Jumaat, 31 Oktober 2008

~* Virus 2009 *~

pernah tak korunk nya pc kena pop-up yang menyerang sesara bertubi..laktu lagi delete lagi byk..ish2 mmg susah hatikan..kekadang pakai antivirus,malware kwe apa ke mmg tak berkesan jugak..aku ada terbaca satu article yang mengatakan jgn delete pop-up tu ngan "klik" tanda pangkah kat atas belah kanan tu kerana kekadang tanda pangkah yang kat atas tu membawa maksud kita setuju untuk meh"install" virus2 ni.."..sebaliknya dengan menekan "Ctrl-W" serentak..dengan cara ni pop-up akan hilang dan tak mungkin akan merebak kedalam pc anda..maksudnya takkan men"installkan" diri nya lagi lam pc..jika anda menerima pop-up lam pc anda baca dengan betul2..kekadang "yes" membawa maksud "NO" dan "NO" ada lah "YES.


.ngah godek2 tenet..jumpa la satu blog yang menceritakan ttg pop-up dan virus 2009 serta cara nak removekannya





so leh la tgok kat sini yerk :virus 2009 ,remove virus 2009

Tiada ulasan: