Jumaat, 26 Disember 2008

~* Honeymoon *~

pada 24122008 TERpergila kami ke Pulau Pinang..huhuhu honeymoon yang tak di rancang pon nak ke situ..saja nak menghabiskan duit bonus..wahhahhahah..so berangkat la kami dalam pukul 1.00 petang lebih kurang..first2 kitaorg cari hotel..yela ngan tak BOOKINGnya..kitaorg terjah je...dapat tu nasib la..so kitaorg first cari Seri Malaysia..sampai je kat situ FULL dah..semua telah di BOOKED..so terpaksala cari yang lain lak..

sib la ada sahabat yang setia bercerita mana jalan dan Hotel..so kat2 situ gak kitaorg Check in kat B-Suite..area bukit Jambul bayan Baru..RM 135.00 Dua single bed..yang lain FULL gak..so kitorg ambik la..Cantum Katil La..hikhikhik..Bijak tak?
dah hampir kul 4.00 so kitorang pon sampai bilik di tingkat 4..no bilik 0406..ok la..nice view..so kitaorang rehat2kan diri..tidur jap solat dah jamak tadi kat Seberang Perai..so takla kelam kabut sangat..tido2 and rehatkan diri..lebih kurang kul 6 kitorng mandi and siap2 untuk keluar..


1st destinasi cari pat makan la..lapar sangat..so kat2 area Queenbays Mall kitorng g satu kedai makan tepi laut..tol2 mengadap jambatan dan Pulau ..


















lepas makan2 so kitaorg pergila bukit jambul..saja windows shopping..huhu..nak dengar cerita tak my hubby kehilangan Kad Pengenalan..huhuhu..sungguh Careless..pergi balik cari mmg tak jumpa la..dah la situ banyak warga Indonesia..so maybe dah di curi..ermsss..

after dat kitaorang g la Pesta Penang..
so itula hari pertama..penat nya..balik and rehat...hihii
hari kedua kitaorang pergi jalan2..




1st kitorng ke batu feringgi,bukit bungah,tanjong tokong,kuil sek lok si (pagoda),Bukit bendera,Taman Rama2, Empangan Teluk Bahang,Padang Kota Lama..hiiii..Best sangat..ni kat empangan Teluk Bahang..Taman Rama2..hihihi..tak masuk lam pon Mahal sangat tiket nya..huhuhunila kuil kek lok si ataw nama glammernya Pagoda..best taw beli barang kat sini..hikhikhikNi beli satu kat Pagoda..hikhik..ngan cenderahati untuk kekawan dan keluarga..
so hari tefakhir tak g mana2..tibala masa untuk pulang..sedihnya... :(..kitorang naik feri..sja nak tgok laut..hikhik..best..

k la t kami nak g lagi..so bestla.banyak kenangan terukir di sini..selamat tinggal Penang.. jumpa lagi..

Tiada ulasan: