediakan jering rebus.


Dia memberitahu, mereka akan mengopek buah jering pada sebelah malam secara bersama-sama sebelum direbus untuk jualan keesokan harinya.
Katanya, jering tersebut hendaklah direbus selama 12 jam bagi menjadikannya betul-betul empuk dan sedap dimakan.


Ali yang berniaga jering rebus sejak tujuh tahun yang lalu memperoleh bekalan jering dari sekitar negeri ini.
''Bila musim jering berbuah, pembekal akan menghubungi saya dan saya akan pajak sebatang pokok jering untuk bekalan sepanjang ia berbuah," katanya yang merebus hampir tujuh periuk jering sehari.
P/s : aku tak makn pon jering ni..aku tak suka..tak sedap..tapi mak aku ckp la kan nanti awet muda..tol ke?
erms aku lebih tertumpu pada petai..petai rebus,petai jeruk dan sebagainya..if korunk rasa korunk nak jadi sentiasa muda ..korunk kenala selalu ambik ulam-ulaman ni..tak rugi pon malah baik untuk kesihatan..
Tag: Jering

~* Haappy Birtday Ayien *~





Happy birthday to u...happy birthday to u... semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki...ehem2..dh tuo ko yerk..hikhik

Rabu, 29 Oktober 2008

~* Ph0to sHoOt!nG *~

Jeng2..hihii...
Terakam lak aksi2 kebosanan time Ondway g !poh isnin ( Cuti Deepavali ) lepas..yela busan menunggu da menunggu aku pon apa lagi berbekalkan Sony K800i yg ayien punya..huhuhu..akunye k810i..sje gtl2 tukor raya hari ritu..rindu lak hp aku...so Jom snap p!c ngan Aku..berbaga! aksi telah dilakukan.. 18SG OnLy ye..hihii


N! kalu tak silap arround 4.30 Pm..wait My hubby g to!let and sebenarnya Lar! dr Uncle keda! Letrik yg cuba Mencekik drh k!taorg..hhhihihii


Aks! ni cuba mengejek..huhu..sbbnya tak taw nk uat keputusan sama ada nk perg! balik keda! tu ataw balik je..huhuhu


Aks! merajuk Pas kena Ceramah Agama Oleh Ustaz Mohd Faizal B. Abd Rahman..hihihihhihi.

Nak tepon Mak..nak Ngadu sbb Kena mrh..s!ap la..Pasni...hihihi

H!hihi..Oleh sbb Takut Kena Mrh blik..Ustad tdi telah blanja KFC sbg Tnda maaf..huhuhu..besh2..t nk majuk selalu lah..leh mintk kenny rigers ke,McD ke..ekekekkk



Ustaz ni telah Memalingkan Mukanya..huhuhu..Bukti yang kukuh ni..


Finally ni la aksi2 terakhir sebelum smpai rumah..penatnyeee..dh esoknya kije..
Aksi 1: Gaya..Minah hindustan kot..(ntahla aku pon tak taw)

Aksi 2: Gaya Minah Arab yag tak dpt Visa nk Balik..huhuAksi 3: Gaya Minah Indon kot..hakhakhakhak...

Aksi 4: Gaya cinta Hantu filem ring..tu kuar dr Tv tp aku kuar dr cermin..huhuu
Aksi 5: Last..dh penat..nk sampai umah dh..byk lagi gmbo nye..tp aku letak sikit je..t korunk jemu lak asik tgok muka aku yg comel ni..hihihi..jgn jeles ye..sje nk puji dr sendiri..bila lgi kan?,...



k la adios..t aku upload byk if ada permintaan :P


Selasa, 28 Oktober 2008

~*New Job..New Life*~


salam..ish jgn terkejut lak..bukan aku benti kije..yela syg lak kije ngan gomen tetiba nk benti kan..even gaji sikit setaraf lulusan SPM..tetap gak bersyukur sbb ada kije tetap..Skunk Mcm2 cara gomen nk bentikan kije kita..aku bukan anti-gomen tp yg di atasan pikir la nasib org bawahan..even minyak dh turun 60 $ setong tpi kerajaan ttp kata duit gomen dh takde..tak fhm2..minyk dunia turun tapi minyak kita duk tinggi gak..duit ttp takder..semua tu helah untuk cover balik rebate yg diberi kepada org ramai sebelum ni..
kekdang terfikir gak la kan pemberian bonus..yg kaya akan terus kaya sbbnya kalu dh gaji basic 3ribu dpt bonus 3 ribu..yang gaji 1000 ttp seribu..sptutnya yg byk kena la bg sikit..or sepruh dan yg sikit kena bagi byk..kalu nk lebih adil dan telus bagi je sama rata tak kira level..adoi...aku pon tak fhm cara pengiraan org atasan ni..

ermsss..berbalik pada asal..hihiiihi..aku ni tajuk je lain tapi ttp membebel dulu sebagai mukadimah...dpt kije part time la..even bukan tiap minggu kena uat sekali sekala jerk ok la kan..bersyukur gak dpt bakal suami yang sealiran ni..even dua2 lulusan Kej Elektronik kami rupanya sama bidang time praktikal..tu la jodohkan?..hihihi..dua2 leh uat wiring..dulu sorang jerk pompuan kena panjat2..sib la aku jenis tak kesah..layan je...


pergi borak2 ngan kawan2..ada la satu tu kasi part time...ada gak income sampingan..amin..tula org kata rezeki kawen..sape kata bila kawen kita habis duit..yela dulu bujang gaji pon tak cukup untuk diri sendiri, kekdg kena mkn meggie..ni nak kena tanggung anak org lak kan?


tula namanya rezeki dr ALLAH s.w.t.. dah berdua ada la rezekinya..bila bertiga rezeki lain lak..so jgn riso..if rasa idup tu tak terurus dan memerlukan teman kawin la cepat2..tak rugi pon..ermsss.. (lom alami lagi leh la ckp kan?)..tpi insyallah i`ll..amin.

~*Wedding`s Invitation*~





fuhsss.setelah seharian aku mampu gak uat kad kawen sendiri..sampai kul 3 pagi tak tido..hihihi..last2 sambung kat pat kije..ngulat sikit..

nak kawen dah aku yerk..cam tak caya pon ada..apa2 pon aku bangga ngan kije aku..even yg lain nk kata tak lawa pon ..janji empunya diri puas..huhu..dri membazir duit..pastu kad ni akan dibuang pas kenduri baik aku uat sendiri..janji jempuatn itu lebih kepada keikhlasan...

P/s : sape2 nak uat/tempah kad.leh la contact teman ye..huhuhu..

Jumaat, 24 Oktober 2008

~* Say No To Streamyx *~

hoho..mmg patut pon..bosannye ngan perkhidmatan streamyx sekarang ni..mcm2 la yang di tawarkan..masa nk pasang bukan main janji2 manis ditaburkan oleh TM ...skrg susah benar..dengan low nye..huhuhu..aku pon tak fhm la..bukannya TM ni nk cari inisiatif untuk membaiki semua mslh tapi menambahkan masalah..


dengan memperkenalkan streamyx Mobile plak. dan mcm2 perkhidmatan..agaknya TM ni dh nk bank rup kot..dengan persaing Maxis broadband,celcom broadband yang makin kedepan...


bangkitla wahai TM..jika anda berterusan mcm ni alamak nya aku kena say good bye la..huhuhu....apa la nk jadi..nk buka page pon ambik masa berminit2..arghh..kalu la hari2 mcm ni alamatnya aku takleh dh nk buka tenet..
bila nk tamatkan perkhidmatan kena guna setahun baru leh tamatkan..TM tipu..hari tu masa nk pasang tak terangkan pon kat aku..huhuhu..sejak aku pasang streamyx ni dh 4 kali aku report kes..modem rosak,..huhuhu apa la nk jadi nie..
aku jadi naik nyampah lak plak..streamyx sucks..so beralih la anda ke perkhidmatan yang lebih efisyen..

~* Sepetang di Butik Pengantin *~

ermsss terfikir sejenak nape la jadi mcm tu kan? kesian aku tgok..yelah muda lagi,kuat lagi tpi yang haram tu gak yang sedap... nape eh aku kata mcm tu?...
semalam ngah sedap lepak kat butik pengantin milik kak shila, member aku dok panjat2 kerusi duk usha pelik je satu port ni..aku yang agak kelaparan sebab seharian tak menjamah nasi uat la bdoh dulu..tanya mana ada kedai makan..kawan aku tunjuk la satu deretan kedai makan berhampiran terminal teksi..disebabkan ujan,mls plak rasa nk pergi..yela hujan kan ..laktu moto scooter buruk aku je dibawak nye..


so teringat la kedai mamak yang berderetan ngan kedai kak shila tu...huhuhu..opssss aku tak mkn kedai mamak ye...hihiii..teringat situ ada jual gardiner 50sen..so aku pon mencicit meredah ujan kesitu..ermsss takder la plak..aku pergi lak kedah runcit AH TAI kat sebelah kedai mamak..uncle yang sinonim ngan senyum panjang nye tu mesti akan tegur aku..almaklumla dulu pelanggan setia..evening uncle,long time not see u ye? how are you..cuba berbasa-basi.. evening..bls uncle tu ngan senyum panjang hingga ketelinga..

beli apa amoi..mau cr roti la uncle..very hungry..hiihii..ok2..ada..wait ha..uncle ambik..wah best ni..lyn lak ngan milo kotak..ermsss..ala topup lak hbis..jenguk lak kedai sebelah takder..so kena la seberang jln...pas beli reload hp..aku pergi balik ke butik kak shila..sambil tue senyum dulu kat uncle mamak tu..semua dh kenal...hihihi..dulukan popular..hihihi perasaan lak...jenguk2 kedai elektrik yang pernah aku uat praktikal time blajo dulu..jumpa la kak ida n kak kinah..lama tol deme ni berkhidmat untuk kedai ni...siap di usik " asal lalu bau nasi minyak..hiiihiii... kad lom siap la..tpi tarikh dh ada..13.12.2008..dtg ye..kadnye menyusul kendian..

ermssss..lama tol aku nk g beli roti..dh singgah merata tempat..deretan kedai tu semua kukenal,dr bos sampai la ke pengawal keselamatan..mana tak ditegur...hiihii..sampai ke kedai kak shila terus buka roti,dan pelawa dua member ku tadi...semua kata kekenyangan so sku bedal sorang je la..bismilah..nyum2..erkkkkk sedap nye...lega lak perut ni dr tadi dok berkeroncong..huhuhu..alhamdullilah..

berbalik pada tadi,asik duk mkn yang sorng kata "jgn tgok lama2 t dtg plak,takut la"...heran gak aku ni...aku pon tny tgok apa wei?...tu ha ada dak2 dok minum arak kat situ..dak2 melayu... ha?! aku pon apa lagi..terjenguk2 kalah leher angsa..dok perhatikan..loh asal tu?..sekejap ketawa,sekejap menggeleng teman2 aku tadi..ko tak perasan ke tadi mamat baju merah tu langgo tiang..loh yeke..asal langgo tak mati terus ujar aku...hihii..geram tol aku tgok..

uwekkk..dengo seseorg sedang muntah..lah mamat baju belang tu dh muntah lak...yang baju merah tadi dk gosok belakang..tolong menolongkan amalan mulia...ermsss apala..yg tolong gosok pon pening..apa lagi yang ngah muntah...

tetiba dtg lak satu kereta ngan 5 anak muda...masuk kekedai tu gak..isk aku kenal dak tu..tu anak urwah ustad **** tu kan? kata kwn ku...ooooo adik ***** aku lak mencelah..minum gak ke?..ntah la..tpi masuk kedai tu la...minum ain lain kot..loh situkan semua kedai cina..apa lgi..

Ya Allah,tol la..seorg dok berpelukkan..laki sama laki tu..dh pening so mana taw dh..janji leh minum..ermsss.aku mls dh nk tgok..kesian lak..apa la nk jadi kan..ibubapa mesti tak tahu yang anak2 tu kaki botol..aku heran gak nape pejbt agama tak serbu..??... tpi kwn aku kata..dh byk kali tapi semua tak serik

mcm kes mat2 dadah la..polis smpai taknk tgkap dh..katanya penjara dh tak muat..biokan jela selagi deme tak uat jenayah merompak,ataw membunuh..yeke ? penjara dh penuh...semua nya bangsa kita..bangsa melayu..

sampai bila nk jadi mcm tukan...ish2..ujan pon dh benti..aku pon dh dpt duit dr kak shila hasil mengedit gambo untuk pengantin..so start moto and balik..pasni aku pasti kesitu...nk tgok lagi...

wallahualam......

Rabu, 22 Oktober 2008

~* Sehari Selembar Benang *~

huhuhu..finally aku dh jumpa dh present for my mom..guess wat?..huhu..tgok tajuk pon dh taw kan..apa lagi kain pasang la..hikhik..ermsss lupa lak nk snap pic nk letak lam ni..tgok la blik kang i edit la blog ni..simple jer..mana nk taw citarasa org lama ni..mak aku tu cerewet sikit bab2 pakaian ni..al-maklumla cikgu.....hiihihi

aku describe la sikit ttg kain tu ye...warna coklat,ada bunga2 hitan dan oren..nice la bagi aku...huhuhuuh tu sebab aku pilih..nk taw ke harga nya..biasa je tak la mhl sgt..harga tak pentingkan? yang penting ikhlas..

