Selasa, 28 Oktober 2008

~*New Job..New Life*~


salam..ish jgn terkejut lak..bukan aku benti kije..yela syg lak kije ngan gomen tetiba nk benti kan..even gaji sikit setaraf lulusan SPM..tetap gak bersyukur sbb ada kije tetap..Skunk Mcm2 cara gomen nk bentikan kije kita..aku bukan anti-gomen tp yg di atasan pikir la nasib org bawahan..even minyak dh turun 60 $ setong tpi kerajaan ttp kata duit gomen dh takde..tak fhm2..minyk dunia turun tapi minyak kita duk tinggi gak..duit ttp takder..semua tu helah untuk cover balik rebate yg diberi kepada org ramai sebelum ni..
kekdang terfikir gak la kan pemberian bonus..yg kaya akan terus kaya sbbnya kalu dh gaji basic 3ribu dpt bonus 3 ribu..yang gaji 1000 ttp seribu..sptutnya yg byk kena la bg sikit..or sepruh dan yg sikit kena bagi byk..kalu nk lebih adil dan telus bagi je sama rata tak kira level..adoi...aku pon tak fhm cara pengiraan org atasan ni..

ermsss..berbalik pada asal..hihiiihi..aku ni tajuk je lain tapi ttp membebel dulu sebagai mukadimah...dpt kije part time la..even bukan tiap minggu kena uat sekali sekala jerk ok la kan..bersyukur gak dpt bakal suami yang sealiran ni..even dua2 lulusan Kej Elektronik kami rupanya sama bidang time praktikal..tu la jodohkan?..hihihi..dua2 leh uat wiring..dulu sorang jerk pompuan kena panjat2..sib la aku jenis tak kesah..layan je...


pergi borak2 ngan kawan2..ada la satu tu kasi part time...ada gak income sampingan..amin..tula org kata rezeki kawen..sape kata bila kawen kita habis duit..yela dulu bujang gaji pon tak cukup untuk diri sendiri, kekdg kena mkn meggie..ni nak kena tanggung anak org lak kan?


tula namanya rezeki dr ALLAH s.w.t.. dah berdua ada la rezekinya..bila bertiga rezeki lain lak..so jgn riso..if rasa idup tu tak terurus dan memerlukan teman kawin la cepat2..tak rugi pon..ermsss.. (lom alami lagi leh la ckp kan?)..tpi insyallah i`ll..amin.

2 ulasan:

~*Krsty_Pinky*~ berkata...

yeps dear..
rezeki org nk kawin ni lain..
rezeki org nk ada baby cam akak ni len..
hahaha...merepek aku!

ejdee berkata...

yelah..dh bertiga tu mesti ada rezeki nya..besh eh kawen..ni yg tak sabo ni..eheeeeee