Ahad, 2 November 2008

~* Email *~





ermss mesti korunk tertnya2 kan nape Letak tajuk email..nak tunjuk email ke? nak suh anto bhn2 menarik ke kat email2 ni...ataw nk cr glamer?..hihii sebenarnya ejdee pon tak taw nape tetiba terlintas nak letak email2 yang ejdee miliki ni..


bila korunk stat ada email? dr tadika? sek Rendah? sek Men? IPT ataw dh sambung blajo peringkat tertinggi baru ada or dh kije pon masih takde email?

penting sgt ke email ni pada kita? cuba perhatikan senario zaman skunk ni..if nk mintak kijer pon kita kena attachkan kita nya email apatah lagi nak join apa saja email mesti satu keprluan yg penting? penting sgt kew?..ermsss bg ejdee skunk mmg penting selain utk attchkn maklumat ataw just untuk hiburan..ianya amat penting untuk kita menghantar pelbg perkara kpd teman,shbt ,rakan atw kawn..

ejdee pernah terbaca satu artikel tpi dh lupa kt mana..jenuh cr tpi tak jumpa2 blik artikle tu..huhu..t bila dh jumpa ejdee link kan kat sini ye..


"Kisah Orang Yang Takda Komputer Dan EmailSeorang wanita memohon jawatan tukang sapu di MSC Cyberjaya. Pegawai di situ telah mengadakan temuduga dan meminta wanita itu menunjukkan caranya membersih lantai.. Lalu dia mengatakan “Anda diterima bekerja, berikan email anda, kami akan mengirim maklumat yang diperlukan.???Wanita itu menyatakan yang dia tidak memiliki komputer dan juga email. Penemuduga terus mengatakan bahawa tanpa email.. wanita itu tidak boleh diambil sebagai pekerja.Wanita itu menerima keputusan itu dengan rasa kecewa dan hanya memiliki RM10. lalu dia pergi ke Supermarket terdekat dan membeli 10 kg sayur. Lalu dijualnya sayur tersebut dari pintu ke pintu dan habis dalam masa 2 jam saja. Dia mendapat untung sekali ganda.. Lalu diulanginya kerja tersebut dan menjadikannya sebagai pekerjaan tetapnya.. Setelah beberapa waktu.. dia mampu membeli Lamborghini dan mengembangkan perniagaannya dengan membuka beberapa supermarket di sekitar Kuala Lumpur.Suatu hari.. dia terlintas untuk mengambil insuran untuk diri dan keluarganya???Dipanggilnya penjual insuran datang kepejabatnya??? Setelah bersetuju???Penjual insuran berkata.. “Minta email Puan…???“Oh.. maaf saya tidak ada komputer dan email???jawab wanita itu.Penjual Insuran terkejut dan berkata “Aneh.. Puan mempunyai perniagaan yang besar, tapi tidak mempunyai komputer dan email. Bayangkan apa yang Puan boleh lakukan jika Puan memiliki komputer dan email.???Wanita itu menjawab: “Jadi tukang Sapu di MSC Cyberjaya"


so apa pendpt korunk?tepuk dada tny akal>>perlu ataw tidak..lu pk la sendirik..hikhikhik

1. ermsss ada lagi satu ttg pemilihan Id...ada gak mmber ejdee pernah tny asal nama selendang delima? ermss mcm serikandi dulu2..hihi..yeke? masa ejdee pilih nama tu sbbnya rasa sedap lak..tak terpikir lgsg nama serinkandi cite lama2 zamn P.ramlee dulu..lagi pun elok la ngan penampilan ejdee yg bertudung maka selendang dipilih dan delima lak sebb ejdee minat sgt warna merah..delimakan merah..itu je ejdee mampu xplain..

2. Nama selipartoilet_jepun...ntah maybe selipar jepun selalu dipakai ke toilet kot..hihik..dulu time nk masuk asram jerk..perkara yg selalu takkn dilupakan selipar toilet..jenuh la cr kat kedai2 cina..harga 2.80 jerk.kalu tny dak2 asrama diorg mesti akan pagil "Sliptoi" singktn pada selipar toilet...bukan jijik selipar toilet tu..just unik je..so ejdee pilih..

3. Selipar tatsing..ermss selipar berat warna putih tapak biru dah tali untuk jari kaki kepit warnanya biru..tentu semua kenalkan selipar tatsing?..tu pon slh satu selipar toilet gak..tpi berat sikit la.sbb murah..ejdee tak kesah..kekdg smpai ke bandr ejdee pakai..huhuhu..selekeh kan? tpi itu lagi best sbb senang..biorla mak membebel 5/6 bakul tpi selipar tu jugk yg ejdee suka..
so sape2 nk kongsi apa sje cerita leh la kirimkn di alamt email diatas..

" sgt sedih sebb email selendang_delima85 tu tlh di serang spam email ke inbox yg berjumlah 1000 ekor setiap hri"..penat hari2 delete..sayg lak nk uang email tu sbbnya email tu 1st ejdee create laktu email tu la selalu bila ejdee isi job vacancy ejdee bg..huhu..biokan la spam2 tu membiak....

k salam sayang dr ejdee

1 ulasan:

Harimau-Menaip berkata...

Lagu yang best...
Wajah yang menawan..
Penulisan yang baik...

Terima kasih kerana menjadi Sayap Kanan Harimau Menaip..

Kalau saya ada salah..silalah tegur.

Assalamualaikum.