P/s: edit pada 10.53Pm..ni la nye..tadaaa cantik tak?

ermsss...bosan lak kije harini..ujan nye tak benti2..naik moto lak tu..aduh...demam selsema dan batuk mula melanda...tambahan lak ngah popular demam
Chinkunya...huhuhu..takut la bila fikir..yela kan..katanya demam n teruk jugak..sakit sendi dan tak mampu bergerak...ala2 nk lumpuh lagaknya...ekekke..tpi tak la smpai mcm tu..

menurut teman2 yang dh kena penyakit nie..sakitnya sampai takleh bergerak..ada satu makcik cleaner pat aku kerja ni dh kena..jalan dh mcm robot..so dpt la mc..menurut doktor demam ni mcm denggi dan malaria tapi ianya takla membawa maut..tu sbb yang btul2 serius je akan dithn di wad..

so,biasala bila dh menyerang,dan menyebabkan sakit sendi maka demam ni nampak begitu serius..sbb belum jumpa lagi kes yang membawa maut so para pakar perubatan menklaskan demam ni sebagai tidak serius..

so jangan takut la ye..tpi aku takut gak..huhuuhuu..bila demam ni..mcm2 lak yang menyerang,idung berdarah,selsema dan sebagainya..tu aku tak suka demam..huhuuhuuu


ni gambar aku di tahan di wad tunku bainun Ipoh,selama 3hari..azab beb..aku dh taknk demam lagi..huhuuu..hari2 kena check drh..mana tahan ngah2 tido kul 3pgi kena inject...arghhhh help me..takno dh demam..

Selasa, 21 Oktober 2008

~* Puspa (Putus Saja Pacarmu)*~

tetiba je jadi peminat lagu ni.ntah la maybe lirikny yang bersahaja dan melodinya yang catchy tu yang membuatkan sedap halwa telinga untuk mengikuti lagunya sehingga yang habis..best gak layan lagu cmni..uat kaki dan kepala turut bergoyang mengikut irama..

p/s: sebenarnya lagu ni lebih sesuai untuk si bf hanto ke Gf tapi aku lak terbalik..hihiii..tak kira la janji sedap..


video

Dengarla..maybe korunk sependapat ngan aku ...siap aku attach lirik ngan key guitar lagi..sape yang leh mainkan lagu ni ngan petikan gitar bgtaw aku ye..leh aku komen lak..huhuhu

C Em Kau gadisku yang cantik F
cuba lihat aku disini Dm G
C Di sini Ada aku yang sayang padamu
C Em Kau gadisku yang manis F
C Coba dekat aku disini Dm G
C Di sini Ada aku yang cinta padamu F
G Walau Ku tahu bahwa dirimu E
Am Sudah Ada yang punya D
G Namun aku tunggu sampai kau mau
[chorus] C F Jangan jangan kau menolak cintaku G
C Jangan jangan kau ragukan hatiku Am
Dm Ku kan selalu setia menunggu F
G Untuk jadi pacarmu
C F Jangan jangan kau tak terima cintaku G
C (C C/B) Jangan jangan kau hiraukan pacarmu Am
Dm Putuskanlah saja pacarmu F
G Lalu bilang I love you padaku
[interlude] C F G C Am Dm F G

special thanks untuk en kumasLturbo coz perkenalkan lagu ni..siap post lam forum tapi salah thread..hikhikhiktakpe disebbkn itu sy maafkan kamu..so pasni ni kena topic yng betul ye..hihihi

~* Special Birthday Present *~

Hari ni tanggal 21.10.2008 genapla 52 umur bonda tercinta..apa hadiah yang hendak di berikan e? adus penatnye nak fikir..yelah kalu beli hadiah untuk org muda tahu la,kalu yg perempuan tu hbis sgt perfume..ermssss asik terfikir2 hadiah untuk bonda ni..tetiba teringat yang mak aku mmg suka lipstik color merah terang/gelap.agaknya itu la yang paling patut kot..lgpon baru semalam dapat gaji..best gak la tangga gji dh meningkat ke tangga ke 2..best2 even sedikit syukur la gak kerja tetap,kerajaan so terjamin la katakan..


diam tak diam aku pon dh berganjak ke umur 23 tahun..dh besar panjang kalu org tua2 ckpla kan..huhuhu..
aku rasa nk uat surprise party for my mom..ok gak kan?..sekali sekala.apa la slhnya..ermsssss...tadi adik aku dh hanto sms " wahai kakakku dan abgku semua,harini birhday mak,so takder sorang pon yg wish lagi,tepon2 la ucapkan tanda sayang anda" lebih kurang gitu la ayatnya..hihihihi..aku pon hmpir lupa..buka lupa tarikh lahirnya, tp lupa hri ni dh 21.10..
so tgokla blik kije nanti,singgah jap kat kedai tgok apa2 g patut untuk hadiahkan kat mak..

Isnin, 20 Oktober 2008

~* Majlis Rumah Terbuka *~

arghhhh penatnye,...saktnya badan nieh..ermsss.sape la nk tolong picit..adoi..fuhsss lega nya semua dh setel..semalam aku uat umat terbuka semperna syawal.makan satay,kek,agar2,mee hoon soup,kue mueh dan sebagainya..penat sgt..tpi mujurla kali ni aku guna polistren nya pingan mangkuk..takla penat sgt nak basuh semua pinggan mangkuk..just cuci2 semua yang digunakan untuk poses memasak je..

thanks pada yang sudi dtg ye..kawan2 sejawatan dr ipoh dan kuala kangsar..syok sgt..ehe..thanks gak pada en mohd faizal coz dr awal sudi membantu..rajin ye dia..nieh syg lebih ni..

aku tak dpt agak la brape ramai yg dtg..yang pasti ramai la..hikhik..penatnye..tuhan sje yg tahu..sakit belakang ni..ermsss arini dh kije..arghhh penatnya

nasib kak ipar aku byk tolong, aku sempatla pengsan sekejap( tido)..huhuu..penat sgt..lain kali kena fikir dua tiga kali nk uat majlis ni..if takder adik beradik lain..takleh la uat sbb takder yang membantu...

k la lain kali if aku uat lagi aku jemput korunk ye..maybe next year aku uat kat umah sendiri lak ngan husband aku..hihihi..maybe suasananya lain sedikit..

Jumaat, 17 Oktober 2008

~* About Friendship *~

salam..apa cite menarik ye nak kongsi sama ngan korunk..


ngah2 fikir..tetiba terasa rindu lak kat semua kawan dari primary ,secondary,high school dan IPT, ermss mana eh sekarang mereka tinggal,uat apa?, dh kawen ke?,kerja ker?...jadi org berguna ke? tak berguna ke? ish mcm2 terfikir...mintakla semuanya berjaya dlm mengecapi impian masing2..

semua kenangan berputar2 kembali lam ingatn..suka duka dan sebagainya..ermss rindunya korunk..bila la dpt jumpa sama2 lagi kan..?


ni dak2 sekolah teknik..time mula kenal pershbtan,mana kwn,mana lawan,sukaa-duka..best sgt time belajo dulu..rindu nk blik ke sekolah blik
ni kekawan time politeknik Sultan Azlan Shah T.Malim..dak2 kelas..


ni lak sama2 jawatan ngan aku..skunk siap ada forum sendiri ..situ mcm2 aktiviti kitaorg lakukan..best2 sagt...JTK Community

ni dak paling busuk..huhuhu..best kawan ngan ko yin...thanks syang..

Tags: SMT Teknik Gerik,JTK Komuniti, Ayienz, PSAS

Isnin, 13 Oktober 2008

~* Kata Kesat *~

Salam..just nak share kisah sedih harini..petang tdi ngah sedap2 melayan member sekerja YM ,siap ngan webcam bagai..aku tertiba di bUZZ..huhuhu..ada la satu mamt ni nk join venture nk ber Ym ngan aku..

so lebih kurang mcm ni la past setengah perengan dia ym ngan aku

MR x: jap eh ada kije
Aku: Ok
MR x: eh mana awak ni,tak nmpak pon,Cam Pon dh ilang (hakikatnya dia tak berwebcam pon ngn aku)
Aku: ada je,buta ke?
MR x : amboi Kesatnya Bahasa
Aku: Kesat mananya?
MR x: Kalu dh ada kat depan ni Maw je Penampor
Aku: Loh asal lak ni..guraw pon tak leh ke,ooo mintk maaf la tak taw lak ko ni jiwa sensitif
MR x: dr perkataan kita leh kenal org tu,mcmner lla dia ckp ngan adik beradik dia,mak bapak dia
Aku: (llam ati) mamat ni asal? nk judge aku,kenal pon tak?

ada la lam sedepa aku kena ceramah agama.walau berulang kali ungkapan maaf aku luah kan..cam aku ni hina sgt..aku just kata buta je..aku dihembur..huhuhu..adakah buta itu perkataan kesat? sian la kepada sibuta...

kepada mamat ni..jgn ingt kita ni bgus sgt..sape kita nk adili org.apa2 pon aku mintk maaf kalu buta tu bg kamu kest..nah kena sejibik aku..kuikuikui

~* Salam Perantauan *~

Salam perkenalan dari aku..aku sebenarnya dah ada dua blog..1 lebih kepada peribadi..1 ni nak share pendapat ilmu dan segalanya..huhu..jadi terimala aku seadanya